Kismesterek

[keoma, zoli79] A Windom kiadó gondozásában új képregénytörténeti kiadványsorozat indul. Címe: a Magyar Képregény Kismesterei, röviden: Kismesterek.

A sorozatról:
A kiadó a tervek szerint egy évben három kiadvánnyal rukkol elõ, melyekben ritka, ma már nehezen fellelhetõ képregényeket tesz közzé. Mérete és formátuma megeggyezik a Fekete-Fehér Képregénymúzeuméval, azzal a különbséggel, színes lesz a borítója és ragasztott a gerince. Minden egyes kötet egy szerzõ munkáiból válogat, lehetõleg valamilyen tematika mentén. (Az elsõ három kötet például sci-fi tematikájú lesz.)
A beltartalom sok szempontból hasonlítani fog az F-F Képregénymúzeumra, hasznos ismeretterjesztõ írások kísérik majd a képregényeket, melyekbõl információt nyerhetnek az olvasók a régi újságokról, a rajzolók életútjáról és pályafutásáról egyaránt. A tervek szerint a késõbbiek során neves kortárs alkotók, Podmaniczky Ferenc, Gergely László, Fazekas Attila és mások írnak stíluselemzéseket.
Egy-egy kötet minimális terjedelme 72 oldal körül várható, de lesz 100-110 oldal körüli is (a tervek szerint).

Elsõ megjelenés elõtt álló kötet
Szenes Róbert: A zöldeskék bolygó nem válaszol és más képregények
A kötet a rajzoló összes képregényét tartalmazza, ezek 1969 és 1971-ben jelentek meg a Fülesben és a Füles évkönyvében. (Érdekesség, hogy nemcsak nyomatokat, hanem eredeti rajzokat is fel tudtak használni a szerkesztõk a kötet összeállítása során, amelyért kiemelt köszönet illeti Kiss Ferit, illetõleg “Krisztus” Takács József elhunyt gyûjtõ családját.)
Szenes Róbert tehetséges sci-fi rajzolóvá válhatott volna, ha nem akadályozza meg tragikusan fiatalon bekövetkezett halála. Még negyven éves sem volt, amikor 1972-ben szívrohamban elhunyt. A kötet tisztelgés a nagyformátumú és méltatlanul elfeledett grafikus emléke elõtt.
A 72 oldalas kötet a márciusi III. Képregény Fesztiválra jelenik meg, ára várhatóan 1890 Ft lesz.

A második kötet megjelenése a nyárra van beütemezve. Szemere Antal: Apéolón c. képregénye, megnövelt méretben, teljes szépségében lesz látható.

A harmadik kötettel várhatóan a Hungarocomixra jelentkezik a kiadó Szitás György fantasztikus témájú képregényeinek a csokrával (A Vorlcombe-rejtély, Füstjelek a dzsungel felett, Agadesz).

A Windom kiadó az új megjelenés kapcsán elõfizetési akciót is hirdet az alábbi formában:
Azok akik március 23-ig megrendelik a Szenes Róbert: A zöldeskék bolygó nem válaszol c. képregényt az 1890 Ft-os ár helyett 1700 Ft-os áron megvásárolhatják, valamint a Sebõk sorozatban ugyanekkor megjelenõ szintén fantasztikus témájú Halálsugár c. képregényt 950 Ft-os ár helyett 850 Ft-os áron vásárolhatják meg. A két képregény 2500 Ft-os áron együtt is megrendelhetõ a fenti határidõig az alábbi e-mail címen: windomcomicsKUKACgmail.com
Kedves reménybeli megrendelõink ne felejtsék el a postacímüket megírni!
Az akció 2007 március 23-ig érvényes!

Képes anyaggal remélhetõen jövõ héten tudunk szolgálni.