Ultimate News #37

[Maniac] Igen, jól látjátok: újra kedd, és újra Ultimate News, immáron 37. alkalommal! Bár tudom, hogy néhányatok feleslegesnek tartja, hogy minden héten legyen újvilági összeállítás, de azért remélem, olyan is akad köztetek, aki szívesen olvasgatja ezeket a kis hírmorzsákat. És ezúttal tényleg csak morzsákról beszélhetünk, mert a múlt héten nem árasztottak el minket túl sok újvilági hírrel, képpel és elõzetessel. Ennek ellenére szerintem érdemes belekukkantani ebbe az összefoglalóba is, PERSZE CSAK AKKOR, HA NEM ZAVARNAK TITEKET A SPOILEREK! IGEN, LESZNEK SPOILEREK EZÚTTAL IS, MINT MINDIG, VAGYIS EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBB OLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Na.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Sajnos a magyar kiadásból kimaradt az Ultimate Six címû mini, melyben Pókember és a Különítmény együttesen veszik fel a harcot a Zöld Manó, Doktor Octopus, Kraven, Elektró és a Homokember alkotta csapattal. De egyet se búsuljatok, a borítókról azért még így sem maradtok le! Íme, máris mutatom õket:

ULTIMATE X-MEN

Épp most lenne esedékes az Ultimate War címû mini kiadása magyarul, de akárcsak az Ultimate Six, sajna ez is kimarad az életünkbõl. A borítókról azonban ezúttal sem kell lemondanotok, elhoztam mind a négyet, csak nektek, csak most! Lássuk hát az X-Men és a Különítmény csatáját bemutató mini történetét négy képecskében:

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Múlt héten a végéhez ért az idõt és teret átszelõ Devils címû sztori a harmadik résszel, és hõseink végre visszatérhettek napjaink New Yorkjába – ha nem is pont olyan formában, ahogy elindultak. Következzen most a 41. szám rövid bemutatója!

Ultimate Fantastic Four #41 – Devils, 3. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz: Mark Brooks és Scott Kolins
Borító: Salvador Larroca

A Fantasztikus Négyesnek meg kell akadályoznia Diablo ördögi tervét, miközben hatalmas energiák áramlanak keresztül az idõkapun, egyenesen napjaink New Yorkjába – és ezzel az egész város veszélybe kerül! De vajon hogyan tudna megsemmisíteni Reed Richards egy olyan gépezetet, amelynek élõ energiaforrása a saját húga? A megrázó válaszra most fény derül!

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Ámuljatok és bámuljatok: hoztam nektek pár igazi kis csemegét az Ultimate Power Director's Cut címû különleges kiadásból! Itt van nektek pár oldal és borító fekete-fehér változata, csak azért, mert ma jó kedvemben találtatok. Ügyes ez a Greg Land, és színek nélkül ez talán még jobban látszódik, nemdeugye?

ADATLAP

A szervezet, amely az egész Újvilágot mozgatja a háttérbõl, és amelyhez mindenkinek valamilyen módon köze van. Igen, ez a S.H.I.E.L.D., amelyrõl épp ideje több információt megtudnunk. Figyelem! Szigorúan titkos adatok!

S.H.I.E.L.D.

Jelenlegi tagok: Bruce Banner, Bradley, Sharon Carter, Hank Pym, Crowley, Dugan, Nick Fury, McQuillan, Clay Quartermain, Thibodeau, Jimmy Woo
Korábbi tagok: Eamonn Brankin, Betsy Braddock, Fred, Jason, Lange, Liebowitz, Linklater, Riggs, Ross tábornok, Tara, Dai Thomas, John Wraith
Tevékenységeik központja: Triskelion, New York
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #7 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #17 (2. sorozat, 2004)

Története: Semmilyen adat nem áll rendelkezésre arról, hogy pontosan mióta létezik a S.H.I.E.L.D. nevû titkos kormányszervezet. Egyesek szerint már a hidegháború idején is létezett, míg mások késõbbre teszik a megalakulásának dátumát. Ami biztos, hogy a jelenlegi vezetõje, Nick Fury már az öbölháborúban az X-Fegyvernél szolgált, amely vélhetõleg már akkor is a S.H.I.E.L.D.-hez tartozott. Feladata egy kísérleti mutáns õrzése és kísérése volt. Valamikor a 90-es években, amikor a Földön élõ mutánsok száma ugrásszerûen megnõtt, a S.H.I.E.L.D. globális, multinacionális szervezetté nõtte ki magát, és immár világszerte több ezer ügynöke volt. Megfigyelés alatt tartottak minden mesterséges és természetes genetikai rendellenességgel élõ személyt, és a legújabb technikai vívmányokat is folyamatosan ellenõrizték. Maga a S.H.I.E.L.D. is rengeteg tudóst alkalmazott, hogy lépést tarthassanak a világ vezetõ technikusaival és genetikusaival. Így bõvült ki a Wraith ezredes által vezetett X-Fegyver is, melyben egyre több mutáns ügynököt dolgoztattak, vagy a Fury által irányított genetikai részleg, melynek legfõbb feladata egy olyan szérum elkészítése volt, amely képes lehet létrehozni egy Amerika Kapitányhoz hasonló szuperkatonát. Fury részlege felelt azért is, hogy a világ nemzetei közül senki se szegje meg a már korábban lefektetett genetikai egyezményeket. Hogy a szérummal kapcsolatos kísérletek gyorsabban haladjanak, Fury civil vállalatokat (pl. az Osborn Mûveket) is megbízott a szuperkatonákat létrehozó vegyszer elkészítésével. Késõbb újabb részlegek alakultak, úgymint a technikai és pszi osztály, sõt, a S.H.I.E.L.D. más országokban is létrehozta saját változatait – így születhetett meg például a brit S.T.R.I.K.E. ügynökség. Mindezt az akkori vezetõ, Ross tábornok felügyelte, aki a fiatal géniuszokat foglalkoztató manhattani agytrösztöt, a Baxter-tornyot is állandó megfigyelés alatt tartotta.

Miután a S.H.I.E.L.D. megvonta a támogatást az Osborn Mûvektõl, a cég a saját szakállára folytatta a szuperszérum-kísérleteket. Végül sikerült kifejleszteniük a meglehetõsen labilis OZ-vegyszert, melynek kitéve a vállalat vezetõje, Norman Osborn (a késõbbi Zöld Manó) és egy ifjú gimnazista, Peter Parker (a késõbbi Pókember) is jelentõs genetikai változásokon ment át. Fury parancsára mindkettõjüket folyamatos megfigyelés alatt tartották. A mutáns terrorista, Magneto Washingtont megcélzó ostroma után a S.H.I.E.L.D. költségvetése jelentõsen megnõtt, és a szervezet átalakult: többek között az X-Fegyver mûködését is beszüntették, mivel a vezetõség ellenezte a mutáns ügynökök fogva tartását. Megalakítottak egy új szuperhõs-csapatot, a Különítményt, és az egész szervezet élére is új vezetõ került Fury személyében. Ross tábornok már nem tudta ellátni korábbi feladatait, mivel Wraith ezredes – dühében, amiért az X-Fegyvert feloszlatták – kis híján megölte. Fury egyik legelsõ intézkedése Wraith kiiktatása és az X-Fegyver személyesen felügyelt lezárása volt. Következõ lépésként a S.H.I.E.L.D. és a Különítmény fõhadiszállását áthelyeztette New Yorkba, a Triskelionba.

A következõ pár hónap igen mozgalmasan telt. Míg a Különítmény elsõ bevetésein vett részt, addig S.H.I.E.L.D.-ügynökök letartóztatták a genetikai manipuláción átesett Doktor Octopust és Homokembert, lezárták Justin Hammer illegálisan mûködõ genetikai laboratóriumát, segítettek Pókembernek ártalmatlanítani a megvadult Zöld Manót, valamint segítséget nyújtottak az ifjú mutánsokból álló X-Mennek David Xavier, egy õrjöngõ mutáns megállításában.

A Pókember által elkapott bûnözõket (Zöld Manó, Doktor Octopus, Elektró, Homokember, Kraven) megfigyelés céljából a S.H.I.E.L.D. különlegesen megerõsített börtönébe zárták, ahol Hank Pym, a Különítmény egyik tagja foglalkozott velük. Hamarosan azonban mind az öten kitörtek cellájukból, és megszöktek, hogy aztán egyesült erõvel álljanak bosszút Furyn. Végül a Különítmény és Pókember a Fehér Ház elõtt sikeresen megállították õket, és mind visszakerültek szigorúan õrzött celláikba.

FOLYT. KÖV. A CSODÁLATOS PÓKEMBER ÉS AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Jól van, tudom, hogy ez a fél fogatokra sem volt elég, de ez van. Majd jövõ héten talán több lesz – mert én itt leszek jövõ héten is, akaár akarjátok, akár nem! Az Ultimate Marvel fórumba addig is benézek majd párszor, hogy lássam, hogy szapultok ezekért a felesleges, hírekben igencsak szûkölködõ összeállításokért… Eh, na mindegy. Jövõ héten találkozunk. Písz.