A tények Miss Finch távozásának ügyében

Cím: A tények Miss Finch távozásának ügyében
Szerző(k): Neil Gaiman, Michael Zulli, Todd Klein
Kiadó: Szukits
Ár: x Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 100 oldal
Megjelenés: 2022.04.01
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu
Bevásárlólista: Loading

Neil Gaiman neve valószínűleg az Amerikai istenekről és az Elveszett próféciákról, pontosabban a belőlük készített tévésorozatokról ismert leginkább, de a Sandman című képregényfolyammal is kultikus státuszt vívott ki a műfaj rajongóinak körében. Gaiman a Sandman több részén is együtt dolgozott Michael Zulli rajzolóval, akinek pazar képi világát a jelen képregénygyűjteményben szintén megcsodálhatjuk.

A címadó mese tipikus modern, nagyvárosi fantasy, amely a cirkusz világába invitál minket: itt, az Éjszakai Álmok Színházában hihetetlen és valószerűtlen eseményeknek lehetünk szemtanúi, ahogy a bizarr előadás a beteljesült vágyak kamrájához ér. A másik két történet (Ajándék, Baglyoknak lánya) középpontjában szintén az éjszaka áll, ám ezekben a látszólagos mivoltukat meghaladó lényekkel találkozhatunk úgy a mai, mint századokkal korábbi környezetben.

Ha valaki csak most ismerkedne Neil Gaiman világával, számára tökéletes bevezető lehet ez a kötet, azoknak pedig, akik eleve kedvelik a szerzőt, aligha okozhat csalódást a három történet.