Ultimate News #25

[Maniac] Végre megérkezett az Ultimate News jubileumi, 25. kiadása! Rengeteg érdekességet és finomságot érdemel egy ilyen különleges alkalom: játékokat, vicceket, karikatúrákat, rejtvényeket és 3D-s animációkat. Ha lehunyjátok a szemetek, már láthatjátok is õket… Ha pedig most kinyitjátok, akkor végre belevethetitek magatokat az igazi összefoglalóba, amelyben semmi ilyesmi nem lesz. Ám aggodalomra semmi ok, hiszen a szokásos elõzetesek, ismertetõk, képözön és adatlap nem maradnak el ezúttal sem. Spoiler is lesz persze dögivel, úgyhogy óvatosan csatangoljatok a hírek között! De elég a szóból: biztonsági öveket becsatolni, védõszemüveget felrakni, lélegzetet visszafojtani – és kezdjük!

Májusi esõ aranyat ér – hát még a májusi képregény! Bizony, felebarátaim, megérkeztek a májusi elõzetesek frissen, ropogósan, egyenesen a Marvel kemencéjébõl. Olvasgassátok hát az elõzeteseket és gyönyörködjetek a borítókban – csikidam!

MÁJUSI ELÕZETESEK

Ultimate Power #6
Író: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A két univerzum legnagyobb hõsei folytatják csatájukat az ifjú tudósért, Reed Richardsért. Vajon melyik Föld kerül ki gyõztesen a harcból? Vajon hogy végzõdik majd a Legfõbb Légió és az újvilági szuperhõsök összecsapása?

Ultimate Spider-Man #109 – Ultimate Knights, 4. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Pókember épp a Vezér fogságában szenved, ezért a Fenegyerek és újdonsült társai elszánt lépésre szánják el magukat: betörnek Fiskhez, hogy kiszabadítsák az ifjú szuperhõst. A csapatban azonban van egy áruló…

Ultimate X-Men #82 – The Underneath, 1. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

Az X-Menre többé nem számíthat, így Árnyék teljesen magára maradt. Az emberek megvetik és félik kinézete miatt, ezért a csatornákba menekül, ahol rá is lel egy mutánsok által lakott földalatti menedékre. Az itt élõk magukat Morlockoknak nevezik…

Ultimate Fantastic Four #42 – Silver Surfer, 1. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

Reed Richards meg akarja alkotni a határtalan erõvel bíró Kozmikus Kockát – ám ezzel több száz univerzum határait törte át egyszerre. Ráadásul aki ilyen erõkkel játszik, az hamar kivívja a Kozmikus Hatalom õrzõjének haragját… Színre lép az Ezüst Utazó!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Emlékeztek még a múlt havi 104. számra? Nagy mérföldkõ volt, hiszen egyrészt rekordot döntött vele a Bendis-Bagley páros, másrészt véget ért benne a Clone Saga. Vagy mégsem? Bizony, mégsem, hiszen a múlt héten megjelent 105. számban a sztori epilógusát olvashatjuk – de ezzel már tényleg vége! Mondanám, hogy rengeteg izgalmas kérdésre derül fény és megannyi meglepetés éri benne az olvasót, de… Ehh, na mindegy, nem mondok semmit, csak annyit, hogy olvassátok el. Vagy ne.

Ultimate Spider-Man #105 – Clone Saga, epilógus
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Az ifjú Peter Parker még alig heverte ki a Clone Saga történéseit, de máris újabb szörnyû kérdésekkel kell szembenéznie: Vajon túléli May néni a szívrohamát? Mik Nick Fury tervei Gwen Stacyvel? Kit válasszon barátnõjének: Mary Jane-t vagy Kittyt? Mi lesz a titokzatos Póknõvel? És vajon hány szuperhõs fér be egyetlen apró kórházi szobába? A válaszokra most végre fény derül…

Lássuk, mi van még a tarsolyomban… Aha! Két kép! Egy Venomról, egy pedig Pókemberrõl és pár, a sorozatban már felbukkant vendégszereplõrõl. Fogyasszátok õket egészséggel.

ULTIMATE X-MEN

Végre, végre, végre! Megérkezett az Újvilág: X-Men 17. száma, amelyben vadonatúj sztori veszi kezdetét. De nem is ez a legjobb, hanem az, hogy színre lép a kedvencem, Kitty Pryde! Csuhajja!!! Aki tehát nem veszi meg ezt a számot, az személyesen engem sért meg. Azt pedig senki nem akarja… ugye???

Újvilág: X-Men #17 – Pokoltûz és kénkõ, 1. és 2. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Adam Kubert

Kitty Pryde tizennégy éves, a tányér átcsúszik a kezén, õ maga pedig lezuhan az alsó szomszéd házaspár ágyára. Lehet, hogy õ is… mutáns?

Most pedig lássuk a mai képkínálatot: elõételnek egy kis Rozsomákot ajánlanék, fõételnek egy ízletes Vihart, desszertnek pedig egy csipetnyi Angyalt. Bon appétit!

THE ULTIMATES

Készüljetek fel egy nagy dühkitörésre…. 5…. ugyanis a 2. sorozat 13. számának megjelenését…. 4…. márciusról…. 3… eltolták…. 2…. áprilisra…. 1!!! Én inkább erre nem is mondok semmit, csak csöndben átnyújtom a szokásos képadagot, hogy enyhítsem a várakozással járó kínokat. Az elsõ kép egy rajongó alkotása, a többi viszont maga Bryan Hitch mûve. Csodáljátok õket:

MINISOROZATOK

Ultimate Wolverine vs. Hulk

Nem, nem nincs semmi új hírem, csupán ezt a képet szerettem volna megosztani veletek, hogy így emlékezzünk meg errõl a süllyesztõbe került minirõl. Talán egy nap visszatér hozzánk…

ADATLAP

A Zöld Manó és Doktor Octopus után most következzék Pókember egy újabb nagy ellensége, a New York-i alvilág feje: a Vezér!

Vezér

Igazi neve: Wilson Fisk
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Az alvilág vezére
Állampolgársága: Gyilkossággal vádolt amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Vanessa Fisk (felesége)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #9 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #10 (2. sorozat, 2002)

Története: Wilson Fisk immár tizenöt éve mondhatja magát a New York-i Alvilág Vezérének. Könyörtelen módszereivel könnyedén letaszította trónjáról a cím korábbi birtokosát, Silvio Manfredit (ismertebb nevén Ezüstsörényt). Bár mind a hatóságok, mind pedig a sajtó képviselõi tisztában vannak illegális ügyleteivel, sosem sikerült minden kétséget kizáróan rábizonyítani bûntetteit. Eddig csupán egyvalakinek sikerült megszorongatni õt: egy bizonyos Cullennek, a szintén Fisknek dolgozó Natchios testvérek könyvelõjének. Cullen cáfolhatatlan bizonyítékra tett szert a Vezér alvilági kapcsolatait illetõen, és mivel Fisk tudta, hogy Natchiosék nem tudják megoldani ezt a problémát, ezért egy bérgyilkost, bizonyos Benjamin Poindextert (ismertebb nevén Célpont) szabadított a könyvelõre. Célpont ugyan sikeresen végzett Cullennel – annak ellenére, hogy idõközben felbukkant Elektra Natchios is, aki szintén a bizonyítékot akarta – ám addigra a könyvelõ már továbbküldte a terhelõ adatokat ügyvédjének, William Savage-nek. Savage megzsarolta a Vezért, aki így ismét Poindextert bízta meg az ügy elsimításával.

Célpontnak ezúttal nem volt olyan könnyû dolga: Savage-dzsel végzett ugyan, de az újra felbukkant Elektra és társa, Matt Murdock, az ifjú joghallgató közbelépése miatt a bizonyítékot nem tudta megszerezni. Elektra, akinek apját tévesen megvádolták Cullen meggyilkolásával, üzletet kötött a Vezérrel: átadta neki az iratokat, cserébe pedig Fisk elküldte Poindextert a rendõrségnek, tisztára mosva így a lány apjának nevét. Ez volt a kezdete a Vezér és az Elektra közötti hosszú, még a mai napig is tartó üzleti kapcsolatnak.

Ahogy telt az idõ, Fisk pozíciója a bûnözõk Vezéreként megdönthetetlennek látszott, mivel a sajtó és a rendõrség továbbra sem talált terhelõ bizonyítékot ellene. A Daily Bugle egyik riportere, Ben Urich szimatolása, valamint az álarcos igazságtevõ, a Fenegyerek ellene indított egyszemélyes háborúja csupán apró kellemetlenségek voltak Fisk szemében. A hírnéven és a hatalmon kívül a Vezér csak egyvalamivel törõdött: imádott feleségével, Vanessával. Õ maga nem nagyon ártotta bele magát közvetlenül a piszkos ügyletekbe – inkább embereit, a Végrehajtókat küldte ki, ha el kellett intézni valamit (vagy valakit).

Mikor az emberfeletti erõvel rendelkezõ szuperhõsök hirtelen elszaporodtak, Fisk szerzõdést kötött az iparmágnás Justin Hammerrel, aki anyagi támogatásért cserébe átadta neki Elektrót, az emberfeletti képességekkel felruházott zsoldost. Ez igen jó befektetésnek bizonyult, amikor egy zöldfülû szuperhõs, Pókember betört Fisk irodájába: Elektró gond nélkül kiütötte a vakmerõ behatolót. A Vezér levette a maszkját, és mivel látta, hogy csak egy kölyök, egyszerûen kidobatta õt az ablakon. Ezután egyik emberéért, Mr. Menõért küldetett, aki napokkal korábban már találkozott Pókemberrel. Fisk – helyesen – árulással gyanúsította emberét, majd ráhúzta Pókember maszkját a gengszterre, és puszta kézzel összeroppantotta a férfi koponyáját. Ez nagy hiba volt, ugyanis Pókember késõbb visszatért, és megszerezte azt a lemezt, amely a Mr. Menõ megölésérõl készült biztonsági felvételt tartalmazta. Menekülés közben elintézte Fisk Végrehajtóit, majd magát a Vezért is kicselezte, és távozott a lemezzel. A cáfolhatatlan bizonyítékot ezután elküldte Ben Urich-nak, aki így végre leleplezhette a Vezért. Fisk ezután kénytelen volt távozni az országból, hogy egy idõre meghúzza magát…

FOLYT. KÖV. A CSODÁLATOS PÓKEMBER KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 201 cm
Súlya: 227 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Nincs haja (korábban fekete)
Megkülönböztetõ jegyei: Elképesztõen nagy testtömeg és magasság.
Különleges képességei: Annak ellenére, hogy ritkán folyamodik tettlegességhez, a Vezér képes puszta kézzel összenyomni egy emberi koponyát. Harc közben mérhetetlen testtömegét használja fegyverként.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erõ: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 5/7 (Egy harcformát mesteri szinten elsajátított)

Ezzel lezárult a jubileumi összefoglaló, és immár 25. alkalommal köszönök el tõletek – de mint mindig, most is csak egy hétre. Addig is írogassatok szorgalmasan az Ultimate Marvel fórumba, hogy legyen mit olvasgatnom, és ne unatkozzak jövõ hét keddig. Riszpekt!