A pap – Háború a vámpírok ellen

Évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső Vámpír Háború veteránja, a legendás katonapap (Paul Bettany) visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház.
Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát (Lily Collins), ő pedig – dacolva az egyházi tiltással – megszegi szent esküjét, és a nyomukba veti magát. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje (Cam Gigandet) és egy katonapapnő (Maggie Q), aki – ha közelharcra kerül a sor – nem evilági tudását is fegyvernek használja. Szükségük is lesz rá a félelmetes világokba vezető útjuk során. Hiszen az ellenfeleik sem evilági lények.
A Légió rendezőjének legújabb alkotásában ismét Paul Bettany kapta a főszerepet. Társául ezúttal Cam Gigandet, a Twilight – Alkonyat sztárja, és egy igazi akióshősnő, Maggie Q (Die Hard 4., Mission Impossible 3.) szegődik. A posztapokaliptikus western-horror ritka műfaj, mely a népszerű képregény alapján készült. A film digitális 3D-ben lesz megtekinthető!
Hazai bemutató: 2011. június 9. (intercom.hu)

Magyar nyelvű előzetes:

Poszterek:


Kinek a pap

(2011. május 24.) A pap – Háború a vámpírok ellen (Priest, hazai bemutató: június 9.) a keserű jövőbe vezet, melyben már csak egy harcos papi rend képes megvédeni az emberiséget a vámpírok támadásai ellen. A futurisztikus film nem csak az akciókban, hanem azok elkészítésében is elég egyedi stílusú: valószínűleg ez az első mozidarab, melynek alkotója a színészek szavazati alapján vágta újra művét. Scott Charles Stewart rendező ugyanis megkérdezte a film főszereplőit, Paul Bettany-t, Cam Gigandet-et és Maggie Q-t, melyik volt a kedvenc akciójelenetük. Mind három színész ugyanazt a részt nevezte meg – azt, amelyben egy a sivatagban száguldó vonat tetején és a vagonokban folyik a harc, miközben Maggie Q motoron üldözi a szerelvényt –, úgy határozott, hogy jóval nagyobb hangsúlyt ad ezeknek a képsoroknak. A végeredmény pedig önmagáért beszél: majdnem 20 perces, folyamatos akciódömping, amely egyszerre három helyszínen folyik, és végül egyetlen, hatalmas robbanásban találkozik. – Nem voltam benne biztos, hogy a többiek is a vonatra szavaznak majd – csodálkozott a főszerepet játszó Paul Bettany. – A fiamnak valószínűleg a barlangban zajló csata jön majd be, amit Maggie és én harcolunk egy szörnnyel. Nekünk, színészeknek nyilván a vonatos rész a legszebb emlékünk: hetekig tartott, és életemben nem lógtam még annyit drótokon, mint akkor. Jó, hogy a nézők sem maradnak le egyetlen részletéről sem. (intercom.hu)

A pap, aki punk

(2011. április 14.) Paul Bettany dacos természet. Ahogy ő mondja: örökre kisgyerek maradt, ami meg esetleg mégis felnőtt belőle, az egy vad punk. – Nem bírom, ha valaki azt mondja nekem, vannak számomra elérhetetlen dolgok – nyilatkozta a színész, amikor a műfaj néhány száz rajongója előtt először vetítettek részleteket legújabb filmje, A pap – Háború a vámpírok ellen 3D (Priest, hazai bemutató: május 12.) legizgalmasabb jeleneteiből. – Ha azt hallom, hogy valami el van zárva előlem, rögtön mindent bevetek, hogy megszerezzem. Néhány éve egy kritikus azt írta, hogy drámai szerepekben jó vagyok, de sosem leszek akciósztár. Másnap reggel már az edzőteremben kezdtem a napot, és azóta se hagytam abba az edzést. A lakhatatlanná vált Földön vámpírok ellen küzdő katona-szerezetes 3D kalandjaival azonban Bettany úgy érzi, elért mindent, amit ebben a műfajban el lehet. – Ez a film őrület, gátlástalanul hat az érzékekre, nagyon kemény, és nagyon gyors – mondta a színész. – Most már itt az ideje, hogy kipróbáljam: lehet-e igazi, drámai színész, akinek olyan kockás hasa van, mint nekem. (intercom.hu)