A nagy Belzoni

Cím: A nagy Belzoni
Szerző(k): Walter Venturi
Kiadó: Anagram Comics
Ár: 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 270 oldal
Megjelenés: 2023.05.14.
Megvásárolható:
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A Fesztiválra jelenik meg az Anagram Comics újdonsága, A nagy Belzoni, amit a Feszt egyik vendége, Walter Venturi jegyez íróként és rajzolóként is.

Ki volt az a cirkuszi erőművészből lett régész-kalandor, aki az elsők között tárt fel piramisokat és ősi templomokat Egyiptom sivatagában? Milyen körülmények között születtek az archeológia hőskorának ezek a meghatározó felfedezései?

A Nagy Belzoni látványos képeken idézi meg London, Kairó és Théba világát a XIX. század fordulóján, történelmi tények ihlette, fiktív életrajzban bemutatva, miként formálta át Giovanni Battista Belzoni, a hatalmas termetű, őserejű olasz életét Afrika forró ege alatt a nagy betűs Kaland igézete.

A kiadó közleménye:

A könyv korábbi megjelenéseinkhez, a Coney Islandhez és A szemek és a sötétséghez hasonlóan nem sorozat, hanem önálló graphic novel. A híres archeológus-kalandor, Giovanni Belzoni életét dolgozza fel a fikció eszközeivel, aki az egyiptológia egyik úttörőjének számít, és még George Lucast is inspirálta Indiana Jones karakterének megalkotásánál.

Előzetes oldalak: