Leszbikus Batwoman

[rumcajsz/index] Évekkel azután, hogy elõször elõjött a denevérbarlangból, leszbikusként tér vissza Batwoman. Az új sorozatot júliusban indítja a DC Comics. A szuperhõsnõ égõvörös hajjal tér vissza, térdig érõ, magas sarkú vörös csizmát, és testhez feszülõ fekete ruhát visel. És a nõket szereti…

„Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy másfajta, új szemszögnek is a Denevércsaládban. Speciális karakter, speciális jellemmel” – mondta el Dan DiDio, a DC Comics elnökhelyettese az új Batwomanról. Az eredeti Batwoman 1956-ban született és 1979-ben halt meg a képregény lapjain. Az új alteregó ugyanúgy Kathy Kane néven szerepel majd, mint a hajdani figura.

„Kathy Kane a Gothami felsõ tízezer tagja. Természetesen van köze Bruce Wayne-hez is, de az igazi szerelme Renee Montoya, az érzéki detektívnõ” – mondta el DiDio. A tervezet sorozatban Bruce Wayne – alias Batman – egy idõre eltûnik, emiatt Gotham sokkal erõszakosabb és veszélyesebb hely lesz.

„Itt nemcsak arról van szó, hogy behozunk a sorozatba egy leszbikus szereplõt. Szeretnénk nyitottabbá és toleránsabbá tenni a DC Comics világát. Vannak erõs és hõsies afro-amerikai, hispano (spanyol) és ázsiai karaktereink is. Szeretnénk minél multikulturálisabb világot felépíteni a DC-ben. Ez olvasóink igénye is” – mondta el a DC enökhelyettese.

A leszbikus Batwoman híre egyelõre megosztja a DC Comics rajongóit. A kritizálóknak Dan DiDio azt tanácsolja, várják meg a sorozatot, ami „remek történet lesz, egy igazán erõs és komplex figurára építve.”


index.hu
2006. június 1.