Mától A Képregény Hete!

Ma délután van a megnyitója a Magyar Képregénykiadók Szövetsége, a Magyar Képregény Akadémia és a kArton galéria közös egyhetes rendezvénysorozatának. Összefoglalónkat itt olvashatjátok – mikor és hova, miért és hogyan…

A rendezvény teljes idõtartama alatt megtekinthetõ a kArton galériában az idei Alfabéta-díjas Odegnál Róbert, Fekete Imre és Marabu képregényeibõl összeállított kiállítás a kArton galériában, hétköznap 13 és 18, szombaton 10 és 14 óra között. A kiállítás látogatása ingyenes.

Június 7, szerda, kArton galéria (1054, Budapest, Alkotmány u. 18.)

14 óra: Könyvheti újdonságok sajtóbemutatója az ADOC-Semic, a Míves Céh és a Képes Kiadó képviselõivel. Az újdonságok elõzetese megtekinthetõ a www.kepregeny.info honlapon.

15-19 óra között:
Marabu dedikálja Hé, Dodó! c. kötetét
A Képregénymúzeum 3. kötete (Korcsmáros Pál: Egy jenki Artur király udvarában) elõzetes rendelés alapján átvehetõ, illetve megvásárolható
A Fekete-Fehér Képregényantológia 5. kötete (Sötét lovak) kedvezményesen megvásárolható
Az Eduárd 1. száma csak itt ingyenesen kapható!

A rendezvényen kedvezményes árú vásár is funkcionál bõ hazai választékkal.

Június 8-12., Ünnepi Könyvhét

a Vörösmarty téren és mellékutcáiban, 8-án 12 órától, a többi napokon 9 órától 19 óráig

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének közös standján (Váci utca) és a Nyitott Könyvmûhely (Art Comix) standján (Vígadó utca) kaphatók a kiadók könyvheti újdonságai és teljes választéka.
Június 10.-én és 11.-én a kiadók standjánál Temesi Péter és Saban képregényrajzolók portrékat készítenek a vásárlókról.
A stand vendége lesz Marabu, Aleksandar Zograf, a Pinkhell, a Kretén és a Fekete-Fehér Képregényantológia alkotógárdája. A színpadon beszélgetés a képregényrõl. A pontos program még nem ismeretes, kérjük, figyelje a www.kepregeny.info honlapját!

Június 10, szombat, Átjáró Fesztivál a Jövõ Házában (Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

A háromnapos esemény második napján, szombaton kerül terítékre a képregény.
Egész nap kedvezményes képregényvásár a kiadók közös standján és képregényiskola a Magyar Képregény Akadémia rajzolóival (Zorro de Bianco, Ábrai Barnabás, Tamási Antal, Tikos Péter, Vass Róbert) a Fogadóban.

Elõadások a Teátrumban június 10-én:
11.00: Kiss Ferenc: A magyar science fiction képregény története
12.00: Odegnál Róbert: Így készült A Hívó címû, Alfabéta- és Eurocon-díjat nyert képregény
13.00: Beszélgetés a magyar képregényrõl: Kiss Ferenc, Odegnál Róbert, Bayer Antal, Zorro de Bianco
13.30: Bayer Antal: Tudománytalan fantasztikum: az amerikai szuperhõsök hetven éve
Az Átjáró Fesztivál teljes programja megtekinthetõ a www.sfportal.hu honlapon.

Június 12, hétfõ, kArton galéria (1054, Budapest, Alkotmány u. 18.)

17 óra: Maya Yonesho animátor, a Winter Days címû film egyik alkotója elõadást tart a japán független rajzfilmrõl, az animációs film és az anime közötti különbségekrõl. Az japán nyelvû elõadáshoz a galéria tolmácsot biztosít.

Június 13, kedd, kArton galéria (1054, Budapest, Alkotmány u. 18.)

17 óra: Jaqueline Berndt esztéta, a jokohamai egyetem professzora elõadást tart „Manga beyond subculture: On recent tendencies of Japan's comics culture” (A manga a szubkultúrán túl: a közelmúlt japán képregény-kultúrájának az irányzatai) címmel. Elõadásának középpontjában Tezuka átértelmezése, a manga és a mûvészet viszonya, kapcsolata a pre-modern korszakhoz és az alternatív képregény megjelenése áll. Az angol nyelvû elõadáshoz a galéria tolmácsot biztosít.