A Cinemax vette meg Kirkman sorozatát

A Holywood Reporter szerint ölre mentek a kábeladók Robert Kirkman új sorozatának jogaiért, ami pedig egy egyelőre kiadatlan képregényen alapul. Az Outcast első füzete ugyanis csak jövőre kerül majd a boltokba, de Kirkman a The Walking Dead káprázatos nézettsége (legutóbb 6,2 18-49-ben) miatt jelenleg a tévéipar legkelendőbb író/producere. A nagy licit végén a Cinemax futott be első helyen, és elvitte a projektet, egyelőre forgatókönyves kötelezettségvállalással, azaz ha legalább azt nem rendelik be az éceszből, kötbért fizetnek.

A képregény és a sorozat is Kyle Barnesról szól, egy olyan fickóról, akit gyermekkora óta háborgatnak mindenféle démonok, és felnőttként úgy gondolja, válaszokra van szüksége, de minél mélyebbre ássa magát az egész démoni testmegszállás – ördögűzés témakörbe, annál közelebb jut a földi élet elpusztításához. Nahát. A forgatókönyvet Kirkman maga írja, a sorozat mellett ő lesz az executive producer is (már ha lesz belőle valami), a gyártást pedig a Fox International végzi, az a cég, ami a The Walking Dead-et a nemzetközi piacon terjeszti (hozzánk is ők hozzák el állítólag).

Ezzel Kirkman már a negyedik képregényadaptációját adta el a tévének, az első ugye a The Walking Dead volt, ezt az AMC vette meg és vitte sikerre, ehhez most írja a spinoffot, amit dettó az AMC akar megvenni, és ott van még a Thief of Thives-széria, amit meglepetésre az AMC akar sorozattá gründolni.

Forrás: Comment