Wanted – A Film

[daemo] Az Éjszakai õrség harmadik része elõtt a rendezõje, Timur Bekmambetov még leforgatja elsõ hollywoodi moziját, mely a Wanted címû sci-fi képregényen alapul…


Az Éjszakai õrség rendezõje elsõ amerikai filmjében a 2004-es Wanted címû sci-fi képregényt dolgozza át filmre. A történet fõszereplõje Wesley Gibson, akinek megjelenését a képregény szerzõje Eminemrõl mintázta.

A Mark Millar által alkotott figura hasonoló utat jár be, mint a Harcosok Klubja fõszereplõje. A szorgos irodai hangyaként dolgozó Wesley Gibson megtudja, hogy a Killer nevû gonosz szuperhõs fia. Ezzel egy új, sötét és erõszakos világ szereplõjévé válik, ahol a gonosz és a jó szuperhõsök csapnak össze egymással. Bekmambetov filmverziójában Gibsont James McAvoy, a Narnia krónikájának faunja játssza.

Wanted, a képregényA Wanted forgatókönyvét Derek Haas és Michael Brandt, az illegális gyursulókról szóló Halálosabb iramban szerzõi írják. A forgatást 2007 elsõ negyedévében kezdik, 100 millió dollár alatti költségvetéssel.

A Wanted lehet a Universal új akciófilm-sorozatának elsõ darabja. A stúdió több, kisebb költségvetésû, de látványos filmet tervez a nemzetközi közönség számára. „Változik a mûfaj, és olyan filmesekkel akarunk dolgozni, akik ebben a szellemben alkotnak – nyilatkozta Donna Langley, a Universal gyártásvezetõje – Viszonylag olcsón szeretnénk akciófilmeket gyártani, amik mégis úgy néznek ki, mintha kétszer annyiba kerültek volna.”

A sorozat egyik következõ darabjaként a Pokolfajzat második részét a Universalnál rendezheti Guillermo del Toro, a Mimic – A Júdás faj és a Penge kettõ rendezõje.

Forrás: cinematrix.hu