Mégis lesz új Conan film?

[HW] A Warner Brothers az elmúlt években többször is megpróbálta feltámasztani a 80-as években fogant Conan filmeket. Kezdetben az eredetit naggyá tevõ – erõszakmániás – John Milius forgatókönyvén morfondíroztak a stúdióban, a produceri teendõket pedig a Wachowski fivérekre bízták…

Milius a nagy hentelések mellett jelentõs hangsúlyt fektetett Conan karakterének kimunkálására. Az intelligens és agyafúrt királlyá lett barbár történetében ármánykodások és összeesküvések kapták volna a fõszerepet. A fivérek azonban elfoglaltak voltak, a stúdió túl hosszúnak ítélte meg a forgatókönyvet, aztán Robert Rodriguez is tett néhány felesleges kört, míg végül az egész újra feledésbe merült.

Hét év szenvedés után a stúdió újra felhozta a témát és Boaz Yakin-t (Emlékezz a titánokra) bízta meg a forgatókönyv írásával, aki saját bevallása szerint gyerekkora óta megrögzött Conan rajongó. Az új mû szorosabban kötõdik majd a Robert E. Howard által megálmodott történethez és karakterhez, mint a korábbi két film.

A munkálatok 2007 elején indulnának, Irving Azoff, Jon Jashni, Richard Alexander és Akiva Goldsman producerekkel a fedélzeten.