Kiadói levél

„A Mozaik újbóli kiadása óta – ki gondolná – már ötven hónap telt el. Az ötvenedik számhoz érkeztünk, így aztán a német kiadó szokásának megfelelõen mi is ünnepi címoldallal álltunk elõ…”

„De van másféle évforduló is. Decemberben lesz ötven esztendõs a Mozaik. Fél évszázaddal ezelõtt jelent meg a három manó kalandjait tartalmazó elsõ füzet Berlinben. Igaz, akkor még nem Abrax, Brabax és Califax, hanem a Hannes Hegen megálmodta Dig Dag és Digedag volt a történet hõse. Akik emlékeznek a hetvenes évek elején nálunk is jól ismert manókra, azok bizonyára örömmel fogadják a jubileumi meglepetést: Kiadónk még karácsony elõtt megkezdi a teljes Digedag sorozat kiadását. A füzeteket egybekötve, könyv formában tudjuk megjelentetni, terveink szerint negyedévente egy kötettel jelentkezünk. Üröm az örömben, hogy ez a sorozat is igen-igen drága lesz, hiszen bizonyára most is csak néhányszáz gyûjtõre számíthatunk. Akik szívesen elõfizetnek a sorozatra, azok a megfelelõ megrendelõszelvény kitöltésével jelentkezhetnek.

Fontos hír a képregényrajongóknak az, hogy nagyszabású rendezvény lesz Hungarocomix képregénykiállítás és vásár címen 2005. november 26-án a Sugár üzletközpontban. Az esemény szervezõje a Magyar Képregénykiadók Szövetsége. A fesztivál ez alkalommal kifejezetten vásárszerû, családi jellegû lesz, most nem lesznek elõadások, kerekasztalok, lesz viszont képregényiskola, nyereményjátékok és sok izgalmas, érdekes mûsor. Több kiadvány megjelenése is erre az alkalomra idõzítették a kiadók, köztük a Manga-Fan kiadó elsõ kiadványa, A 14 karátos autó (Képes Kiadó), a Sebõk-London kispéldányszámú album (Míves Céh a KKK közremûködésével), az MKA kiadványa, Geek saját kiadványa, a Dragon Rouge és a Krak új sorozatainak az elsõ része.

Addig természetesen még Mozaikos találkozóra is sort kerítünk, amely november 5-én, szombat délután három órakor Budán, a Déli-pályaudvar közelében a Clock Caffé-ban lesz. Cím: XII. Nagyenyed u. 3.”

Rácz András (abrafaxe.hu)