A DC Comics új arca

2012. január 19-én adta hírül a DC Entertainment, hogy a nem is olyan régen (2005) történt logóváltás után megint újrafazonírozzák a teljes DC arculatát.

A DC egyébként csak pár hónapja “nullázta” le hősei többségének történelmét, és a kiadó úgy vélte, hogy ehhez az újrainduláshoz egy teljesen új márkajelzés is dukál, így márciustól már az új emblémák égisze alatt jelennek meg a DC termékei.

A D laphajtás effekttel lehull részben rejtett a C-ről. – Meg kell vele barátkoznunk, mert hamarosan minden DC terméken – legyen az képregény, figura, játék, tv-műsor, mozifilm vagy akármilyen kapcsolódó bigyó – ez az embléma fog virítani.

Az új logót egyébként a Landor Associates, a világ egyik vezető tervezőcége készítette, de biztos nem keveset hatott rájuk a Discovery History címere, mely a mellékelt galéria végén látható!

Error: Could not find the subgallery "Hirek/120205_New-DC-Logo". Check your gallery comment and ensure the folder exists.

Forrás: dcu.blog.dccomics.com

Sorry, there are no polls available at the moment.
 • Hozzászólások

 1. vass_robert szerint:

  Érdekes.A következő teljesen OFF dolgok ugrottak be a képeket nézegetve:

  -A Watchmenes logón én változtatnék a vércsepp szögén. Így nem 11 órára, hanem max 3/4 10-re mutat.
  -Flash épp a zuhanyfüggöny mögül bújik elő?
  -Dzsóker <3 Spenót!

  Köszönöm a lehetőséget.

 2. komi szerint:

  ide is megirom, h velemenyem szerint korszakalkoto logotervrol van szo, amit modularis volta tesz igazan zsenialissa. szerintem itt a DC egy olyan dolgot indit el, ami rovidesen a sztenderd lesz branding-korokben…

 3. zoli79 szerint:

  Nekem tetszik az új logó, az előzővel úgysem tudtam megbarátkozni. Ez az új hetvenes-nyolcvanas évek amerikai logótervekre emlékeztet.

 4. Grifter szerint:

  A képregény borítókhoz nem fog annyira ‘jól állni’, mint az előző(k), egyébként meg teljesen mind1.

 5. komi szerint:

  ja hat lehet h a DC mar nem is a nyomtatott kepregenyekhez csinaltatta :D inkabb filmekhez, telefonhoz, digi kepregenyhez, programokhoz, jatekokhoz es leginkabb mindezt animalva.

 6. geo szerint:

  komi rátapintott a lényegre, én is ezt akartam írni, hogy mivel a digitális közlés irányába tolódik a publikálás, ezért olyan ikonszerű logót akartak, amire ha rákattintasz, rátapizol az ájpadon, önmagában kifejezi, hogy képregényről van szó, “fellapozod”.
  Amúgy szerintem azzal, hogy a gerinchez illeszkedik, füzeten is direkt jól mutat.

 7. Zsolti 2099 szerint:

  Jól látom, hogy a Batman és a Superman visszaáll a régi számozásra?

 8. komi szerint:

  @Zsolti: ez pre-DCnU, szoval szerintem nem. csak a tervben akkoriban meg nem volt benne a reboot tudtommal.

 9. MirrorMembrane szerint:

  Nekem is tetszik az új logó, bár kicsit fura lesz átállni, mert még egy ideig biztosan a régi kék-fehér logót fogom keresni a polcokon, ámbár gyors hozzá szokás kérdése C:

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások