Roham #4

[Roham] A 78. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Roham magazin negyedik száma. Az immár teljesen színes magazin irodalmi anyagát az õsszel meghirdetett novellapályázat nyerteseibõl állítottuk össze. Két képregényt is tartalmaz az újság: a Futaki-Sárközi páros munkáját, valamint Stark Attila Kulocityjét.

Befogadó magazin

A harmadik szám utáni hosszas várakozásért remélem kárpótolja az olvasót megújult, s immár színesen megjelenõ lapunk. Célunk továbbra is az, hogy a fiatal alkotóknak bemutatkozási lehetõséget biztosítsunk mind az irodalom, mind a Roham keretei közé beszorítható képzõmûvészetek terén. Reméljük sikerül reprezentálnunk a friss magyar törekvéseket, áramlatokat.

Az elmúlt idõszakban sok minden történt velünk, kiadtuk elsõ kötetünket, s megkezdtük továbbiak elõkészítését. Több mint 250 pályázatot feldolgozva eredményt hirdettünk elsõ novella pályázatunkon, s ennek keretében képet kaphattunk a mai magyar fantasztikus írókat érdeklõ fõbb problémákról. Aktuális számunk erre a kettõsségre alapszik. Új rovatot indítva több oldalas Galéria keretében bemutatjuk elsõ kötetes szerzõnket, Stark Attilát, akinek folytatásos képregénye próbálja meg pótolni a tavaly alfabéta díjjal kitüntetett Bürokratákat. A Roham magazin elsõ pályázata összességében nagy élmény volt, hiszen új, izgalmas emberekkel gazdagodott a csapat, kiknek írásait e szám hasábjain olvashatjátok. Ez persze csak egy hosszú út kezdete, s egész évben folyamatosan várunk írásokat, mivel a Roham egy nyitott befogadó magazin, mely az alkotók és befogadók aktivitásától válik színesebbé.

Tartalomjegyzék

Nehéz szerelem (elõszó)
Mikó Csaba: A kézbesítõ
Futaki Attila – Sárközi Mihály: A leguán (képregény)
Szabó Sándor: Kunesõ
Kökény Pál: A szép lányok sírokat ásnak
Stark Attila: Kulocity (képregény)
Ortutay Péter: A Szpárták hõsei
Stark Attila (galéria)
Petrányi Zsolt: Kulo City