Ultimate News #43

[Maniac] Hollárihó mindenkinek! Végre egy kicsit megpihenhetek a sok vizsga között, és mivel mással is tölthetném ezt a fél napnyi kis szabadidõmet, mint az Ultimate News 43. kiadásának elkészítésével! Sok-sok izgalmas hír vár rátok ezúttal is, mint például a szeptemberi elõzetesek, két interjú és egy új minisorozat bejelentése. Képekbõl ezúttal ugyan kevés lesz, de annál több lesz az olvasnivaló, úgyhogy tapadjatok a képernyõre, és kezdjétek az e heti újvilági kiruccanást! De elõtte olvassátok el ezt a nagyon fontos figyelmeztetést is…

SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY!!! IGEN, LESZNEK SPOILEREK EZÚTTAL IS, MINT MINDIG, VAGYIS EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBB OLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Ajvé.

A szeptember mindig is elég vacak hónap volt, mert nem elég, hogy véget ér a kellemes nyár, de még a suli is elkezdõdik. Talán ezúttal egy kicsit vidámabban fogjátok várni az elsõ õszi hónapot, ha meglátjátok, milyen újvilági kiadványok esedékesek szeptemberre. És nem, Annual kiadások megint nem lesznek, de hogy miért nem, az csak lejjeb derül ki a második interjúból. Ám elõtte jöjjenek az elõzetesek!

SZEPTEMBERI ELÕZETESEK

Ultimate Power #8
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz és borító: Greg Land

Új szereplõ csatlakozik az univerzumokon átívelõ kozmikus háborúhoz, és ezzel a S.H.I.E.L.D. vezetõje, Nick Fury igen nehéz helyzetbe kerül. Az újvilági hõsök hirtelen minden esélyüket elvesztik, hogy legyõzzék a Legfõbb Légiót – és ezzel az egész Újvilág sorsa megpecsételõdhet!

Ultimate Spider-Man #113-114 – Death of a Goblin, 2. és 3. rész
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Norman Osborn, a Zöld Manó megszökött a Különítmény egykori bázisáról, a Triskelionból! Mivel tudja, hogy ki valójában Pókember, ezért Peternek mindent meg kell tennie, hogy biztonságban tudja tõle May nénikéjét. Ám sajnos nem Norman az egyetlen, aki immár szabadon kószál New York utcáin: Elektró, az elektromosság ura szintén bosszúra szomjasan keresi hálószövõ nemezisét! Kötelezõ sztori minden rajongónak!

Ultimate X-Men #86 – Sentinels, 3. rész
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

A vadonatúj X-Men küzdelme az újra mûködõ Õrökkel folytatódik! Végre kiderül, kik is állnak az óriásrobotok újraindításának hátterében, valamint megismerjük Kábel egy sötét titkát is, melyet megoszt Charles Xavierrel – és ez a titok mindent örökre megváltoztat!

Ultimate Fantastic Four #46 – Silver Surfer, 5. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes kénytelen szövetségre lépni az Ezüst Utazóval, hogy együttes erõvel szálljanak szembe Pszichóval, akinek immár hatmilliárd fanatikus követõje van… a Földrõl! Vajon képes lesz a négy ifjú szuperhõs megmenteni egy egész bolygó népességét? Hamarosan kiderül!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Májusban nem panaszkodhattunk, hiszen 6, azaz hat Ultimate-kiadvány is megjelent. És a Marvel úgy összességében sem panaszkodhatott, hiszen a csõdeljárásuk óta még soha nem vezetett akkora fölénnyel a DC-vel szemben, mint a múlt hónapban. Az Amerika Kapitány halálával foglalkozó kiadványoknak, valamint a már jól bejáratott, nagy neveknek hála az egekig emelkedtek az eladási adatok. De vajon az újvilági képregényekre is elmondható ugyanez…?

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 májusában


13. The Ultimates 2 #13 (132 ezer eladott példány)

28. Ultimate Spider-Man #109 (90 ezer eladott példány)

36. Ultimate Power #5 (78 ezer eladott példány)

38. Ultimate X-Men #82 (77 ezer eladott példány)

48. Ultimate Fantastic Four #42 (65 ezer eladott példány)

52. Ultimate Fantastic Four #41 (62 ezer eladott példány)

Háááát… Nem az igazi. A nagy esélyes, a The Ultimates 2 utolsó száma sem jutott be a Top 10-be, de az még legalább elég elõkelõ helyen áll. A többiek viszont iszonyatosan lecsúsztak… Még az Ultimate Spider-Man sem érte el a 100 ezres példányszámot, és ez bizony nagyon szomorú. Hiába a sok kiadvány, ha mindegyik ilyen gyengén teljesít… Menjünk is tovább inkább gyorsan.

INTERJÚ 1.

Hamarosan véget ér egy korszak: Mark Bagley 7 év és 110 (és egy fél) szám után befejezi az Ultimate Spider-Man rajzolását, és átadja helyét Stuart Immonennek. Lehet, hogy nem õ minden idõk legjobb rajzolója, és sokat lehet kritizálni a munkáját, de tény, hogy mindig idõben befejezett minden számot (néha havonta kettõt is), ami manapság, az állandó csúszások idejében bizony nagy szó. És akkor még nem is említettem, hogy „mellesleg” megdöntötték Bendisszel a leghosszabb ideig együtt dolgozó író-rajzoló páros rekordját… Akárhogy is, szerintem mindenképpen megérdemli, hogy egy szép hosszú interjúval búcsúzzunk tõle. Csikidam.

Mark, mi az oka annak, hogy ilyen sokáig kitartottál az Ultimate Spider-Man mellett?
Egyszerû: Pókember a kedvenc karakterem. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Marvel egyik legtehetségesebb írójával dolgozhattam, akkor azt hiszem már nem is olyan meglepõ, hogy ilyen sokáig maradtam. Aki Pókembert rajzol, az valahogy mindig több tiszteletnek örvend a többieknél, hiszen õ a Marvel talán legfontosabb szereplõje, és nagyon élveztem, hogy ennyi éven át én feleltem az újvilági változatáért.

Egy idõ után nem érezted úgy, hogy már annyi Pókembert elkészítettél, hogy már bárhol, bármilyen helyzetben meg tudod õt rajzolni?
Most, hogy így mondod, de. Ha megvannak az alapok, és jól begyakoroltad õket, akkor már semmi nem jelenthet kihívást, minden megy automatikusan. És igen, az elmúlt évek alatt volt alkalmam jól begyakorolni mindent, de ez nem azt jelenti, hogy már egyáltalán nincs mit tanulnom.

Korábban sokáig rajzoltad a klasszikus Pókembert is. Mi a különbség közte és az újvilági változata között?
A klasszikus idõsebb, izmosabb és magasabb, mint az újvilági. Ezeket a vonásokat próbáltam is minél jobban kihangsúlyozni, amikor a The Pulse címû miniben rajzoltam a klasszikus Pókembert.

Amikor elkezdted a sorozatot, gondoltad volna, hogy ilyen sokáig fogod rajzolni?
Nem, eredetileg csak egy hatrészes minirõl volt szó, ami aztán késõbb lett önálló sorozat.

És mégis mi tartott itt ilyen hosszú ideig?
Ráébredtem, milyen különleges is ez a sorozat. Nagyon élveztem a munkát Briannel, és tényleg örültem, hogy egy ilyen képregényen dolgozhatok. Még most is a szívem csücske, csak úgy érzem, ideje mást is kipróbálnom, új kihívásokat keresnem.

És most egy olyan sorozathoz mész, amelyet szintén Bendis ír.
Igen, Brian könyörgött, hogy folytathassa velem a munkát! De viccet félretéve, tényleg szeretek Brian sztorijain dolgozni. A szereplõi és a párbeszédei egytõl egyig hibátlanok, és megtisztelve érzem magam, hogy egy másik sorozatán is dolgozhatok.

Hogyan dolgoztok együtt? Bendis irányít téged vagy együtt megbeszélitek, mit hogyan kéne csinálni?
Mindent együtt csinálunk, és azt hiszem, mindkettõnknek megvan a maga erõssége, ami külön-külön nem mûködne olyan jól, mint így. Brian teljesen megbízik a munkámban, és én is hozzászoktam ahhoz, hogy õ inkább Peter magánéletérõl ír, mintsem Pókember csatáiról. Én is mindent beleadok, de mégis Brian az, aki sikerre vitte ezt a sorozatot, az õ ötletei adják az egész alapját. Én csak „besegítek” neki a rajzaimmal.

Gondoltál valaha arra korábban, hogy ideje továbbállni?
Nem igazán. Hamar magával ragadt a sorozat sikere és egyedisége, és teljesen a rabja lettem. Minden alkalommal tûkön ülve vártam Brian újabb forgatókönyveit, és amikor elolvastam õket, teljesen magukkal ragadtak, és alig vártam, hogy megrajzolhassam õket.

Mikor érezted úgy, hogy akármi lesz is, most már itt maradsz hosszú-hosszú ideig?
Igazából sosem gondoltam erre, egyszerûen csak tettem a dolgom. Amikor persze közeledtünk a rekordhoz, akkor tudtam, hogy most már megdöntjük, és addig biztos nem megyek el, legfeljebb valamikor utána.

Nem telt el sok idõ, és a Marvel már a te újvilági Pókemberedet kezdte más célokra is felhasználni, és azzal reklámozott minden mást is. Gyakorlatilag az lett a cég Pókembere.
Igen, és természetesen nagyon örültem neki. Én például John Romita, Jr. Pókemberét is nagyon jónak találom, akár õt is érhette volna ez a megtiszteltetés, de végül mégis az enyém bizonyult „jobban eladhatónak”. Nagyon élveztem, hogy mindenfelé az én Pókemberemet látom, de sajnos ez a korszak is véget ért, és a Marvelnek most már másmilyen Pókemberre lesz szüksége a reklámokhoz. Mondjuk ezzel sok pénzt meg is spórolnak nekem, ugyanis a nejem mindent megvesz, amin az én rajzaim vannak!

Miért döntöttetek úgy, hogy évente több mint 12 számot fogtok kiadni?
Õszintén szólva volt egy kis pénzügyi gondom, és minél több munkát akartam vállalni. Így jött az ötlet, hogy havonta lehetne néha két szám is. Eredetileg én egy másik sorozatot akartam, de aztán Joe Quesada azt javasolta, maradjak csak az Ultimate Spider-Man rajzolásánál, és inkább ebbõl legyen több egy évben.

És azóta a rajongók munkamániásnak tartanak.
Na igen, elég sokat dolgozom. Naponta kb. másfél oldalt készítek el 10 óra alatt, és hetente legalább hat napot rajzolok. Elismerem, kemény munkának tûnik, de én élvezem is a rajzolást, így nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik. Korábban más munkáim is voltak, sokkal keményebb munkák, így nyugodt szívvel állíthatom, hogy a rajzolás azokhoz képest semmiség. Nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen könnyû és kellemes állást találnom magamnak, amibõl még a családomat is el tudom tartani.

Hogyan dolgozol?
A legfontosabb, hogy minél korábban kezdjek, mert mindig dél elõtt vagyok a legjobb formában. Nem szeretem, ha munka közben zavarnak, viszont mindig szól egy kis halk zene a háttérben. Ja, és nagyon fontos, hogy a sztori, amin dolgozok, jól megrajzolható legyen.

A magánéleted nem sínyli meg ezt a kemény munkabeosztást?
Szerencsére nem nagyon. Ismerek olyanokat, akik legalább annyit dolgoznak, mint én, de nem élvezik a munkájukat. Én szeretem is, amit csinálok, és jut idõm mellette a családomra is.

Vissza a sorozathoz: volt olyan, amikor nem úgy sikerültek a rajzaid, ahogy szeretted volna?
Nem is tudom… Nyilván nem voltam mindig csúcsformában, és voltak gyengébb idõszakaim. Nagyon sok függ attól, mennyi támogatást kapok, milyen csapattal dolgozom, de azért általában meg vagyok elégedve magammal. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs már mit fejlõdnöm.

Ha visszamehetnél az idõben, min változtatnál?
Abban biztos vagyok, hogy a kezdeti számoknál nem adtam bele mindent. Eleinte nem nagyon értettem, mit akar Brian kihozni ebbõl a sorozatból, de aztán ráéreztem, és egyre könnyebben ment a munka. Ha visszamehetnék, már jobban mennének az elsõ számok is.

Kedvenc karakterek?
Peter, Gwen, MJ, a Vezér, a klónok, Silver Sable… mindegyikük más okokból.

Van, akit nem igazán tudtál úgy megrajzolni, ahogy szeretted volna?
A Geldoff-sztorinál eleinte nem nagyon ment az újvilági X-Men tagjainak rajzolása, és a mai napig úgy érzem, hogy nem lettek olyan jók, mint szerettem volna. Nem volt idõm megszokni a rajzolásukat, hirtelen kellett elkészítenem az egész csapatot, mindenféle gyakorlás nélkül. A Deadpool címû, késõbbi történetben már jobban mentek. May néni és a Vezér kinézetén is sokat dolgoztam, de végül sikerült mindkettõjüket a terveim szerint megalkotnom. May néni egy egészen fiatalos, kedves hölgy lett, a Vezér pedig egy nagydarab, de nem túl nagydarab figura.

Na és kik sikerültek a legjobban?
Gwen Stacy. Már az elsõ pillanattól kezdve kristálytiszta képem volt róla a fejemben, és pontosan úgy is sikerült megrajzolnom. És persze a kezdeti nehézségek után a Vezér is remek lett.

Amikor megalkottad az egyes karakterek újvilági verzióját, milyen szempontok szerint dolgoztál?
Így visszatekintve azt kell mondanom, egyikük sem tér el túlságosan az eredetijétõl – leszámítva mondjuk a Manókat és Elektrót. A legtöbb figuránál a különbségek inkább a személyiségükben, nem pedig a megjelenésükben jelentkeztek.

És most lassan itt a vége… Miért döntöttél úgy, hogy ideje abbahagyni?
Ahogy már korábban is mondtam, az Ultimate Spider-Man továbbra is a szívem csücske marad, de már változatosságra vágytam. Nem akartam, hogy azt higgyék, mást nem is tudok rajzolni. A rekord volt a nagy határvonal. Azt átléptük, úgyhogy úgy érzem, most ideje távoznom.

A munkatársaid hogy viselték a döntésed?
Brian romokban volt, és a legkülönfélébb szexuális szolgáltatásokat ajánlotta fel, ha maradok. Joe jobban viselte: egy kicsit pityergett, majd hazament, és dühében belerúgott párszor a kutyájába. De komolyan: mind megértették a döntésem, úgyhogy ebbõl nem volt semmi probléma. Briannel meg ugye folytatom a munkát a Mighty Avengers lapjain. Mindenesetre amikor befejeztem az utolsó oldalt, egy kicsit én is megremegtem…

Miért pont most távozol?
A rekord után rögtön még nem akartam menni, ezért döntöttem a 110. szám mellett. Végül még rábeszéltek, hogy a 111. szám felét is én csináljam, hogy abban méltó módon vehessek búcsút a sorozattól. A szám címe The Talk lesz, melyben Peter és May néni leülnek megbeszélni az egész Pókember-ügyet. Döntõ fontosságú esemény lesz ez Peter életében, úgyhogy elvállaltam a munkát. Tényleg jobb lesz egy ilyen fontos esemény után távozni, és Stuart érkezése is stílusosabb lesz: õ csinálja majd a visszaemlékezéses jeleneteket.

És most visszatérsz a klasszikus Marvel-univerzumba.
Igen. Nagy változás, hogy a középiskolai srácok helyett most fõleg felnõtteket fogok rajzolni. Ez lesz az egyik legnagyobb különbség, amire majd nagyon kell ügyelnem. Sok új szereplõt kell hirtelen, minden gyakorlás nélkül megalkotnom, úgyhogy nem lesz könnyû dolgom. 6-7 számot maradok, aztán meglátjuk, hogyan tovább.

Sok sikert a továbbiakban, Mark!

INTERJÚ 2.

Csudajó hírt hoztam nektek, pajtások! Talán még az idén elindul egy vadonatúj újvilági minisorozat, az Ultimate Origin! IGEEEEEN!!!
Ahogy a címébõl is sejthetõ, ez az Újvilág eredetét, a kezdeteket fogja bemutatni! IGEEEEEN!!!
A rajzolója a fantasztikus Jackson Guice lesz! IGEEEEEN!!!
Az írója pedig Brian Michael Bendis! IG… Ó, a macska rúgja meg. Na mindegy, ettõl függetlenül még lehet, hogy jó lesz, hiszen már a legelsõ Ultimate-kiadványok megjelenésekor elkezdték tervezni az Újvilág eredetét, és több író együtt dolgozott az alapötleten. Én a magam részérõl csak azt remélem, hogy valahol félúton nem akad majd el (lásd Ultimate Wolverine vs. Hulk) vagy nem halogatják majd a kezdést az idõk végezetéig (lásd Ultimate Iron Man 2 vagy Ultimate Wolverine). Most pedig további részletekért olvassátok el az alant található, Bendisszel készült interjút. De izibe'!

Csak hogy tisztán lássunk: az Ultimate Origin magvait már az Ultimate Marvel Team-Up 3. számában elhintetted, igaz?
Igen. Elõször ott volt szó az újvilági összefüggésekrõl.

Bruce Banner ott mondott valami érdekeset, méghozzá azt, hogy minden összefügg mindennel, de mielõtt befejezhette volna a mondandóját, elvitte õt a S.H.I.E.L.D. ugyebár.
Pontosan. Ugyanezzel a jelenettel fog majd kezdõdni az Ultimate Origin is. Amikor elkezdõdött az Ultimate Spider-Man és az Ultimate X-Men, én, Mark Millar, Joe Quesada és még páran kidolgoztunk egy kezdetleges történelmet az Újvilághoz, amelyhez egyre többet adtunk hozzá az évek során, hogy végül eljussunk oda, ahol ma vagyunk. A sorozatok és a minik eddig megjelent számaiban már sokszor tettünk halvány utalásokat az Újvilág eredetére, de soha nem tártunk fel semmi konkrétumot.

Na és hogy jött ennek a mininek az ötlete?
Pár hónapja megkérdezték, nem akarnám-e én megírni az idei Annual kiadásokat, hogy az Újvilággal kapcsolatos ötleteimet feldolgozhassuk, de úgy éreztem, a különkiadások helyett idén inkább ezt a minit kéne elkészíteni, hogy végre tisztábban lássanak a rajongók sok-sok eseménnyel kapcsolatban.

Ha jól tudom, már hat éve érlelõdik ez a mini…
Na igen. Elõször úgy volt, hogy Mark Millar írná meg az Amerika Kapitánnyal kapcsolatos részt, én pedig egy másikat, de valahogy egyikünknek sem volt rá ideje. Most végre elérkezett az idõ, hogy megcsináljuk, és mindenki egyet is értett, úgyhogy immár semmi akadálya a kezdetek bemutatásának. Ráadásul hamarosan Jeph Loeb is nekifog egy olyan újvilági sztorinak, ami nagyban épít az Ultimate Origin történéseire. Olyan karakterekrõl fogunk plusz információkat megtudni, mint Nick Fury, Rozsomák, Amerika Kapitány, a teljes mutáns népesség, Charles Xavier, Magneto… vagyis az összes fontosabb újvilági figuráról. Kiderül, milyen kapcsolatban álltak Peter Parker szülei és Reed Richards, kiket ismert már korábban Amerika Kapitány, valamint hogy milyen titkok kapcsolódnak a szuperszérum létrejöttéhez, amelyet azóta sem sikerült újra elõállítani. És most nemcsak utalni fogunk ezekre a dolgokra – ténylegesen lehull a lepel az összes titokról. Nem is kell sokat várni rá: az elsõ számmal már kész vagyok, és nagyon büszke vagyok rá, mert Loeb is átfutotta, és azt mondta, rég olvasott ilyen remek sztorit tõlem.

Mennyire kerül majd közelebb egymáshoz az Újvilág és a klasszikus Marvel-univerzum ebben a miniben?
Semennyire – sõt! Ha fény derül az összefüggésekre, teljesen világossá válik majd, hogy az Újvilág mennyire távol áll a klasszikus univerzumtól…

De ha minden titkot lelepleztek, akkor mi jöhet még késõbb?
Azért nem kell aggódni, marad még így is több megoldatlan rejtély a késõbbiekre! Jeph is remek történeteket tartogat még az olvasóknak, és persze én is az Ultimate Spider-Man oldalain. Akárhogy is, úgy éreztük, hogy most már ideje meglepnünk egy ilyen különlegességgel a rajongókat és azokat, akik csak most ismerkednek az Újvilággal.

És Guice fogja rajzolni…
Ó, igen! Hamarosan láthatjuk a munkáit az Iron Man elkövetkezõ számaiban is – hihetetlen az a fickó! Már évek óta nagy rajongója vagyok, és amikor megláttam a Vasemberét… egybõl lecsaptam rá! A borítókat pedig egy másik nagy tehetség, Simone Bianchi készíti majd. Nem rossz kis csapat, mi?

Nevezhetjük ezt a minit az Újvilág elsõ korszakát lezáró alkotásnak?
Igen, nevezhetjük, hiszen ezek után végre az olvasók is tisztábban fognak látni sok mindennel kapcsolatban. Valóban új korszak kezdõdik hamarosan az Újvilágban, sok-sok változással – gondoljunk csak például Stuart Immonen érkezésére az Ultimate Spider-Man 111. számában. Aki nem nagyon kedvelte eddig az Ultimate-sorozatokat, szerintem még annak is tetszeni fog az Ultimate Origin, hiszen általában mindenki szereti az eredettörténeteket, és itt lesz minden számban legalább 2-3 belõlük.

A történetbõl mennyit találtatok már ki korábban, és mennyit adtál te hozzá írás közben?
A sztori nagy része már évek óta ki van találva. Sokat tervezgettük, mi hogy legyen, és mára összeállt a teljes történet. A kirakós egy-egy darabkáját már elszórtuk valamelyik sorozat valamelyik számában, és most ideje, hogy összeálljon a teljes kép. És az író ugyan én vagyok, rengetegen adtak hozzá kisebb-nagyobb darabokat az összképhez.

Kinek a története lesz a legsokkolóbb?
Szerintem Nick Furyé.

Tehát végre kiderül, hogyan lett a bõrszíne fehérbõl fekete?
Hehe, az nem. Az Újvilágban õ sosem volt fehér. Már az Ultimate Marvel Team-Up oldalain is fekete volt, aztán késõbb Bryan Hitch még a haját is leborotválta. Vagyis tiszta Samuel L. Jackson lett. Az Ultimate Origin majd bemutatja, hogyan és miért is jutott a S.H.I.E.L.D. élére, hiszen errõl konkrétan még sosem volt szó. Utaltunk már rá párszor, de a teljes történetre csak most fog fény derülni. Amúgy Rozsomákról is sok érdekesség kiderül majd, és már elõre látom, hogy a róla szóló részek miatt többen örökre megátkozzák majd a nevemet, és az állukat keresgélik majd a végén… Végül zárásként Jeph Loeb készülõ sztorijának fogjuk lefektetni az alapjait. Az egész tehát egy nagy, elõre kitalált terv része, amely most jó ideig eltart majd az Újvilágban.

Kíváncsian várjuk!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Brian Michael Bendis sok-sok érdekes újdonságot tartogat Peter számára. Hamarosan véget ér az Ultimate Knights címû sztori, és jön a Bagley-t leváltó egyrészes történet, a The Talk, melyben Peter és May néni beszélgetnek el egymással hosszasan. Utána kezdõdik, immár Stuart Immonennel, a Death of a Goblin a Zöld Manó (újabb) visszatérésérõl, majd egy érdekes címû történet veszi kezdetét: Ultimate Spider-Man and his Ultimate Friends. Ismerõsen hangzik? Nem véletlenül. A 80-as években ment egy hasonló címû rajzfilmsorozat a tévében. Ez volt a Spider-Man and his Amazing Friends, melyben Pókember Tûzcsillaggal és Jégemberrel együtt irtották a gonoszt. Valahogy így nézett ki:

Na, ennek a sorozatnak az újvilági változatát láthatjuk majd az Ultimate Spider-Man oldalain is, ugyanis az újvilági Pókember is összeáll majd Tûzcsillaggal és Jégemberrel. Utóbbit ugye már ismerjük, de az elõbbit még nem. Bendis annyit elárult róla, hogy egy olyan szereplõ lesz az, akivel már találkoztunk a sorozatban… Lehet kezdeni találgatni. Plusz még azt is elmondta, hogy Luke Cage és az Oltalmazók is tisztelüket teszik majd – õket ugye már szintén ismerjük a The Ultimates 2. kötetébõl. Hát, remek. Végezetül pedig még nézzünk meg egy fekete-fehér elõzetest a 111. számból a leköszönõ Mark Bagley-tõl:

ADATLAP

Ahogy múlt héten, úgy ezúttal is egy már elhalálozott, de mégis nagyon nagy jelentõséggel bíró szereplõrõl olvashattok adatokat. A választottam Ben Parker, Peter Parker nagybátyja, aki nélkül Pókember talán soha nem is született volna meg. Lássuk hát az öreg Ben adatlapját:

Ben Parker

Igazi neve: Benjamin (Ben) Parker
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Ismeretlen
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: May (felesége), Richard (testvére, elhunyt), Mary (sógornõje, elhunyt), Peter (unokaöccse), ismeretlen sógornõ (elhunyt), ismeretlen anyós
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: Amikor a volt hippi, Ben Parker megismerte Mayt, késõbbi feleségét, egybõl beleszeretett és összeházasodtak. Családja hamar befogadta a nõt, és saját rokonukként bántak vele. Ben nagyon közel állt öccséhez, Richardhoz, és sok idõt töltöttek együtt õk és feleségeik, valamint Richard munkatársa, Eddie Brock és családja. Amikor Richard és neje életüket vesztették egy repülõgép-szerencsétlenségben, Ben és May befogadták árván maradu fiukat, Petert, és saját gyermekükként nevelték. Peter számára Ben igazi apa volt, és ahogy nõtt, Ben észrevette, milyen kivételes intelligenciával rendelkezik unokaöccse. Mindent megtett, hogy Peter ki is tudja használni tehetségét, és gyakran még az iskolában is meglátogatta, ahol sajnos a legtöbb osztálytársa kinevette és kigúnyolta a fiút visszahúzódó természete és intelligenciája miatt. Volt viszont egy lány, Mary Jane Watson, akinek szemmel láthatóan tetszett Peter, és ezt Ben is észrevette, ezért próbálta összehozni a két fiatalt. Amikor Peter osztálya ellátogatott az Osborn Mûvekhez, a fiút megcsípte egy genetikailag módosított pók, melynek következtében Peter elképesztõ erõre és képességekre tett szert. Ben még csak nem is sejtette, hogy megváltozott unokaöccse. Norman Osborn, az Osborn Mûvek tulajdonosa magára vállalta a fiú kórházi számláit, attól félve, hogy Parkerék beperelik a balesetért. Ben viszont egyáltalán nem akart pert, mivel Norman fia, Harry volt Peter egyetlen barátja az iskolában, és ezt a barátságot nem akarta egy jogi vitával tönkretenni.

Pár nappal késõbb Peter egyik osztálytársának, Flash Thompsonnak a szülei felhívták a Parkeréket, és perrel fenyegették meg õket, amiért Peter eltörte Flash kezét egy verekedés során. Ben kénytelen volt kifizetni Flash kórházi számláit, bár sejtette, hogy a verekedést nem Peter kezdte. Hamarosan azonban pénzzel teli borítékokat kezdtek kapni, állítólag Peter tanáraitól, hogy segítsék õket – valójában azonban Peter maga kereste a pénzt pankrátorként az új ereje segítségével.

Peter egyre inkább megkedvelte új képességeit, és még az iskolai kosárlabdacsapatba is beállt – ám közben tanulmányait elhanyagolta, amiért heves vitába keveredett Bennel. Peter nem bírta tovább, és elszökött otthonról. Egy osztálytársához, Kong Harlanhoz ment, aki épp hatalmas házibulit tartott. Ben megtalálta Petert, és kihurcolta, hogy elbeszélgethessenek. Ekkor mondta el Peternek azokat a szavakat, melyek örökre megváltoztatták a fiút: „Nagy dolgok várnak rád az életben, Peter! És ez nagyon nagy felelõsséggel is jár! Nagy felelõsséggel!” Peter hirtelen nem tudott mit kezdeni mindezzel, és újból elrohant.

Ben ezután hazament, ahol egy betörõ várta – pont az az ember, akit Peter nemtörõdömségbõl korábban hagyott meglógni az utcán. A betörõ pénzt követelt, de Ben viccesen csak annyit mondott erre, hogy neki bizonyára több van, mint nekik. Ezzel azonban nem sikerült lenyugtatnia a férfit, sõt, csak jobban feldühítette, és ez Ben életébe került: a betörõ lelõtte õt.

Magassága: 183 cm
Súlya: 86 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Õsz
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Vizsgák ide vagy oda, most azért elég hosszúra sikeredett az összefoglaló, nemde? Büszke is vagyok magamra, és ha ti is rám, akkor írjátok ezt meg az Ultimate Marvel fórumban, hadd hízzon a májam. Hogy mikor találkozunk legközelebb, azt nem tudom pontosan, mert a vizsgáim jövõ héten is bekavarnak majd… Meglátjuk. Addig is jók legyetek és egyetek sok kuglófot, mert finom az íze neki!