Renaissance

[Zorro de Bianco] Cyberpunk film noir – animációban! Nagyjából így lehetne leírni a Renaissance-t, a franciák legújabb nagy dobását. Ha a Sin City a fekete-fehér képregény minimáljára stilizált film volt, akkor ez kb ugyanaz a próbálkozás az animáció oldaláról.

Itt viszont élesebbek a kontrasztok, erõsebb a fekete-fehér, és (még) comic-osabb a képi világ (a francia képregénykultúra ismeretében ez nem is csoda). A sztori egy kozmetikai vállalat üdvöskéjének elrabálásval indítja a bonyoldalmat 2054 Párizsában. A cég nyomására nagy erõkkel indul a nyomozás, majd idõközben derül ki, hogy kicsit nagyobb jelentõséggel bír a nõszemély, mint egy egyszerû modell.

A franciáknál már vetítik a mozit, a visszajelzések pedig meglehetõsen vegyesek. Abban mindenki egyetért, hogy a látvány lélegzetelállító, a technika pedig egyedi és gyönyörû, a sztoriból viszont egyesek hiányolják az egyediséget, állítólag túlságosan amerikanizált. Közkeletû sztereotípia, úgyhogy inkább csak jusson el hozzánk is, jó lenne ezt moziban megnézni!

Hivatalos honlap: www.renaissance-lefilm.com

Forrás: www.ld50.hu