Ultimate News #4

[Maniac] Itt van a kedd, itt van újra, és vele együtt az Ultimate News 4. kiadása! Gõzerõvel dübörög az õsz, lassan közeleg a tél is, egyre rövidebbek a nappalok, és már a nagyi kötött pulóvere is elõkerült a szekrény aljából… Tökéletes tehát az idõ egy kis olvasgatásra! Vessük hát bele magunkat az Ultimate Univerzum legmélyebb bugyraiba – de ne feledkezzetek meg a spoilerekrõl sem, és csak ha jól átgondoltátok a dolgot, akkor olvassatok tovább! Csikidam!

Na itt vagytok még? Helyes. Akkor, ha már szóba kerültek a hideg hónapok, tekintsünk is elõre decemberbe, amely a sok ünnepen túl még számos egyéb kellemes elfoglaltságot is tartogat: például a decemberi Ultimate-kiadványokat, amelyekrõl frissen, ropogósan kapjátok tõlem a legújabb infókat. Még csak ma tette közzé a Marvel az elõzeteseket, de ti máris olvashatjátok õket magyarul. Hajh, nagyon elkényeztetlek titeket…

DECEMBERI ELÕZETESEK

Ultimate Power #3
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Greg Land

Ez a csata minden képzeletet felülmúl! A másik dimenzióból érkezõ Legfõbb Légió összecsap a Különítmény, az X-Men, a Fantasztikus Négyes és Pókember egyesült erejével! Mindkét világ sorsa ezen az ütközeten múlik…

Ultimate Vision #1
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Az Ultimate Extinction címû minisorozat folytatódik! A Föld sikeresen visszaverte a bolygófaló, Gah Lak Tus támadását. Ám a veszély még nem ért véget: egy gonosz tudós, George Tarleton szerzett magának egy apró darabot a halálhozó gépszörny kollektív tudatából – és most a saját céljaira akarja felhasználni! Csak egyvalaki szállhat szembe vele: egy másik földönkívüli lény, Vízió!

Ultimate Spider-Man #103 – Clone Saga, 7. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

A Marvel történelmet ír: a Bendis-Bagley páros megdönti a leghosszabb ideig együtt dolgozó író-rajzoló rekordot! És nem is akármilyen kiadással teszik ezt: végre kiderül, ki áll az egész Clone Saga, Peter Parker eddigi legmegrázóbb kalandja mögött! Erre senki sem számít majd, azt garantáljuk…

Ultimate X-Men #77 – Cable, 3. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Ben Oliver

X-Men kontra Kábel! Ez az évszázad élet-halál küzdelme lesz – bármelyik évszázadé! Lassan fény derül a jövõbõl érkezett idegen titkaira, és senki ne higgye, hogy bárki is sejtheti elõre õket…

Ultimate Fantastic Four #37 – God War, 5. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes kénytelen egy rabszolgabolygón, a Pyxen menedéket keresni, miközben tovább üldözi õket Ronan. És amikor úgy tûnik, ennél rosszabb már nem lehet a helyzetük, Ben Grimm, a Lény lelkét és testét megszállja a legfõbb gonosz… Thanos!

The Ultimates 2 #13 – Grand Theft America, 7. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Bryan Hitch

A Különítmény második sorozatának utolsó száma végre megérkezik! Az összes elvarratlan szál egybefut egy egész országot megrengetõ befejezésben. Amerika legnagyobb hõsei egy utolsó, hatalmas erõfeszítéssel szembeszállnak a megszállók seregével. Szövetségek születnek és barátságok mennek tönkre a Millar-Hitch páros utolsó közös számában. Kötelezõ darab!!!

A BORÍTÓT NEM TETTÉK KÖZZÉ

Na most már nemcsak a Mikulás miatt érdemes várni a decembert, mi?

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

És most jöjjön a rideg számok világa! Talán pár embert közületek érdekel, hogy alakulnak az eladási listák a tengerentúlon – már ami az Ultimate-kiadványokat illeti, hiszen az összes amerikai képregényt most itt nem közlöm le (talán érthetõ, miért). Lássuk, a múlt havi újvilági füzetek közül melyik hanyadik helyen végzett!

Ultimate-kiadványok helyezése 2006 augusztusában


20. The Ultimates Annual #2 (88 ezer eladott példány)

22. Ultimate Fantastic Four #32 (84 ezer eladott példány)

24. Ultimate Spider-Man #98 (80 ezer eladott példány)
25. Ultimate Spider-Man #99 (79 ezer eladott példány)

29. Ultimate Spider-Man Annual #2 (74 ezer eladott példány)

31. Ultimate X-Men #73 (73 ezer eladott példány)

37. Ultimate Fantastic Four #33 (68 ezer eladott példány)
38. Ultimate X-Men Annual #2 (67 ezer eladott példány)

42. Ultimate Fantastic Four Annual #2 (63 ezer eladott példány)

Hát igen, egyik sem került be a TOP10-be, de ennek az egyik fõ oka az éppen tomboló Civil War és a hozzá kapcsolódó kiadványok, na meg a DC 52 címû hetisorozata, amely 5 helyet is elfoglalt az elsõ 10-bõl. Na sebaj, szép ez így is.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Amerikából sajnos egyelõre semmi új hír a klónokról (leszámítva a fentebb közölt decemberi elõzetest), de nyugalom, egyre közelebb van már a várva várt 100. szám. Ám addig se feledkezzetek meg a magyar kiadásról, amely a múlt héten a 39. számmal a Venom-sztori utolsóelõtti részéhez érkezett. Végre összecsap egymással Peter és Eddie, vagyis Pókember és Venom! Kihagyhatatlan!

A Csodálatos Pókember #39 – Apák büszkesége
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Eddie egy másik mintával elvégzi magán ugyanazt a „kísérletet”, amit Peter is: magára folyatja a „Ruhát”, amely egy fekete protoplazma-öltözetet von egész teste köré. Hamarosan azonban kicsúszik kezébõl az irányítás, és rajta is eluralkodnak a gyilkos indulatok… Immár Venomként megjelenik Peter iskolájánál.

ULTIMATE X-MEN

A múlt hét nemcsak magyar, de amerikai Ultimate-megjelenéseket is hozott a rajongóknak, méghozzá az Ultimate X-Men 74. számát. A végéhez érkezett a Magical címû sztori, melyben végre minden kiderül a titokzatos Mágusról. Annyit elárulok, hogy nem, nem David Copperfield eltitkolt gyermeke, és nem, nem is egy közkedvelt kártyás szerepjátékból bukkant elõ (bonyolult poén, csak a szerepjáték-fanok értik).

Ultimate X-Men #74 – Magical, 3. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Tom Raney

Az X-Men tagjai végre megtudják az igazságot Mágusról – és nem nagyon tetszik nekik! Eljött az ideje, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék ezt az ügyet! Jean Grey sorsa eközben szintén eldõlni látszik… És ne feledjétek, hogy közeleg már a jubileumi 75. szám is!

Zárójelben még annyit megjegyeznék, hogy ez a szám még az idei Annual elõtt játszódik. Persze aki olvasta mindkettõt, az nyilván maga is rájött erre, de mégis megemlítem, hogy ennyivel is hosszabb legyen a cikk.

És még egy kis nyalánkság: íme az Újvilág: X-Men 14. számának borítója, csak nektek, csak itt! Csikidam!

No ennyi fért be e heti hírösszefoglalónkba, remélem, megnyerte a tetszéseteket. Most ismét könnyes búcsút kell vennünk, de amíg újra jelentkezem, ne hanyagoljátok el az Ultimate Marvel fórumot, és persze az Ultimate-képregényeket. Ja, azt mondtam már, hogy csikidam…?

Kapcsolódó fórum