Megölték Amerika kapitányt

[Bencus] A Marvel kiadó képregényhõse 1941 óta védelmezte az Egyesült Államokat, de a legutóbbi számban a New York-i bírósági épület lépcsõjén végzetes lövést kap.

A Marvel honlapján megerõsítette a hírt, miszerint valóban Steve Rogerst ölték meg a bírósági épület elõtt, aki Amerika kapitányként is ismert. A szuperhõskultusz egyik fõ idolja elõször Adolf Hitlerrel vette fel a harcot, és a történet végén akkor repülõgépén már egyszer meghalt, amikor elsüllyedt az óceánban. A kapitányt ezután feltámasztották, hogy a kommunizmus és egy gonosz amerikai elnök ellen is küzdjön.

A szerdán megjelent utolsó képregény óta az amerikai közvéleményt is foglalkoztatja a fõszereplõ halála. Többek szerint szimbolikus jelentése van a saját titkos személyiségét felfadni kénytelen szuperhõs tragédiának, mások csak a Marvel reklámfogásának tartják azt.


A kapitány 66 éves volt

Michael Germana, a West Virginia Egyetem popkultúrával foglalkozó angolt tanára a CNN-nek elmondta, hogy Amerika kapitány halála nem Amerika halálát jelképezi, hanem azt, amin az Egyesült Államok az utóbbi idõben keresztülment: „az esemény egyfajta kommentárja annak ahogyan az ország újraértelmezte magát és a szerepét a világban a szeptember 11-i merénylet óta.” – mondta a professzor.

Az M0-s híd nevének szavazásával a Magyarországon is ismertté vált Stephen Colbert humorista mûsorában még különbözõ összeesküvés-elméletekkel is foglalkozott, és próbálta kideríteni, hogy kinek is állt érdekében meggyilkolni a nemzet hõsét.

Mint az korábban több szuperhõs feltámadásából kiderült, a képregényeknél egy szereplõ halála soha nem végleges. A képregénysorozatot kiadó Marvel egyelõre nem is zárkózott el teljesen attól, hogy folytassák a sorozatot. A rajongók mindenesetre útnak indítottak egy petíciót, amelyben Amerika kapitány újraélesztését követelik.

Forrás: fn.hu