Ultimate News #36

[Maniac] Éljen Május Elseje, Pajtások! (Ezt igazándiból úgy mondják, hogy Alien május elseje ;) – mano) Lobogtassátok a zászlókat, zengjétek a dalokat, de mindenekelõtt olvassátok az Ultimate News 36. kiadását! Úgy ám, a mi kis újvilági összefoglalónk ünnepnapokon sem maradhat el, és ezen különleges alkalomból különleges tartalmat is állítottam össze nektek! Lesznek képek, elõzetesek, interjú, adatlap… Vagyis csak olyasmi, ami egy átlagos összefoglalóban is lenni szokott. Mindegy, ne vesszünk el a részletekben, hanem vigadjunk együtt az e heti összeállításban – de csak miután mindenki elolvasta ezt a figyelmeztetést a spoilerekrõl, melyek igen nagy számban lesznek jelen ezúttal is! Nosza, akkor kezdjük, Pajtások!

INTERJÚ

Bármilyen hihetetlen is, végre elérkezett az a varázslatos hónap, mely elhozza nekünk a várva várt kiadványt: a The Ultimates 2 utolsó számát! Ennek örömére ezúttal a sorozat egyik szerkesztõjével, John Barberrel készített riportot közlöm nektek magyarul. Lássuk!

Milyen érzés látni végre az alagút végét?
Nagyon jó. A The Ultimates összes száma kiváló volt, de ez az utolsó minden képzeletet felülmúl. Komolyan mondom, az összes eddigi képregény közül, amin dolgoztam, magasan ez a legjobb. Persze kissé elfogult vagyok, hiszen ez a sorozat már az elejétõl nagyon kedves a számomra – annak ellenére, hogy nekem túl sok szerepem nem volt benne. A Különítmény elsõsorban Mark Millar és Bryan Hitch gyermeke. Emlékszem, amikor annak idején kijött az 1. sorozat 1. száma, én épp Londonban voltam. Akkor még nem a Marvelnél dolgoztam, hanem diákként tengettem napjaim és netes képregényeket készítettem. Alig tudtam megszerezni az elsõ számokat, úgy elkapkodták õket mindenütt. Végül 2002 karácsonyán sikerült rátennem a kezem az elsõ TPB-kiadásra, és el voltam ájulva a gyönyörtõl! Rögvest a kedvenc sorozatom lett. Ezek után képzelhetik az örömöm, amikor felajánlották az asszisztensi állást. Az már tényleg csak hab volt a tortán, hogy minden, de minden egyes munkatársam nagyon kedves és segítõkész volt. Sokkal tartozom nekik. És tessék: mára asszisztensbõl szerkesztõvé léptem elõ. Szinte még ma sem hiszem el.

Kinek az ötlete volt a kiadvány sajátos, kihajtható, 8 oldalas lapja?
Hitch állt elõ egy kihajtható oldal ötletével, én pedig intézkedni kezdtem, hogy meg is valósuljon. Eleinte csupán egy 3-4 oldalas lapra gondoltunk, de a vezetõség már ezt is elutasította. Nem tartották igazán jó ötletnek, ráadásul a megvalósítását is túl költségesnek érezték. Bánatosan visszakullogtam hát az irodámba, és épp azon kezdtem agyalni, hogyan lehetne mégis meggyõzni a fõnökeinket, amikor csöngött a telefon. Az alatt a 45 másodperc alatt, amíg visszaértem az irodába, a vezetõség megváltoztatta a véleményét, és rábólintottak az ötletre! Egyetlen feltételük volt: ez legyen az eddigi legnagyobb kihajtható lap, amit képregényben valaha láthattunk! Hitch és Mark egybõl beleegyeztek ebbe, még tetszett is nekik az ezzel a feladattal járó kihívás. És valóban nagy kihívás volt mindannyiunk számára. Hosszas tárgyalásokat kellett lebonyolítanom a nyomdával, mivel ilyet korábban még soha senki nem csinált. Végül úgy oldottuk meg, hogy nem egy 8 oldalas, hanem kettõ 4-4 oldalas lapot raktunk egymás mellé. Valójában tehát két hatalmas oldal fog összekapcsolódni egy még hatalmasabbá. Az elmélet tehát megvolt, és következhetett maga a megvalósítás. Számtalan diagramot, ábrát, táblázatot készítettünk, kiszámítottuk, melyik oldal melyik után jöjjön, hova mit rakjunk, a sorrendet állandóan átírtuk… Itt egyszerûen nem lehetett hibázni, mindent nagyon aprólékosan meg kellett tervezni.

Alig várjuk, hogy lássuk az eredményt! Tényleg, mikor is láthatjuk pontosan?
Május 16-án!

Még egy kérdés: mikorra várható a 3. sorozat?
Biztosat nem tudok, de a jelenlegi tervek szerint még ez év végén megjelenhet az 1. szám.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Its Action Figure Time! Következzenek az Ultimate Spider-Man szereplõirõl készült figurák képei! Na. Ennyi. Nincs több hozzáfûznivalóm. Nézzétek õket.

Heh, aranyos az a halott Gwent ábrázoló figura, nem? Elképzelem, ahogy karácsony másnapján a nagymama és unokája beszélgetnek:
– Na és mit hozott neked a Jézuska, Gerzsonka?
– Egy nagy vörös-fekete szörnyeteget és egy összeaszott holttestet!!!
Édes. Na jó, ugorjunk, de elõtte még vessünk egy gyors pillantást az e hónapban megjelenõ 109. szám végleges borítójára:

THE ULTIMATES

Lassan, de biztosan eljutunk oda, hogy már láttuk a 2. sorozat utolsó számának összes oldalát, ugyanis most újabb elõzeteseket hoztam nektek. De sebaj, ha már ennyit kellett várnunk, akkor az a minimum, hogy sok-sok hasonló nyalánksággal kényeztetnek minket a megjelenésig, nemde? Na ugye.

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Egy hónap kimaradás után hamarosan végre folytatódik ez a remek mini is. Alig várjuk, igaz? Na azért. Tekintsük is meg ennek örömére a 4. szám végleges borítóját. Íme:

ADATLAP

Kétségtelenül ez a hölgy az egyik legfontosabb személy Peter Parker életében, de galád módon eddig mégsem esett szó róla. De ma végre itt van az õ adatlapja, csak nektek, csak itt! Következzék mindenki kedvenc nagynénije, May Parker!

May Parker

Igazi neve: May Parker
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Irodai alkalmazott
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen édesanya, Ben (férje, elhunyt), Richard Parker (sógora, elhunyt), Mary Parker (sógornõje, elhunyt), Peter Parker (más néven Pókember, unokaöccse), ismeretlen testvér (elhunyt)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: May nagyon vad gyerek volt: rockkoncertekre járt és egy alkalommal el is szökött otthonról. Végül benõtt a feje lágya, megkomolyodott, és immár remek a kapcsolata édesanyjával is. Élete nagy szerelme Ben Parker volt, akivel össze is házasodtak, és így May megismerkedett és szoros barátságot kötött férje testvérével, Richarddal, a feleségével, Maryvel, és fiukkal, Peterrel. Sajnos a boldog családi idill nem tartott sokáig, és hamarosan tragédiák egész sorozata vette kezdetét: May elvesztette nõvérét, aki mindig is nagyon közel állt hozzá, és Richard és Mary is életüket vesztették egy repülõgép-szerencsétlenségben. Ben és May magukhoz vették az árván maradt Petert, és saját fiukként nevelték. May új szerepében is kiválóan helyt állt: felelõsségteljes pótanya lett, rendes állással.

Néhány évvel késõbb újabb tragédia csapott le Mayre: férjét szeme láttára lelõtte egy piti kis betörõ. Immár egyedüli pótszülõként nevelte tovább Petert, aki ráadásul egyre furcsábban viselkedett: gyakran kiszökött otthonról, és néha csak hajnalban tért haza. May lassan abban is kételkedni kezdett, hogy Peter még szereti egyáltalán, mivel már alig-alig beszélgettek egymással. Azt persze nem is sejtette, hogy Peter azért jár el olyan sokat otthonról, mert ekkor már õ volt Pókember, az álarcos szuperhõs-jelölt. May egyre inkább eltávolodott nevelt fiától, mert attól félt, hogy õt is elveszíti majd, mint ahogy mindenki mást is elveszített már maga körül. Amikor egy éjjel Peter már nagyon késõn jött haza, May nem bírta tovább, és szobafogságot adott a fiúnak. Végül mégis megenyhült, de továbbra sem nézte jó szemmel Peter kimaradásait.

Nemsokára Peter új osztálytársat kapott, egy Gwen Stacy nevû lányt, akivel elég hamar össze is barátkozott. May megismerkedett a lány apjával, Stacy rendõrkapitánnyal, aki – a sors iróniája – ugyanaz a férfi volt, aki Ben halálának éjjelén kiment hozzájuk helyszínelni. Hamarosan May romantikus érzelmeket kezdett táplálni a kapitány iránt, de ez sem tartott sokáig, ugyanis egy Pókembernek öltözött bûnözõ megölte a férfit. Gwen magára maradt, ugyanis édesanyja, aki már korábban elhagyta õt, látni sem akarta. May megsajnálta a lányt, és befogadta, majd nem sokkal késõbb pszichiáterhez kezdett járni, hogy valakivel végre megbeszélhesse a problémáit. Bûntudatot érzett, amiért nem sokkal Ben halála után máris vonzódni kezdett egy másik férfihoz, és amiért befogadta Gwent, csak azért, hogy ne legyen ideje a körülötte történt sok halálesetre gondolni. Orvosának azt is bevallotta, hogy úgy érzi, akárhol van, Pókember mindig felbukkan, és csak tovább növeli a káoszt az életében. A pszichiáter végül meggyõzte, hogy nyugodtan szerethet bárkit, az a személy nem fog meghalni, csak azért, mert mostanában ennyi tragédia történt.

A kezelés jót tett Maynek, és új erõre kapott. Amikor Peter fõnöke, J. Jonah Jameson igazságtalanul kirúgta a fiút, May felhívta a férfit, és jól beolvasott neki. Késõbb, amikor Peter barátnõjének, Mary Jane-nek az apja azzal vádolta a fiút, hogy veszélybe sodorta a lányát, May megint a sarkára állt, és elküldte a dühöngõ apát. Még a szupertitkos kormányszervezet, a S.H.I.E.L.D. ügynökei sem parancsolgathattak csak úgy neki, amikor magukkal vitték a saját biztonsága érdekében, hogy megvédjék Pókember ellenségeitõl, akik nemrég megszöktek a börtönbõl.

FOLYT. KÖV. A CSODÁLATOS PÓKEMBER KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 170 cm
Súlya: 54 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Õsz
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Na pajtások, ezzel zárom az e heti összefoglalót. Együtt nevettünk, együtt sírtunk ezen a héten is, és mindannyian remekül éreztük magunkat. És a mókának még nincs vége! Folytatódhat az Ultimate Marvel fórumban, ahova jó szokásomhoz híven hamarosan én is betekintek, úgyhogy ragadjatok billentyûzetet és írjatok, írjatok, írjatok! Addig is csikidam a javából mindenkinek!