A Legendás Batman: A Baglyok városa (ALB7)

Cím: A Legendás Batman: A Baglyok városa (ALB7)
Sorozat: A LEGENDÁS BATMAN
Szerző(k): Scott Snyder, Greg Capullo, Jonathan Glampion, Fco Plascencia
Kiadó: Eaglemoss
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: ~200 oldal
Megjelenés: 2019.05.04.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A Baglyok Bírósága évszázadokon át titokban irányította Gothamet. Most előjöttek, hogy elpusztítsák Bruce Wayne-t és Batmant.
Az éveken át szunnyadó, a halált is legyőzni képes orgyilkos hadsereg, a Karmok rászabadultak a városra.
Csak a Sötét Lovag és szövetségesei képesek megakadályozni a vérontást, amelyet még nem látott a Gothami éjszaka. És a sötétben Bruce Wayne-re egy teljesen új veszély leselkedik – egy veszély, ami megkérdőjelez mindent eddigit a családjával kapcsolatban…
Batman Annual #1 + #8-12 / Kronológiai sorrend: 54

Előzetes:

Előszó és előzmények:

HALÁLOSNAK TERVEZVE

Amikor a DC a 2011-es Új 52-őt, a teljes céget érintő újraindítást készítette elő, nem is remélhettek lenyűgözőbb történetet, mint a Baglyok városa, ami kitöltötte a Batman első hét számát, majd még azon túl is sikert sikerre halmozott és győzedelmesen folytatódott. A sztorit nem kifejezetten az újrakezdéshez írták, hanem Scott Snyder találta ki még hónapokkal korábban, amikor elkezdett megismerkedni a Sötét Lovag világával a Detective Comicsnál töltött ideje alatt.
A történetben Batman az általa ismert gazemberek helyett ismeretlen terepre kerül, ahol felfedezi a félelmet. Ez az önképét veszélyezteti, mivel Gotham háztetői alatt egy mélyről fakadó, régre visszanyúló veszély fenyegeti a várost, amiről Batman még csak nem is sejtette, hogy létezik.
Snyder még tovább ment a folytatásban, a Baglyok városában, ahol aláaknázza Bruce-nak a családjáról kialakult képét. Vajon Bruce teljesen tévedett a családja féltve őrzött történetével kapcsolatban?
A Bat-rajongók élnek-halnak a hátborzongató összeesküvésekért, De Snyder nagyon jól tudta, hogy a képregény életképessége a gazemberek karakterétől függ, és azzal, hogy létrehozta Karmot, a Baglyok Bíróságának késes orgyilkosát, még erőteljesebbé tette a Batman Univerzumot. A koncepció annyira erős volt, hogy 2012 és 2014 között egy teljesen új sorozat jött létre, a Karom, amit Snyder és James Tynion IV írtak.
A Baglyok bírósága a nagyobb lélegzetvételű Baglyok éjszakája saga része volt, és amikor a Karmok megtámadták Gothamet, az epikus történet kiterjesztette szárnyait a Macskanő, az Éjszárny, a Ragadozók és a Batgirl történetekben. Még az All-Star Western oldalaira is bekerült, ahol Jonah Hex összetalálkozik Bruce elődjével, Alan Wayne-nel. Scott Snyder munkájában érzékelhető az építészet iránti megszállottsága, és az olvasó csodálattal figyeli a Bagoly saga nagy műgonddal megírt történetét, amely akár örök klasszikussá is válhat.

A BÍRÓSÁG ÁLTAL ELÍTÉLVE

A Sötét Lovag azt gondolta, mindenkinél jobban ismeri Gotham városát. De Gotham sorsát a város alapítása óta egy ellenséges szekta irányította – egy olyan csoport, amiről Batman semmit sem tudott: A Baglyok Bírósága.
Ha egy fontos közszereplő megpróbálta Gotham várost a Bíróság ellenében irányítani, likvidálták. És megvolt hozzá a fegyverük: egy magasan képzett orgyilkos csoport, akik meghúzták magukat, amíg nem volt rájuk szükség, és akik az ereikben lévő elektrum ötvözet és egy titkos szérum keverékének köszönhetően képesek voltak túlélni a halálos támadásokat.
Batman akkor hallott először a bíróságról, amikor az úgy döntött, hogy kiiktatja Bruce Wayne-t a polgármesterjelölt Lincoln March-csal folytatott megbeszélése közben. Wayne-nek minden ügyességére és tapasztalatára szükség volt ahhoz, hogy túlélje a támadást. March-ot kórházba vitték és Wayne-nek pedig sikerült mindent megtudnia a veszélyről, amit korábban csak dajkamesének tartott. Nyomozása során kiderítette, hogy ükapja, az építész Alan Wayne a Baglyok áldozata lett. Batmannek sürgősen ki kellett még többet derítenie az ellenségről. A Bíróság utáni kutatása során felfedezte, hogy az elődje által tervezett épületekben titkos búvóhelyek vannak. A Karom névre hallgató orgyilkos osztag elrabolta Batmant, aki felébredve egy labirintusban találta magát, ahol rituális halál várt rá – éheztetés, mentális kínzás és végül kivégzés – amit a Bíróság évszázadok óta alkalmazott áldozataival szemben.
Batman nem akart elődje sorsára jutni, utolsó tartalékait bevetve túlélte a megpróbáltatást és legyőzte a Karmot. Az orgyilkos, mint kiderült, William Cobb volt, Dick Grayson őse, és Dicket is beválasztották volna a soraik közé.
Batman egyre többet tudott meg a bíróságról, ami veszélyeztette a szervezet puszta létét, így azok dühödten el akarták pusztítani. Karom hadsereget küldtek szét a városban, hogy visszafoglalják a királyságukat…