A Nagy Háború képregénypályázat

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány – Nagy Háború Blog és a Magyar Képregény Szövetség által meghirdetett első világháborús témájú képregény pályázat véget ért. A 35 pályaműből az MKSZ és a Nagy Háború Blog által delegált zsűri (Szép Eszter – MKSZ, Vass Róbert – MKSZ, Babos Krisztina – NHB, Pintér Tamás – NHB, Pollmann Ferenc – NHB) a következő hat alkotást tartotta a legjobbnak:

Kálmán Áron – Matuszka Máté: A vonal / 80 ezer Ft-os fődíj
Malindovszky Ákos: A megbeszélés / 50 ezer Ft
Jámbor Lajos: Doberdói történet / 30 ezer Ft
Bárány Áron – Tebeli Szabolcs: Mától együtt mindörökké
Ámon Attila: A merénylet
Pádár Ádám – Szebeni Péter: Páholy

Az első hat pályaművet a Nagy Háború Blogon mától kezdve hat napon keresztül teszik közzé, kiegészítve a későbbiekben az első hat közé be nem jutott néhány további képregénnyel. Pádár Ádám és Szebeni Péter műve ide kattintva már olvasható is.

A díjátadóra október 15-én, szerdán 18.00h-tól kerül sor Budapesten (a helyszín egyeztetés alatt).

A Magyar Képregény Szövetség új, pénzdíjas pályázatában a Nagy Háború Bloggal karöltve várja az első világégéssel kapcsolatos műveket.

kepregenypalyazat_logo

A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: NHKKA) és a Magyar Képregény Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) pályázatot hirdet képregények készítésére az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából.

A Nagy Háború Blogot működtető alapítvány és a szövetség tagjaiból álló zsűri által kiválasztott nyertes művek pénzdíjazásban részesülnek. A legjobb pályaműveket a nagyhaboru.blog.hu elektronikusan közzéteszi, és későbbi tervei között szerepel egy nyomtatott kiadvány megjelentetése is.

Részletes kiírás
Pályaművek

A pályázat témája az I. világháború kitörési körülményeinek feldolgozása – történelmi források alapján vagy fiktív történet formájában.

Csak magyar nyelvű vagy szöveg nélküli képregénnyel lehet pályázni.

A képregények minimális terjedelme 3, maximális terjedelme 5 oldal lehet.

A képregényt kérjük szabványos, álló A4-es arányra tervezni.

A pályázatra fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes képregényeket egyaránt várunk.

A pályázati anyag

Rövid bemutatkozó levél valamennyi szerző nevének és szerepkörének (író, rajzoló, beíró, stb.) a feltüntetésével. Közlésre kész képregényoldalak JPG formátumban, képernyőn jól olvasható méretben, 100 dpi felbontásban. A képregényoldalak ajánlott szélessége 700-800 pixel. Egy képregényoldal mérete ne haladja meg az 1 MB-t.
Megjegyzés: A reménybeli nyomtatásbeli megjelenés érdekében kérjük a pályázati anyagokat nyomtatható minőségben is archiválni.

A beküldés módja

A pályaműveket e-mailben, a palyazat@nagyhaboru.hu címre kérjük beküldeni.

A rajzanyagokat JPG formátumban kérjük csatolni ehhez az e-mailhez, akár egyenként (nem beágyazva), akár egyetlen fájlba tömörítve ZIP vagy RAR kiterjesztéssel.

Az anyagot arról az e-mail címről kérjük elküldeni, amelyen a zsűri el tudja érni a pályázót értesítés céljából.

Határidők

Beküldés: 2014. augusztus 24.

Eredményhirdetés: 2014. szeptember közepe.

Zsűrizés

A zsűri a három általa legjobbnak ítéltet művet részesíti pénzdíjazásban. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy – a pályaművek színvonalának megfelelően – eltérjen ettől, és több vagy kevesebb díjat adjon ki.

A zsűri 5 tagját az NHKKA és az MKSZ delegálja. A zsűri elnöke Pintér Tamás, az NHKKA kuratóriumának elnöke, tagjai Babos Krisztina és Pollmann Ferenc az NHKKA részéről, valamint Szép Eszter és Vass Róbert az MKSZ részéről.

Díjazás

Az első három helyezetett a zsűri az alábbiak szerint díjazza:
I. helyezett: nettó 80 ezer forint
II. helyezett: nettó 50 ezer forint
III. helyezett: nettó 30 ezer forint

Oldalak: 1 2