Ultimate News #3

[Maniac] Izgalom! Rejtély! Kaland! Ez és még sok más vár arra, aki elolvassa az Ultimate News jubileumi 3. kiadását! Lesz itt minden, kérem szépen: elõzetesek, borítók, vázlatok, hírek, ismertetõk – és mindez most virágillattal! Gondolom, azt már mondanom sem kell, hogy spoilerekben most sem lesz hiány, úgyhogy mindenki csak saját felelõsségére olvasgasson. De ti ezt már mind tudjátok, úgyhogy merüljünk is inkább gyorsan el az újvilági hírkavalkádban!

Szegény Pókemberrõl semmi új hír nem látott napvilágot mostanában, úgyhogy õt átugorva most rögtön az X-Mennel kezdünk, ha nem bánjátok. Ha bánjátok, akkor is.

ULTIMATE X-MEN

Amerikában a héten jelenik meg a 74. szám, de amíg azt várjuk, ne feledkezzünk meg a hazai frontról sem: ma jelent meg az Újvilág: X-Men 12. száma, mely minden rajongónak kötelezõ darab, hiszen ez az utolsó 24 oldalas kiadványa a sorozatnak! Vegyétek, vigyétek, olvassátok!

Újvilág: X-Men #12 – Vissza az X-Fegyverhez, 6. rész: Végjáték
Író: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Adam Kubert

Kardfogú úgy érzi, eljött az idõ, hogy rendezze számláját Rozsomákkal. Csak õk, ketten, egyforma karmokkal, egyforma képességekkel, egyforma dühvel. Wraith ezredes közben igazolva látja saját állítását, miszerint a mutánsok roppant veszélyesek. Fõleg akkor, ha összefog az X-Men és a Mutáns Testvériség – és éppen ellene. Bestia viszont Cornelius doktorral kénytelen együttmûködni, különben valaki biztosan meghal…

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Aki már olvasta a legutóbbi, 33. számot, az tudja, hogy nemrég egészen bizarr lények léptek a Fantasztikus Négyes életébe – és ez még csak a kezdet! A Carey-Ferry páros elsõ története, a God War még rengeteg új szereplõt tartogat az olvasóknak, köztük számos olyat, aki tényleg minden tekintetben vadonatúj, hiszen a klasszikus Marvel-univerzumban sem szerepeltek még soha. Hogy segítsek kicsit eligazodni köztük, hoztam nektek vázlatokat pár új szereplõrõl, akik most léptek vagy a közeljövõben lépnek majd színre. Csodáljátok õket, íme:

THE ULTIMATES

Mi az ott égen? Egy madár? Egy repülõ? Vagy a The Ultimates 2. sorozatának 12. száma? Nem, sajnos nem, csupán pár vázlat a 4. sorozatból. De álljunk csak meg egy kurta másodpercre! Hiszen még a 2. sorozat sem ért véget, én meg már a 4.-rõl beszélek? Igen, kedves rajongók, egyszerre készül a 3. és 4. kötet is. Mindkettõ írója Jeph Loeb lesz, de míg a 3.-at Joe Madureira rajzolja majd (akitõl az elsõ két hírcsokorban már láthattatok elõzetes képeket), addig a 4.-et Ed McGuinness. A sztoriból egyelõre csak annyi biztos, hogy a 3. sorozat az Ultimate Power címû világrengetõ mini elõtt, a 4. pedig az után fog játszódni. Na de elég a szócséplésbõl, inkább lássuk, milyen vázlatokat készített nekünk McGuinness:

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Ha már szóba került ez az októberben induló 9 részes mini, még pár infót megsúgok róla. Három írója is lesz a történetnek: az elsõ három részt Brian Michael Bendis, a második hármat J. Michael Straczynski, az utolsó hármat pedig Jeph Loeb írja majd. A rajzoló végig Greg Land lesz, akitõl kicsivel lejjebb láthattok is két oldalt az elsõ számból, plusz a borítót. A történetbõl csak annyi biztos, hogy nagy változásokra kell számítani mind az Ultimate Univerzumban, mind a Squadron Supreme világában, sõt, a végén egy-két szereplõ nem is marad a saját univerzumában… Érdekes, mi? És már csak egy hónap, és kezdõdik!

Ultimate Wolverine vs. Hulk

Na ez az a sorozat, amely még unokáink idejében sem lesz teljes, hála az állandó csúsztatásoknak. Az író, Damon Lindelof azzal mentegetõzik, hogy nagyon lefoglalják a Lost munkálatai (melyet ugye szintén õ ír). Hát, egye pocok, egyelõre még elfogadjuk ezt, de csak azért, mert a rajzoló, Leinil Francis Yu cserébe készített két vázlatot nekünk az elkövetkezõ számok borítóiról. Mi tagadás, egész jók. De most már nincs több kifogás, jöjjön a 3. szám, Damon!!!

Véget ért a móka mára, zárul Maniac mókatára – de ha tetszett, visszavárlak titeket a 4. összefoglalóban. Addig is olvassatok sokat, írjatok az Ultimate Marvel fórumba, és legyen nálatok mindig elég aprópénz, hiszen már Mátyás király is megmondta: az a jó, ha sok az apród. Sziasztok!

Kapcsolódó fórum