Ultimate News #20

[Maniac] Na srácok, ezen a héten nem volt könnyû dolgom. Gyakorlatilag egyetlenegy újvilági hír vagy kép sem látott napvilágot – talán a Marvelnél még mindig a szilveszteri buliból próbálnak feleszmélni? Nem tudom, mindenesetre így elég nehéz volt egy elfogadható hosszúságú összefoglalót készíteni. De ne aggódjatok, ezt a problémát is, mint már oly sokat, elképesztõ zsenialitással oldottam meg. Így születhetett meg az Ultimate News 20. kiadása, amely azért még így is elég rövidkére sikeredett. Ennek ellenére spoiler most is van benne pár, úgyhogy csak ezt figyelembe véve olvassatok tovább! És akkor most lássuk, mit sikerült összekaparnom…

ULTIMATE SPIDER-MAN

Ha nincs hír, nincs mit tenni, régi képek után kell nyúlnom, hogy ezen a héten se távozzatok üres kézzel, ha már benéztetek ide. Ezúttal a nagy sikert aratott Ultimate Spider-Man játékból válogattam össze pár apró képecskét. Természetesen ezeket is a sorozat rajzolója, Mark Bagley készítette. Íme, gyönyörködjetek bennük:

És ha ez még nem lenne elég, raktam fel nektek 4 új hátteret is. Talán majd azok segítenek elfeledtetni veletek az összefoglaló rövidségét… Itt megtekinthetitek õket.

ULTIMATE X-MEN

Nagy szerencsémre éppen ma jelent meg az Újvilág: X-Men 16. száma, így ennek az ismertetõjével is kicsit hosszabbodnak az e heti hírek. Lássuk, mi vár ránk benne: Charles fia, David terminátor üzemmódra kapcsol, és mindent pusztít, amit ér!!! És hogy hogy birkózik meg vele az X-Men? Vegyétek meg az újságot, és megtudjátok…

Újvilág: X-Men #16 – A világ körül, 4. rész / Lemondás
Író: Mark Millar
Ceruzarajz: Chris Bachalo és Adam Kubert
Borító: Adam Kubert

Charles Xavier és Moira MacTaggert mutáns fia, David most a telepatikus képességekkel rendelkezõ Betsy Braddock testébe költözött át, és így kettõzött erõvel támadja a harcba induló X-Men tagjait. Oroszországból már úton van a felmentõsereg Küklopsz, Csodalány és Kolosszus személyében, de vajon odaérnek-e idõben? Valamint: miért akarja feloszlatni a csapatot X professzor, és ki tudná lebeszélni errõl a szándékáról?

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Bevallom, eleinte nem nagyon bíztam ebben a miniben, de most, hogy olvastam a 2. számot, minden kétségem elszállt. Mike Carey nagyon ért a sci-fikhez, ez meglátszik a sztorin (mondjuk ezt már tudjuk az Ultimate Fantastic Four jelenleg futó God War címû történetébõl is), Brandon Peterson rajzai meg egész egyszerûen tökéletesek – ilyen dögös robotlányt, mint Vízió, én még életemben nem láttam! Van itt minden, kérem szépen: õrült tudósok egész hada, Gah Lak Tus, mesterséges létformák, és még egy kis Alien-beütés is érzõdik néhol. Nem is olyan kicsi, ami azt illeti…

Ultimate Vision #2
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Brandon Peterson

Gah Lak Tus egyik darabja az õrült tudós, George Tarleton, a titkos A.I.M. nevû szervezet vezetõjének kezébe került – és ezzel elképesztõ kozmikus hatalomra tett szert! Vajon képes lesz Vízió útját állni, és megakadályozni, hogy teljesen uralma alá hajtsa a Földet?

ADATLAP

A Fantasztikus Négyesnek egyetlen tagjáról nem esett még itt szó: Johnny Stormról, vagyis Fáklyáról. Ideje tehát pótolnom ezt a hiányosságot. Lássuk:

Fáklya

Igazi neve: Johnny Storm
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Franklin Storm (édesapja), Mary Storm (édesanyja, elhunyt), Susan Storm (testvére)
Mely csoport tagja: Fantasztikus Négyes
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Fantastic Four #1 (2004)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #1 (2005)

Története: A híres tudós, dr. Franklin Storm fiatalabb gyermeke, Johnny Storm nem örökölte apja és nõvére, Sue zsenialitását. Egyszerû általános- és középiskolákban tanult, és apja munkahelyére, a Baxter-torony nevû manhattani agytrösztbe csak látogatóba járt el néha. Itt rengeteg fantasztikus találmánnyal került kapcsolatba, de még ezek sem keltették fel különösebben érdeklõdését a tudomány világa iránt.

A Baxter-torony egyik legkiválóbb ifjú tudósa, Reed Richards egy nevadai kísérletén Johnny is részt vett. Egy olyan teleportációs szerkezetet teszteltek, amellyel egy másik dimenzióba, az N-zónába lehetett kaput nyitni. Sajnos a teszt rosszul sült el, és többek között Johnnyt is magába szippantotta a megnyílt átjáró. A fiú nem sokkal késõbb Franciaországban tért magához, ahol spontán módon lángra lobbant, anélkül, hogy bármi baja lett volna. Miután megtalálták, átszállították a Baxter-toronyba, és itt lassan megtanulta irányítani új képességét. Amikor az épületet megtámadta egy õrült tudós, Arthur Molekevic gigantikus szörnyetege, Johnny véletlenül kiesett egy ablakon. Zuhanás közben lángra lobbant, és a levegõbe emelkedett – ezután már bármikor képes volt repülni is.

Magassága: 178 cm
Súlya: 72 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szõke
Emberfeletti képességei: Johnny testének külsõ felületeit, úgymint a bõrét, a körmeit, a haját és a szemeit, egy átlátszó réteg borítja, amely mikroszkopikus tûzálló lemezekbõl áll – ezáltal Johnny teljesen ellenáll a tûznek. A sejtjei nukleáris fúzió révén képesek plazmasugarakat generálni, így Johnny bármely testrésze vagy akár az egész teste lángba tud borulni, lehetõvé téve neki még a repülést is. Hatalmas mennyiségû belsõ energia szükséges ezen képességekhez, ezért Johnnynak mindig bõségesen kell táplálnia magát ahhoz, hogy ne égjen el elevenen. Ezenkívül a testén kívüli lángokat is irányítása alá tudja vonni, habár ezt a tudást még nem sajátította el teljesen.
Felszerelése: Johnny egy speciális ruhát visel, amely hozzá hasonlóan szintén tûzálló, de ugyanakkor a lángok számára könnyen átjárható.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/h)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Na, azért elég jól összehoztam a dolgokat a semmibõl, nem? Ha mást nem, ezt mindenképpen értékelnetek kell majd, amikor írtok az Ultimate Marvel fórumba! Bízzunk benne, hogy jövõ hét keddig összekapják magukat a fiúk a Marvelnél, és tudok majd szolgálni pár új hírrel és képpel. Addig is legyetek jók, és olvassatok sokat. Csikidam!