Ultimate News #11

[Maniac] Üdv néktek ismét, kedves újvilági hírekre kiéhezett rajongók! Hihetetlen, de máris itt a borongós november és vele együtt a farkasordító hideg. Már azért is kabátot, sapkát, sálat és kesztyût kell húznunk, hogy leugorjunk a sarki újságárushoz a legfrissebb képregényekért. Bizony, nehéz idõk ezek, de ne aggódjatok: az Ultimate News 11. kiadásának elolvasása nem veszélyeztet senkit megfázással. Nincs más dolgotok, mint hátradõlni a karosszékben, kezetekbe venni egy pohár forró kakaót vagy teát, a másik kezetekkel simogatni a kandalló elõtt elterülõ Buksi kutyát, majd behívni a hugit vagy az öcsit, hogy kattintgassa már helyettetek az egeret, mert nektek elfogyott a kezetek. Persze csak óvatosan azzal a kattintgatással, hiszen spoilereket most is csempésztem az összefoglalóba dögivel!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Peter Parkerre mostanában rendesen rájár a rúd, Bendis nem kíméli õt. May néni épp szívinfarktust kapott, Gwen Stacy visszatért és Vérontóvá változott, a S.H.I.E.L.D. pedig egy egész hadsereggel jött érte, hogy letartóztassák – és azt még nem is tudja, hogy Mary Jane eközben valami borzalmas szörnyeteggé alakult át… Hát, Peter, Peter, ez nem a te napod. Az viszont biztos, hogy november 22. a sorozat olvasóinak a napja lesz, hiszen akkor jelenik meg a 102. szám, amelyben a sok kérdés közül legalább egyre választ kapunk: nevezetesen arra, hogy ki a Póknõ, akivel legutóbb a 98. számban találkoztunk. Egy másik régi ismerõs, Ben Reilly is újra feltûnik majd – õt a Carnage címû sztori óta nem láttuk. Sajnos november 22. még elég messze van, de addig is gyönyörködhettek ebben a pár elõzetes oldalban:

ULTIMATE X-MEN

Ebben a hónapban nem kellett sokat várnunk az Újvilág: X-Men soron következõ számára, hiszen már múlt héten a kezünkbe vehettük azt. A Gambitet bemutató kis kitérõ után ezúttal újra az X-Men csapat áll a középpontban, és színre lép egy új szereplõ is, aki még sok bosszúságot fog okozni kedvenc mutánsainknak…

Újvilág: X-Men #14 – Nem muszáj így lennie / A világ körül, 1. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Adam Kubert

A médiában egyre több szó esik a mutánsokról. Charles Xavier professzor könyvet is írt a témáról, és elõadókörútra készül. Felkérést kap, hogy ebbõl az alkalomból újságcikkben foglalja össze a gondolatait. Nem sokkal késõbb az X-Men csapat elkíséri a professzort Angliába, ahol speciális iskolai gyakorlatokat kell végrehajtaniuk. Közben Skóciában egy rejtélyes mutáns megszökik korábbi õrzési helyérõl…

Ami az amerikai vonalat illeti, már korábban mutattam nektek elõzetest a 76. számból – most pedig mutatok még néhány oldalt, ezúttal szöveggel együtt. Ha elolvassátok, azt hiszem nektek is egyértelmûvé válik majd, hogy ki is valójában Kábel…

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Már csak egy hónap, és ez a mini is kezdetét veszi. Mike Carey fantasztikus-pompázatos-elképesztõ sztorit ígér – ez talán sikerülhet is, ha minél kevesebb utalást tesz majd az elõzményre, az Ultimate Extinction címû borzalomra, és így megpróbálja elfeledtetni velünk azt. Amit viszont biztosan állíthatunk, az az, hogy a rajzoló, Brandon Peterson ezúttal is kitesz majd magáért, és benne biztosan nem fogunk csalódni. Aki nem hiszi, vessen egy pillantást ezekre a királyságos elõzetes oldalakra:

ADATLAP

Ha már múlt héten Magneto volt terítéken, akkor úgy illik, hogy most a mutánsok másik táborának vezetõje, Xavier legyen a soros. Lássuk hát, mit kell tudni a jó öreg X professzorról!

X professzor

Igazi neve: Charles Xavier
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Oktató
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Egyesült Államok
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: X-Men, korábban X-Fegyver
Legfelsõbb iskolai végzettsége: PhD
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Charles Xavier a világ egyik legképzettebb mutáns-szakértõje – sõt, maga is mutáns, méghozzá nagy erejû telepata. Az elsõ hozzá hasonló felnõtt mutáns, akivel életében találkozott, Erik Lensherr volt. Hamar barátságot kötöttek, amely végül odáig vezetett, hogy együtt megalapították a Mutáns Testvériséget, egy menedéket a Föld mutánsainak. Sajnos Charles hamar ráébredt, hogy neki és Eriknek, aki idõvel felvette a „Magneto” nevet, egészen más elképzeléseik vannak a mutánsok és emberek közötti viszonyról: Charles mindig is a békés együttélés híve volt, Magneto viszont rabigába akarta hajtani az emberi fajt. Amikor Charles szökni próbált a Testvériségbõl, Magneto egy lándzsát hajított a hátába, és ezzel örökre tolószékbe kényszerítette.

Ahogy a Testvériség egyre agresszívebb eszközökhöz folyamodott az emberek ellen, Charles úgy döntött, minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza Magneto terveit. Iskolát alapított fiatal mutánsoknak, akik még nem teljesen képesek uralni erejüket – ezekbõl az ifjú diákokból lett az X-Men. Amikor a Mutáns Testvériség állandó támadásaira adott válaszként az amerikai kormány hatalmas Õr-robotokat indított útjára, hogy végezzenek minden egyes mutánssal, az X-Men nyíltan fellépett a gyilkos monstrumok ellen. A következõ akciójuk során kimenekítették az elnök lányát a Testvériség fogságából, amely után elnyerték a kormány bizalmát. Ez a bizalom csak tovább nõtt, amikor késõbb egész Washingtont megmentették Magneto tombolásától. A harc során Charles sikeresen behatolt Magneto elméjébe, és látszólag végzett is vele…

FOLYTATÁS AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 183 cm
Súlya: 75 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Nincs haja, korábban barna
Képességei és felszerelése: Charles telepatikus képességei segítségével kivetíthet vagy olvashat gondolatokat, meghatározhatja egy konkrét személy hollétét, befolyásolhatja mások érzékszerveit, illetve agymosást hajthat végre bárkin. Ezenfelül alacsonyabb szintû telekinetikus erõvel is bír, így apróbb tárgyakat is tud mozgatni az elméjével.
Intelligencia: 5/7 (Zseni)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 1/7 (Átlagon aluli)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 5/7 (Nagy távolságból, hosszú ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

…és itt a vége, fuss el véle! Remélem, elnyerte tetszéseteket az e heti összefoglaló is, és megírjátok véleményeiteket, észrevételeiteket az Ultimate Marvel fórumban, ahogy eddig is sokszor tettétek. Találkozunk egy hét múlva! Közkívánatra: CSIKIDAM!