Ultimate News #1

[Maniac] Történelmi pillanathoz érkeztünk, kedves képregényrajongó társaim! Ma olvashatjátok a jubileumi elsõ Ultimate Marvel-hírcsokrunkat! Remélem, kedveteket lelitek majd benne. Ám mielõbb továbbgörgetnétek az egereteket, kötelességem figyelmeztetni titeket, hogy rengeteg spoilert tartalmaznak a hírek az itthon is futó Ultimate Spider-Man (Csodálatos Pókember) és Ultimate X-Men (Újvilág: X-Men) sorozatokról, úgyhogy csakis akkor olvassatok tovább, ha ez titeket nem zavar!

Rendben, ha felkészültetek, akkor csapjunk a lecsóba! Rögtön az elején íme a nemrég közzétett novemberi Ultimate Marvel-elõzetesek – természetesen magyarul és a borítók képeivel:

NOVEMBERI ELÕZETESEK

Ultimate Power #2
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A Legfõbb Légió megszállta az Ultimate Univerzumot, hogy bosszút álljon az ellenük elkövetett tettekért! A Különítmény persze ezt nem nézi tétlenül, és ellencsapást indít a Légió ellen – a Fantasztikus Négyes, az X-Men és Pókember segítségével! Az biztos, hogy egy ekkora összecsapás mindkét világban nyomot hagy majd…

Ultimate Spider-Man #102 – Clone Saga, 6. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Újabb titkokra derül fény – ezúttal Ben Reillyrõl! Peter Parker minden tõle telhetõt megtesz, hogy elkerülje Nick Fury és a S.H.I.E.L.D. ellene kiküldött egységeit. Mindeközben Mary Jane Watson átváltozik… De vajon mivé? A vörös szörnyeteg, Vérontó pedig ezalatt tovább szedi áldozatait!

Ultimate X-Men #76 – Cable, 2. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Ben Oliver

Az összecsapás az X-Men és a jövõbõl érkezett különös idegen, Kábel között alapjaiban rázza meg Xavier és tanítványai életét. De ez még semmi: megérkezik egy újabb idõutazó, Bishop, aki már nagyon régóta Kábel nyomában van! És hogy miért? A választól mindenkinek leesik majd az álla, azt garantáljuk!

Ultimate Fantastic Four #36 – God War, 4. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

A Fantasztikus Négyes ûzött vaddá válik egy idegen világban, ahol minden harcos csak rájuk vadászik – vezérük, a nagy Thanos irányítása alatt, aki addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi azt a fegyvert, amely az egész univerzum urává teheti: az ifjú tudós, Reed Richards elméjét!

Jól hangzanak, igaz? Sajnos novemberig még sokat kell várnunk, de addig is lássuk, mi a helyzet jelen pillanatban a csodálatos Pókember háza táján:

ULTIMATE SPIDER-MAN
Mint már sokan tudjátok a jelenlegi rajzoló, Bagley a 110. szám után elhagyja a sorozatot, de az író, Bendis marad. Hogy ki lesz az új rajzoló, azt még mindig nem árulták el, de annyit azért megtudhattunk, hogy az utódnak nem az lesz a célja, hogy megpróbálja minél jobban utánozni Bagley-t. A saját stílusában fog rajzolni, és ígérik, hogy õ is bírni fogja majd az évi 18 számot.

Ami a sztorit illeti, Bendis nem sok konkrétumot árult el, ugyanis azzal lelõné a jelenleg futó Clone Saga címû történet poénjait, de annyit azért elhintett, hogy még sokáig ellesz Peter a klónokkal és az általuk okozott változásokkal az életében. A második Annual kiadásban a Fenegyerek úgy döntött, összerak egy csapatot a Vezér ellen – ez a szál sem marad elvarratlan, és hamarosan megalakulnak majd az újvilági Marvel Lovagok.

Végül még pár infómorzsa:
– Bendis már tervezi az újvilági Jessica Jones színre lépését.
– Hamarosan pár olyan új szereplõ is felbukkan, akik a klasszikus változataik ruháit hordják majd.
– A Vörös Pók NEM fog szerepelni a Clone Saga hátralévõ részeiben sem.
– Kitty Pryde még jó ideig nem fog kilépni Peter Parker életébõl.

Aki nem tudná, a Clone Saga az eddigi legnagyobb volumenû és legkomplexebb történet az Ultimate Spider-Man eddigi sztorijai közül. Bendis saját állítása szerint erre készült már a sorozat kezdete óta, és itt fog összefutni szinte az összes eddigi elvarratlan szál. Eddig 3 rész jelent meg a 8 részesre tervezett történetbõl – ebbõl kettõ augusztusban:

Ultimate Spider-Man #98 – Clone Saga, 2. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Pókember teljesen összezavarodott a Skorpió kilététõl, és a Fantasztikus Négyes segítségét kell kérnie – és ha ez nem lenne elég, most még Mary Jane-t is elrabolta valaki! De vajon kicsoda és miért? És ki ez a titokzatos nõi Pókember, aki az útját állja? A válasz egy darabkája Queensben vár Peterre, a házban, ahonnan nemrég õ és May néni elköltöztek…

Ultimate Spider-Man #99 – Clone Saga, 3. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Gwen Stacy él! De hogyan lehetséges ez? És ami még fontosabb: mi köze mindennek a Skorpióhoz és Mary Jane elrablásához? A kérdések csak egyre gyûlnek, Peter pedig lassan kifut az idõbõl – ám ekkor egy újabb rég nem látott személy bukkan fel a fiú múltjából…

És ha mindez nem lenne elég, Peternek még az idei Annual kiadásban is helyt kellett állnia:

Ultimate Spider-Man Annual #2
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Brooks

A tavalyi Ultimate Spider-Man Annual író-rajzoló párosa visszatér – és velük van a Fenegyerek, a Megtorló és a Holdlovag is! Mostanában többen is tanácsokkal látják el Pókembert, de míg Foggy Nelson jogi ügyekben segít neki, addig Jeanne De Wolfe kapitány inkább abban, hogy hogyan bánhatna el… a Kenguruval?! Vajon megállja majd a helyét az ifjú Peter Parker abban a komoly veszélyekkel teli erkölcsi labirintusban, amelybe keveredett? És ha sikerül is neki… el tudja-e majd kerülni még a Megtorló golyózáporát is?

Pókemberrõl egyelõre ennyit – amint újabb infók szivárognak ki, egybõl a tudtotokra adom.

ULTIMATE X-MEN
Ugorjunk most mindannyiunk kedvenc mutánsaira, az X-Menre – de persze csak képzeletben, nehogy összetörjük a monitorunkat. Lássuk, mi minden történt velük ebben a hónapban a tengerentúlon:

Ultimate X-Men #73 – Magical, 2. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Tom Raney

Érdekes kérdések merülnek fel a rejtélyes Mágus múltjával kapcsolatban. Vajon hazudott a csapatnak, csak azért, hogy õ is bekerülhessen az X-Menbe? Vajon mik a valódi céljai? Mit akar ez a titokzatos fiatalember egyáltalán? Mindezalatt Jean Grey szenvedései tovább folytatódnak a Shi'ar tesztjeitõl…

Bizony. Van itt már minden: Shi'ar, egy rejtélyes új szereplõ, Fõnix… Mi kell még? Hát egy kis elõzetes a szeptemberi számból!

Ultimate X-Men #74 – Magical, 3. rész

És ne feledjétek: a héten jelenik meg az Ultimate X-Men Annual 2. száma!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR
Talán sokaknak (köztük nekem is) könnyeket csal majd a szemébe a következõ téma: a Fantasztikus Négyes. A csapat, amelynek idén szeptemberben a magyar olvasóknak bizonytalan idõre búcsút kell inteniük… De ne csüggedjetek, Amerikában a sorozat él és virul – habár augusztusban ott is véget ért egy korszak, amikor megjelent a Millar-Land páros utolsó közös száma:

Ultimate Fantastic Four #32 – Frightful, 3. rész
Író: Mark Millar
Ceruzarajz: Greg Land és Mitch Breitweiser
Borító: Greg Land
Alternatív borító: Arthur Suydam

A Millar-Land páros egy egész bolygót megrengetõ küzdelemmel búcsúzik: a Fantasztikus Négyes halálos csatába kezd az alternatív Földrõl érkezett zombi énjeikkel – Fátum Doktor segítségével! A Marvel Zombies címû minisorozathoz kapcsolódó történet itt ér véget, és nem is akárhogyan! Ettõl a befejezéstõl még a zombifilmek nagymesterének, George Romerónak is leesne az álla!

Akinek pedig még ez sem volt elég, annak ajánlom figyelmébe a Fantasztikus Négyes kalandjainak idei Annual kiadását:

Ultimate Fantastic Four Annual #2
Író: Mike Carey
Ceruzarajz: Stuart Immonen és Frazer Irving
Borító: Stuart Immonen

Valami különös dolog történt a Baxter-torony agytrösztjének oregoni megfelelõjével: a szó szoros értelmében elnyelte a föld! Talán az õrült tudós, Arthur Molekevic mesterkedései állnak az ügy hátterében? Vagy egy eddig ismeretlen földalatti birodalom kezdett el mozgolódni? Itt mindenre fény derül!

És hogy mit tartogat a jövõ a csapat számára? Nos, azt egyelõre csak az új író, Mike Carey és az új rajzoló, Pasqual Ferry tudhatják, akiknek az elsõ közös történetük még a héten kezdetét veszi. Addig is egy kis ízelítõ már a szeptemberi számból:

Ultimate Fantastic Four #34 – God War, 2. rész

THE ULTIMATES
Különítmény. Végsõk. Újvilág: Bosszú Angyalai. Ultimates. Nevezhetjük õket akárhogy, az sem változtat a tényen, hogy jelen pillanatban bizony ez a legsikeresebb újvilági sorozat Amerikában. És hogy mi a titka? Mark Millar õrült elméje, Bryan Hitch gyönyörû rajzai és a számok állandó csúsztatásai, hogy a rajongók minél jobban várják a legfrissebb példányt. Ebben a hónapban szerencsére kézbe vehettünk egy újabb történetet – no nem magából a sorozatból, „csupán” az idei Annual érkezett meg:

The Ultimates Annual #2
Író: Charlie Huston
Ceruzarajz: Mike Deodato, Jr. és Ryan Sook
Borító: Mike Deodato, Jr.

Amíg a Különítmény tagjai a legutóbbi Amerika ellen irányuló támadás romjait takarítják, egy iszonyatos ellenfél jelenik meg a múltból, hogy most, miután az ennyire meggyengült, végzetes csapást mérjen az országra. Hosszú idõ után visszatér a már halottnak hitt Arnim Zola! Mivel a Különítmény még lábadozik a nemrég lezajlott hatalmas csatától, Zolának csak két ember állhatja útját: a szabadság örökös védelmezõje, Amerika Kapitány és a szárnyas hõs, Sólyom!

Amíg megérkezik a sorozat soron következõ, 12. száma, addig ezzel csillapíthatjátok Ultimates-éhségeteket. Na meg ezzel az elõzetes képpel a The Ultimates 3 rajzolójától, Joe Madureirától, akihez majd Jeph Loeb csatlakozik íróként, hogy megpróbálják felülmúlni a Millar-Hitch páros parádés teljesítményét a Különítmény kalandjainak elsõ két kötetében:

MINISOROZATOK

Az Ultimate Univerzumról szóló hírekbõl természetesen nem hiányozhatnak a különbözõ minisorozatok sem. Amíg várjuk, hogy végre megjelenjen az új Ultimate Wolverine vs. Hulk és az Ultimate Power címû crossover a Squadron Supreme univerzumával, addig a Marvelnél bejelentették, hogy újabb két mini van készülõben. Lássuk, mik azok:

Ultimate Vision
Ami biztos: az író Mike Carey, a rajzoló pedig Brandon Peterson lesz. A sorozat 5 részbõl fog állni, és a tervek szerint már idén elkezdõdik, valószínûleg decemberben. A sztori közvetlenül az Ultimate Extinction után, Gah Lak Tus elûzését követõen játszódik majd. Vízió éppen indulna, hogy más civilizációkkal is tudassa, hogyan lehet legyõzni a bolygófalót, amikor különös jelet fog Gah Lak Tus kollektív tudatának egyik hajójáról, amely valamiért még mindig Föld körüli pályán kering. Elindul hát, hogy kivizsgálja az ügyet – és itt kezdõdik a történet. A miniben szerepet kap majd Nick Fury és a Sólyom is, valamint egy régi-régi Marvel-gonosz újvilági változata.

Ultimate Wolverine
Bizony, Rozsomák is saját sorozatot kap végre – igaz, egyelõre csak egy minit. Az író Jeph Loeb (aki egyébként az 50. számtól átveszi majd az eredeti, 616-os Wolverine írását is), a rajzoló pedig a zseniális Michael Turner lesz. Elõzetes képeket sajnos még nem tettek közzé.

Egyszer minden jó véget ér, hát még ez a kis összefoglaló, úgyhogy most rövid idõre búcsúzom tõletek. A legközelebbi jelentkezésemig emésztgessétek a képeket és a híreket, tárgyaljátok ki õket a fórum Ultimate Marvel szekciójában, olvassatok sok képregényt, és egyetek sok zöldséget, mert az anyukám szerint egészséges. Sziasztok!