Képregény Info 2007/21

A legújabb hírlevél benne Képregény Kedvelõk Klubja, elõkészületben lévõ kiadványok, pályázatok és kiállítások.

Heti esemény

Képregény Kedvelõk Klubja
2007. június 28, csütörtök este 6 óra
A klub havi rendes összejövetelének a témája ezúttal a képregényekrõl szóló szaklapok, a negyedik számánál tartó Panel és az eddig két számot megjelentetett Buborékhámozó.Vendégek Szabó Zoltán Ádám (Panel) és Bayer Antal (Buborékhámozó). Házigazda Kiss Ferenc képregénygyûjtõ.
A rendezvény helyszíne a kArton galéria (1054 Budapest, Alkotmány utca 18).

Elõkészületben

Júliusi megjelenések:
Bania 2 (Fumax).
Dampyr 3 (Fumax).
Ruroni Kensin 1 (MangaFan).
Sebõk-sorozat 4: Mairelandi veszedelem (Windom).
Star Wars: A Sithek aranykora (ADOC-Semic, különszám).
Tarot Café 3 (Fumax).

Szeptemberi megjelenések:
Lucky Luke 6: A postakocsi (Pesti Könyv).

Októberi megjelenések:
Bosszú Angyalai: Káosz (Kingpin).
Star Wars: A Sith birodalom bukása (ADOC-Semic, különszám).
Vertigo 4 (Kingpin).

Pályázatok

Audi-Várfok Galéria képregénypályázat. Határidõ: 2007. szeptember 7. A pályázati adatlap és a novellák szövege a Várfok Galéria honlapjáról tölthetõ le: www.varfok-galeria.hu.

Roham képregény-forgatókönyvírói pályázat (megismételt kiírás). Határidõ: 2007. szeptember 1. Részletek a www.kepregeny.info honlapon.

Kiállítások

Brahmananda komplex rendszere – Sarnath Banerjee indiai képregényalkotó kiállítása. Megtekinthetõ 2007. július 21-ig a kArton Galériában (1054 Budapest, Alkotmány utca 18). Nyitva tartás: hétfõtõl péntekig délután 1-tõl 6-ig, szombaton reggel 10-tõl 2-ig.

A 12. Meleg és Leszbikus fesztivál (LMBT) keretében július 5 és 8 között megtekinthetõ egy kiállítás a meleg témájú képregényekrõl a Vismajor irodalmi kávézó és kiállítóteremben (Szent István krt. 2 – bejárat a Pozsonyi út felõl). Megnyitó: július 5, délután 5 óra. A kiállítási anyagot válogatta Fehér Zoltán , a Szivárvány köz c. képregény alkotója.

Közelgõ események

Beszélgetés a meleg és leszbikus témájú képregényekrõl
A 12. Meleg és Leszbikus fesztivál (LMBT) programjában szerepel egy beszélgetés a képregényekrõl. Helye és ideje: július 5., csütörtök este 7 óra a Mûvész mozi Tarkovszkij termében. A beszélgetést Pálfi Balázs rádióriporter vezeti. Résztvevõk: Fehér Zoltán , az elsõ magyar meleg képregény (Szivárvány köz) alkotója és Bayer Antal , a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnöke

Nyári Animecon
2007. július 14., Nyíregyháza
A Magyar Anime Társaság második nyári Animeconjának a színhelye a Nyíregyházi Fõiskola “A” épülete. A rendezvény 10 órától délután 6 óráig tart, ezt követi egy fergeteges afterparty a 4FClubban. Programok: táncpad-, karaoke-, cosplay-, konzol és rajzverseny, elõadások. A rendezvényen részt vesznek a keleti típusú képregények kiadói is. A belépõ ára 1300 Ft , MAT tagoknak ingyenes. A rendezvény honlapja: nyari.animecon.hu