Nemzetközi sztárgárda az új Asterix-filmben

[ninja] Utoljára talán az Ocean’s Twelve-ben találhattunk olyan sztárfelhozatalt, ami most egy európai produkció, az Asterix az olimpián jóvoltából sereglett össze. Gerard Depardieu harmadszor is Obelix bõrébe bújik, ám Asterix szerepében nem Christian Clavier-t, hanem Clovis Cornillac-ot üdvözölhetjük…

Mellettük láthatjuk még Alain Delon-t Julius Caesar-ként, Benoit Poelvoorde-t (Pedálkirály) Brutus-ként, valamint a francia színészek közül José Garcia-t, és Dany Boon-t. Melléjük csatlakozik Torrente megformálója, Santiago Segura, honfitársa, Fernando Tejero, az indiai Aishwarya Rai, a német topmodell, Gisele Bundchen, és a belga Jean-Claude Van Damme. Ha ennyi név még nem lenne elég, cameo-szerepben üdvözölhetjük majd Zinedine Zidane-t, David Beckham-et és a filmben szekérhajtóként feltûnõ Michael Schumacher-t is.

Már a nem mindennapi névsor jelzi, hogy a készülõ film óriási büdzsébõl készül majd; 78 millió eurós költségvetésével ez minden idõk második legdrágább francia produkciója, közvetlenül Luc Besson Ötödik elem-e mögött. A forgatás, amely elõreláthatólag 20 héten át tart majd, június 22-én kezdõdik, spanyol helyszíneken, a rendezõi székben az A tökös, a török, az õr meg a nõ direktora, Frédéric Forrester foglal majd helyet. A bemutató tervezett idõpontja 2007 decembere. (forrás: Cineuropa)

odeon.hu