A REJTÉLYES X-MEN: Az eljövendő múlt napjai / Isten ölel, ember öl (MLH021)

Cím: A REJTÉLYES X-MEN: Az eljövendő múlt napjai / Isten ölel, ember öl (MLH021)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Chris Claremont, John Byrne, Terry Austin, John Romita Jr., Bob McLeod, Glynis Wein, Brent Anderson, Steve Oliff
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 184 oldal
Megjelenés: 2022.06.11.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

1975-ben az X-Men újjászületett! A világ minden tájáról összegyűlt mutánsok új generációja soha nem látott népszerűséget ért el.
A kötetben bemutatott két legendás történet révén te is megtudhatod, mitől váltak a Marvel mutánsai ennyire hihetetlenül híressé.
Az eljövendő múlt napjaiban az emberek és mutánsok közti békés együttélésért folytatott harc elveszett, és az elkeseredett túlélők közül Kitty „Kate” Pryde marad az egyetlen, akinek van esélye megmenteni a jövőt, de ahhoz vissza kell mennie a múltba.
Az Isten ölel, ember öl című történetben a különleges képességekkel bíró mutánsok egyik legnagyobb ellensége, William Stryker tiszteletes két fronton is ráront a Homo Superior faj tagjaira. Erről a csatatérről pedig nem fog mindenki a saját lábán távozni.
A KÖTET TARTALMA: X-MEN 138-142. és MARVEL GRAPHIC NOVEL 5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Hét évvel a debütálása után az X-Men megszűnt. Havi sorozatában az új történetek helyett a régiek újranyomásai jelentek meg. Ennek ellenére a mutáns hősök fel-felbukkantak különböző sorozatokban: Jégember szerepelt a The Amazing Spider-Man oldalain, X Professzor, Küklopsz és Jean Grey segítettek Amerika Kapitánynak legyőzni a Titkos Birodalmat, Bestia pedig saját minisorozatban bukkant fel az Amazing Adventures című antológiaszériában.
A színfalak mögött már alakultak a tervek a csapat visszahozására, méghozzá egy nemzetközivé frissített gárdával. Len Wein és Dave Cockrum a világ minden tájáról származó hősökből állították össze mutánscsapatukat, ami a régi X-Men küldetését viszi tovább, vagyis folytatja a harcot Xavier professzor álmáért az egymással békében élő emberekről és mutánsokról. Ez a csapat óriási sikerrel debütált az 1975-ös Giant-Sized X-Men 1-ben.
A következő, 94. számtól az X-Menben eredeti kalandok jelentek meg az új csapattal és egy új íróval, Chris Claremonttal. Bár Wein és Cockrum szedték össze a hozzávalókat a sokat éltetett Új nemzedékkel, Claremont – aki közel 16 évig írta a sorozatot – emelte fel az X-Ment a ma ismert, hihetetlen ismertségébe.
Dave Cockrum rajzoló és utódja, John Byrne segítségével Claremont grandiózus sci-fi szappanoperát faragott az X-Menből. Ez lett az a képregény, amit mindenkinek olvasnia kellett, egy elképesztő, komplex sztorikkal teletűzdelt folytatásos saga, amihez a rajongók minden hónapban izgatottan tértek vissza. Sok olyan koncepció született e korszak első éveiben, ami a mai napig szerves része az X-Men világának, mint például a Shi’ar, a Főnix Erő és az X-Fegyver.
Bár ebből a korszakból valószínűleg a Sötét Főnix saga a legismertebb, számomra semmi sem beszél olyan kifejezően az X-Men küzdelmeiről, mint Az eljövendő múlt napjai. Bár csak kétrészes, minden benne van, amit az X-Menről és küldetésükről tudni érdemes. A mutáns faj jövője mindig is komoly szerepet kapott Xavier professzor tanításaiban, és itt szembesülünk a csapat esetleges kudarcának szörnyű következményeivel. Nem meglepő, hogy az X-Men egyik mozis kalandja is ezt az időtlen – nem szóvicc, komolyan! – klasszikust vette alapul.
Aztán jön a rendkívül megkapó Isten ölel, ember öl. Ha Az eljövendő múlt napjai tökéletes példája az X-Men karakter- és történetvezetésének, ez a sztori mindennél jobban demonstrálja, hogy a csapat kalandjai milyen erős metaforái lehetnek a mindent elsöprő bigottságnak. Ez volt a Marvel egyik első önálló graphic novelje, és az átlagnál érettebb történetnek szánták, ami arra figyelmeztet, milyen könnyedén magával ragadhatja az embereket a gyűlölet.
Olvass hát tovább, hogy bemutathassuk neked a Marvel leglenyűgözőbb mutáns hőseit, a rejtélyes X-Ment!

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

Az X-MEN 138-142. részei változatlanul megtalálhatóak a Képkocka kiadó 5-6. X-Men kötetében.