A Setét Torony – továbbírva, kibővítve

Cím: A Setét Torony – továbbírva, kibővítve
Szerző(k): Stephen King
Kiadó: Európa Kiadó
Ár: 3290/3490 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: ~300-500 oldal
Megjelenés: 2013.11.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Sajnos A Setét Torony képregénysorozat kiadása megfeneklett, az Európa Kiadó újra kiadja a hiánycikknek számító könyvsorozat egyes köteteit, de hogy annak is legyen oka megvenni újra, akinek már a polcán áll, minden kötet kibővítve lát most napvilágot, nem is beszélve az új, “négy és feledik” kötetről:

A Setét Torony 1. – A harcos.
(The Gunslinger. The Dark Tower, 1.)

A Setét Torony sorozatban – melynek első kötetét tartja kezében az olvasó – a thriller koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti varázsvilágba, amely idegensége mellett is ismerős – a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből.
A regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, de együtt alkotnak kerek egészt, hoznak létre egy olyan teljes világot, amelyet sokan A Gyűrűk urá-éhoz hasonlítanak. A harcos főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult városokon át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi. Miért ez a megszállottság, hogy eljusson a Setét Toronyba? Talán ott megleli minden rejtélyek kulcsát? És ki a feketébe öltözött ember, a titkok ismerője, az alakját váltogató varázsló? Ha az olvasó végigizgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes köteten át, végül a Setét Toronyban fény derül minden rejtélyre…
Stephen King nemcsak egy teljes új részt írt a sorozathoz (a négy és felediket, Átfúj a szél a kulcslyukon címmel), hanem a korábbi köteteket is továbbírta, kibővítette.

Fordította: Bihari György
Oldal: 296 | Formátum: 122×200 | Kötés: kartonált
Ára: 3290 Ft | ISBN 978 963 07 9659 0
Részlet: kingse1.pdf

A Setét Torony 2. – A hármak elhívatása
(The drawing of the three. The Dark Tower, 2.)

A Setét Torony sorozatban – melynek második kötetét tartja kezében az olvasó – a thriller koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti – vagy utáni – varázsvilágba, amely idegensége mellett is ismerős – a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből. A regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, de együtt alkotnak kerek egészt, hoznak létre egy olyan teljes világot, amelyet sokan A Gyűrűk Urá-éhoz hasonlítanak.
A harcos-ban megismert Roland sebesülten, betegen, ám rendíthetetlenül halad célja, a titokzatos Setét Torony felé. Kietlen, veszélyekkel terhes vidéken visz az útja. Váratlanul egy ajtóba ütközik, amely az 1980-as évek New Yorkjába nyílik. A harcosnak át kell mennie ebbe a másik világba, hogy elhívja magával segítőtársait, akiket a feketébe öltözött ember tarot- kártyán megjósolt neki. Így fonódik össze Roland, a harcos, Eddie Dean, a drogcsempész, Odetta Holmes, a gyönyörű, okos, ám egy balesetben megnyomorodott fekete lány, valamint Jack Mort, a gyilkos hajlamú könyvelő sorsa.
Stephen King nemcsak egy teljes új részt írt a sorozathoz (a négy és felediket, Átfúj a szél a kulcslyukon címmel), hanem a korábbi köteteket is továbbírta, kibővítette.

Fordította: Bihari György
Oldal: 536 | Formátum: 122×200 | Kötés: kartonált
Ára: 3490 Ft | ISBN 978 963 07 9674 3
Részlet: kingse2.pdf

A Setét Torony „négy és feledik” kötet – Átfúj a szél a kulcslyukon
(The wind Through the Keyhole: A dark Tower Novel)

Aki olvasott már Stephen Kinget, biztosan emlékszik thrillereinek otthonosan hideglelős hangulatára – a borzongató sejtelemre, hogy az egyszerű, derűs hétköznapok mélyén mindig ott lappang a szörnyűség, az ember szívében pedig a vadállat. A Setét Torony sorozatban a thriller koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti – vagy utáni – varázsvilágba, amely idegensége mellett is ismerős – talán leginkább a nagy amerikai westernekből, ahol az élet csupa kaland, veszedelem és csoda.
A címadó történetet – amely regény a regényben – A Setét Torony sorozat főhőse, Roland lovag meséli el egy viharos éjszakán: a kis Timről szól, akinek favágó apja a veszedelmes, elvarázsolt Vasfa-erdőben lelte halálát. Hogy biztonságban tudja a megcsonkult családot, Tim édesanyja újból férjhez megy az apa barátjához és favágó-társához, akiről azonban hamarosan kiderül, hogy talán nem is az, aminek látszott. Tim nyomozásba kezd: felkerekedik az erdőbe, hogy ott megtalálja Maerlynt, a varázslót, a segítségét kérje az egyre sokasodó rejtélyek megoldásához, és elhozza megvakított édesanyjának a gyógyító elixírt.
Az Átfúj a szél a kulcslyukon A Setét Torony sorozat „négy és feledik” kötete – ezzel válik teljessé a történet, amely Stephen King alkotói életének nagy részét végigkísérte, s amelynek negyedik és ötödik része között a rajongók közül sokan éreztek valami hiányt…

Fordította: Szántó Judit
Oldal: 372 | Formátum: 122×200 | Kötés: kartonált
Ára: 3490 Ft | ISBN 978 963 07 9651 4
Részlet: king4,5.pdf