A GALAXIS ŐRZŐI: Dörgés a 31. században! / Örökség (MLH024)

Cím: A GALAXIS ŐRZŐI: Dörgés a 31. században! / Örökség (MLH024)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Roger Stern, Len Wein, Sal Buscema, Klaus Janson, Dan Abnett, Andy Lanning, Paul Pelletier, Rick Magyar, Nathan Fairbairn
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 192 oldal
Megjelenés: 2022.07.23.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Mint minden más hős, a Galaxis Őrzői is évek óta tevékenykednek a Marvel Univerzumban, csakhogy ők az ismert világ külső peremén védik a kozmoszt a különböző idegen fenyegetésektől.
Most saját szemeddel láthatod, honnan indult a legendás írók, Dan Abnett és Andy Lanning által összeverbuvált szokatlan csapat, ami Űrlord vezetésével épp lefekteti örökségének alapjait.
Az Őrzők eredeti felállásának egyik leghíresebb klasszikus kalandja mellett elhoztuk neked a Galaxis Őrzői második szériájának első történetét is.
Csatlakozz a Marvel panteonjának legfényesebb sztárjaihoz ebben a szokatlan kalandjukban!
A KÖTET TARTALMA: THOR ANNUAL 6. és GUARDIANS OF THE GALAXY (2. SZÉRIA) 1-6.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Ha ez a kötet tíz évvel korábban jelenik meg, a legtöbben valószínűleg értetlenül vakargatnák a fejüket, hogy a minek az őrzői? De miután Űrlord és szokatlan felépítésű, intergalaktikus csapata feltűntek a Marvel Mozis Univerzumában, népszerűségük rakétaként szökött az egekbe.
A Galaxis Őrzői valójában két különböző csapat. Az első inkarnációja 1969-ben született, és egyfajta kozmikus Bosszú Angyalai volt a 3000. évben. A csapat eredetileg Charlie-27-ből, Martinexből és Yonduból állt, három földönkívüliből, fajuk utolsó élő tagjaiból. Később csatlakozott hozzájuk Vance Astro, egy modern kori asztronauta, akit sztázisba fagyasztottak. Amerika Kapitányhoz hasonlóan ő is élő anakronizmusként ébredt fel egy új korban, a 30. században, majd csatlakozott a három túlélőhöz a rettegett Badoon elleni harcban.
Bár a 90-es évekig nem volt saját sorozatuk, az eredeti Galaxis Őrzői sok címben felbukkantak – általában egy jelenkori hős csatlakozott hozzájuk kozmikus háborújukban, aki ideiglenesen a jövőben találta magát. Első történetünk, a Dörgés a 31. században! című eposz is ezek sorába tartozik. Nem meglepő módon főszereplője az asgardi hős, Thor, aki összefog az Őrzőkkel, hogy legyőzzék a félig ember, félig gép mániákust, Korvacot. Ezt a 70-es évekbeli, akciódús képregényes ámokfutást a Marvel három ikonikus alkotója szabadította el: Roger Stern, Len Wein és Sal Buscema.
Bár a már említett 90-es évekbeli sorozat elkaszálása után az Őrzők csaknem feledésbe merültek, 2008-ban teljesen váratlanul ismét felbukkantak. Az Annihilation című minisorozatból kinőtt új csapat a Marvel Univerzum legtávolabbi sarkaiból szalajtott tagokból álló szedett-vedett banda volt. Az önjelölt csillagközi hősök még azelőtt próbáltak fenyegetéseket semlegesíteni, hogy azok kozmikus léptékű konfliktussá nőhették volna ki magukat, és hamar rajongókra találtak a Marvel-stílusú űroperák kedvelőinek soraiban. A parányi, de megállíthatatlan Mordálytól a rendkívüli erővel felruházott Adam Warlockig a színes összetételű kompánia bármilyen veszedelemmel kész volt szembeszállni.
Ebben a kötetben a csapat debütáló sorozatának első hat részét közöljük.
Az első három részben összeáll a csapat, a következő három pedig már a minden akkori címen végigsöprő Titkos invázió minisorozathoz kapcsolódik. Ennek a sztorinak az alapja az volt, hogy a Marvel hősei egy jelentős részének helyét alakváltó skrullok vették át. Különösen izgalmas ez egy új csapat esetében, ahol a tagok még mindig némi bizalmatlansággal méregetik egymást.
A két kozmikus brigád nem is különbözhetne jobban egymástól. Csaknem 1000 év választja el őket, de kétségkívül mindkettő abszolút rászolgált a „Galaxis Őrzői” névre.

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok: