Mozaik – Kiadói levél

„A nyári vakáció elmúltával ezen az õszön ismét szeretnénk néhány újdonsággal elõállni. Annál is inkább szükség van erre, mert – mint azt bizonyára észben tartják leglelkesebb olvasóink – jubileumhoz közeledünk… Márpedig egy ötven esztendõs lapot (1955 karácsonyán jelent meg Berlinben az elsõ Mozaik) illik megünnepelni. Lássuk tehát, mi mindenre számíthatnak olvasóink!”

„A legizgalmasabb vállalkozásunkkal kezdem: szeptembertõl kaphatóak az irodában az õsmozaikok. Néhány elszánt gyûjtõvel összeszövetkezve kialakítottunk egyfajta bizományosi rendszert, s ennek köszönhetõen majdnem minden régi Mozaik hozzáférhetõ a kiadónál. Így most a hiányos gyûjtemények csaknem minden darabja beszerezhetõ. Az árak igen magasak, a ritkaságok (’71-es, ’72-es, ’73-as, ’90-es számok) akár tízezer forintba is kerülhetnek, de legalább nem kell évekig vadászni rájuk… Ugyancsak érdemes még jelentkezni még a 90-92-es sorozatra, mert bár az elsõ példányból egy árva darabunk sincs már, e hiány is azt bizonyítja, hogy olyan ritkaságot készítünk, melynek eszmei és anyagi értéke hamarosan nagyon magasra nõ.

Már néhány hete utcán van a Mozaik nyári kollekció, és hamarosan az õszi csomag is a boltokba kerül. Ugyancsak a közeli jövõben jelenik meg a Mozaik Világjárók kifestõjének õszi száma. Érdemes lesz keresni az újságárusoknál, vagy megrendelni a Kiadótól. És most két igazi csemegét is hadd ajánljak: A jubileumi évünkre való tekintettel még az õsszel elkészítünk egy 2006-os Mozaikos falinaptárat. Ebben a kiadványban felidézzük az elsõ Mozaikot, az elsõ magyar Mozaikot, az elsõ német és elsõ hazai Abrafaxos lapszámot, és természetesen az új kiadású Mozaik elsõ megjelenését – hiszen jövõ októberben mi is öt évesek leszünk. A naptár a jövõ hónaptól, azaz októbertõl megrendelhetõ lesz, és csakis a Kiadónál lehet majd kapni. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a Mozaik magyarországi történetét összefoglaló könyvecske, ami várhatóan karácsonyra készül el. Ebben a kötetben szeretnénk a Mozaik múltjának legizgalmasabb, legszellemesebb, legérdekesebb eseményeit fölidézni. Bízunk benne, hogy nem csak a megszállott gyûjtok, de a legtöbb Mozaik-olvasó örömmel lapozgatja majd a kiadványt.

Ezen az õszön aktív marketingkampányba kezdünk, így vélhetoen több helyen is találkoznak majd olvasóink a Mozaik emblémájával. A kampány célja természetesen az lesz, hogy minél több új olvasó ismerhesse meg a Mozaikot, de azért régi barátainkról sem fogunk megfeledkezni. Számukra is tervezünk meglepetést. És természetesen szeptemberben ismét tartunk Mozaikos összejövetelt. A találkozó helyszíne Ismét a Coco-Bongo Club (Budapest, VII. ker. Síp u. 4.) lesz, ideje pedig szeptember 24, szombat, délután 3 óra.”

Rácz András