Szitás – a Képregénymúzeum következõ alkotója

[zoli79] Október 28.-án, az Animáció Világnapjára jelenik meg a Fekete Fehér Képregénymúzeum következõ száma, mely Ponson du Terrail: Rocambole regényének képregényadaptációját közli. A rajzoló, Szitás György, nem tartozik a szélesebb körben ismert klasszikus magyar képregényrajzolók közé. Tegyük hozzá: érdemtelenül; reméljük ez a kötet valamennyire változtat ezen a helyzeten! A korlátozott példányszámban készülõ képregény néhány napja már elõjegyezhetõ a mivescehKUKACmivesceh.hu címen. (Hamarosan itt és a kepregeny.infón is számíthatunk elõzetesre.)

Az alkalomból összeállítottunk egy csomagot, melybõl többet megtudhattok az alkotóról és mûveirõl:
• A Kiss Ferenc által írt életrajzot elolvashatjátok cikkeink között.
Bibliográfiáját megtalálhatjátok a Letöltések között (szintén Kiss Ferenc összeállítása)
• Frissen felkerült néhány képregényének részlete: A repülõ cápa, A tetteken a sor, Ûrúton a Kékvillám
• Szintén a mai nap került ki Galériánkba az Úttörõnek készített illusztrációi, melyeket még eredeti nevén, Szloszjár Györgyként jegyzett. (A scanekért köszönettel tartozunk Pedronak, Yuyunak és Loupnoirnak!)
• És ha ezek után marad kérdésed, illetve szeretnéd gondolataidat megosztani másokkal, akkor látogass el a sorozatnak szánt fórumtémába!

Szitás néhány mûve – többek között néhány oldal a kiadandó Rocambole-ból – megtekinthetõ a hónap végéig tartó siklósi Képes Históriák kiállításon.