A nyolcéves Lacika találkozása Vasemberrel

Nagyon tetszik a Vasember magazin!

Nem tudom, hogy hány gyermeknek van olyan apukája vagy anyukája, aki mindent megvesz neki, amit szeretne. Szerencsére nekem sok mindent megvesznek, még ha azt is mondják, hogy na, ezt aztán már nem vesszük meg, édes fiam, mert tiszta pénzkidobás, de aztán megveszik, ha elkezdek sírni vagy elszorítom a lélegzetem, hogy beliluljon a fejem. Ez a lilulás mindig hatásos.
Az ijedségre aztán jön az öröm, ők is örülnek, hogy nem haltam meg, én meg örülök, mert megint megkaptam, amit megérdemeltem, mert egyébként jó gyerek vagyok, jól is tanulok, és a szemetet is le szoktam vinni, ha már kiabálnak, hogy levigyem.

Most jellemzem a Vasember páncélzathoz tartozó magazint.

Úgy kezdődik, hogy címlap.
Nagy betűkkel rá van írva, hogy VASEMBER, és kisebbel, hogy ismerd meg Vasember történetét. Ebből a magazinból jól meg lehet ismerni Vasembert.
Van rajta egy kép Tony Starkról, aki Vasember. Vagy csak egy páncélról, amiben ott van Tony Stark. Még mutatják az alkatrészeket, amik abban a számban vannak, és van egy kis kedvcsináló, hogy mi lesz a magazinban.
Ez a címlap.

Most pedig jön a magazin belseje.
Az első oldalon tartalomjegyzék van. Van ajánló a következő számhoz egy képpel. Hogy mi lesz benne, röviden. Sok ember készíti a páncélt és a magazint, ők vannak még felsorolva, és hogy mit tilos csinálni a magazinnal, lemásolni, vagy olcsón árulni is tilos.
Ezután három oldal következik Tony Stark alias Vasember történetéből. Hol innen, hol onnan szemezgetnek, hogy mi történt eddigi sorsában vele. Például Vasember és Darázs kapcsolatáról írnak, vagy az úgynevezett Páncélháborúról, mikor miről.
Van miből válogatni, tudniillik már jó sok minden történt vele. Ezért nem sok ismétlés van benne, és mindenre fény derül. A lapokról. Szeretem ezt a részt, mert érdekes.
Aztán pár oldal összeszerelési útmutató következik. Ezt nem részletezem, mert ezt inkább apukám szokta szerelés közben nézegetni. Majd láthatjuk, hogy mi lesz a szerelés eredménye.
Négy oldal következik újabb érdekességekkel Tony Stark alias Vasemberről. Egészen a közelmúltig megismerhetjük, hogy mi történt vele. Például, hogy összeveszett a Bosszú Angyalaival Bosszúállókkal, és nem beszél Amerika Kapitánnyal, vagy hogy mással veszett össze, vagy vele vesztek össze.
De nem csak összevesztek, hanem ki is békülnek. Például Jarvissal, a szolgájával. Tony milliomos, Jarvis a szolgája.
De itt olvastam azt is, hogy ő volt a S.H.I.E.L.D. vezére, míg rá nem jött, hogy mégse akar az lenni.
Az egyik legérdekesebb rész következik, két oldalon bemutatnak egy-egy páncélját Vasembernek. Rengeteg páncélja volt már, felsorolni is nehéz, volt amit az űrbe tervezett, meg amit a víz alá, folyton új ötleteken jár az agya.
A kedvencem az Ezüst Centurió, ez piros-fehér, és háromszög alakú a repulsor rajta, A repulsorral lőni szokott vagy eltaszít például egy közeledő sziklát. A kesztyűjében is van.

Már csak a hátlap maradt. Kiemelt lapszámban mutat be valami fontosat Tony Stark életéből, vagyis kiemel egy képregényt, és azt.

És ajánló.

Lénárd László

Illusztrálásképpen, így néz ki a teljes első szám: