Másodszor is visszatér Superman

[ninja] „Nem meglepõ ugyan, de legalábbis megnyugtató: elkészül a Superman visszatér folytatása. Egyelõre csak a direktor személye és a bemutató dátuma ismert: csakúgy, mint az idei filmet, a második részt is Bryan Singer rendezi, és az három év múlva, vagyis 2009 nyarán kerül a mozikba…”

Egyelõre sem a forgatókönyv, sem a költségvetés nem ismert – és valószínûleg ez utóbbi a leginkább sarkalatos pont. Az elsõ epizód rekord összegbe, 270 millió dollárba került (a marketing-költségek nélkül), és bár világszerte 390 millió dolláros bevétellel zárt, az eredmény erõsen elmaradt a stúdió várakozásaitól – Amerikában mindössze 200 millió dollár értékben váltották rá jegyet a nézõk, noha a remények szerint már egyedül a tengerentúlon elõ kellett volna teremtenie a rá fordított összeget. Bennfentesek szerint épp ezért valószínûsíthetõ, hogy Singer most az eddiginél lényegesen kevesebb pénzbõl (valószínûleg 200 millió dollár alatti büdzsébõl) lesz kénytelen gazdálkodni.
Forrás: odeon.hu

– – – –

A Variety megerõsítette, hogy Bryan Singer a Warner Bros. legnagyobb örömére elvállalta a Superman folytatásának rendezését. Singer, aki a soron következõ projektben producerként is kiveszi majd a részét, biztos kézzel vághat bele a második rész elkészítésének, hisz a Superman visszatér világszinten közel 400 milliót kaszált, így a felette trónoló filmcápák nyugodtabban írhatják alá Singernek az éppen aktuális csekkeket. Persze ez nem azt jelenti, hogy az ifjú direktor majd korlátlanul tapsolhatja el a stúdió pénzét, mert a hír szerint a gyártó WB és a Legendary Pictures szigorúan 200 millió alatt akarja tartani a büdzsét. (Csak a mihez tartás végett: a pirosköpönyeges világmentõ elõzõ részét Singer 270 millióból tudta összeeszkábálni.) A produkció becsült premierje 2009 nyarára várható, így a készítõknek talán lesz annyi idejük, hogy a Superman visszatér-ben tetten érhetõ kráternyi hibákat és unalomba fulladt giccses cselekményszálat kellõen ellenõrizzék és elkerüljék. Persze, a fõszereplõ, Brandon Routh színészi kvalitásait bizonyára a látottaknál jobban már nem nagyon tudják tovább csiszolni, így már csak a fõgonosz személyében reménykedhetünk, aki remélhetõleg kevésbé enerváltan fogja a szerepét kezelni, mint ahogyan azt legutóbb az amúgy zseniális Kevin Spacey tette. (Iván István)
Forrás: mozinet.hu