Képregény Info 2006/32

[MKSZ] Anifest, Pinkhell, Szimplakert, Kockába zárt históriák, Gergely László kiállítása, Gradimir Smudja, Hungarocomix, Batman, Eduárd és A szörny ébredése egy csokorban, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének pár perccel ezelõtt érkezett legújabb hírlevelében…

Képregények az Anifest4-en

November 30. és december 2. között rendezik meg negyedik alkalommal az Anifestet, az új európai animáció fesztiválját. Ebbõl az alkalomból a Magyar Képregénykiadók Szövetségének a tagjai mindhárom napon délután 4 és este 9 óra között kedvezményesen árusítják köteteiket az Uránia moziban.

Itt lesz elõször kapható két új kiadvány:

Árnybíró 2 (MangaFan, 194 oldal, fekete-fehér, 1500 forint). Az Animeconon indult mangasorozat második része.

Sushi-Strip 2 (fekete-fehér, 600 forint), Ábrai Barnabásnak, a Magyar Képregény Akadémia tagjának a saját, rendszertelen idõközökben és korlátozott példányszámban jelentkezõ kiadványa.

Az Anifest4 teljes programja: www.anifest.hu

Kiállítások

Pinkhell

2006. november 30-december 2.

Az Anifest alatt az Uránia mozi emeleti kávézójának az elõterében tekinthetõ meg egy kisebb összeállítás a Magyar Képregény Akadémia tagjainak a munkáiból, köztük részletek a Hungarocomixra megjelenõ Pinkhell 2-bõl.

Kockáról kockára – Szimplakert

2006. december 1.-tõl

A Szimplakertben (VII. Kazinczy u. 14.) folytatja vándorútját a Körút Fesztiválon bemutatott kiállítási anyag.

December 1-én, Bayer Antal képregénygyûjtõ 18 órai megnyitója után rendezik meg a „Magyar képregényhõs verseny” 1. fordulóját, amelynek keretében a Magyar Képregény Akadémia és az Art7 Studio rajzolói ismert személyiségeket, a Szimplakert munkatársait, valamint a sajtó képviselõi és a moziban zajló Anifest közönsége közül önként jelentkezõket örökítik meg képregényfiguraként.

A verseny második fordulójára a december 9-i Hungarocomixon, a harmadikra december 30-án, a Mentában kerül sor.

A kiállított mûvek alkotói: Ábrai Barnabás, Brazil, Csordás Dániel, Futaki Attila, Gyõri Tibor, Lanczinger Mátyás, Odegnál Róbert, Gradimir Smudja, Alexandar Zograf és Zorro de Bianco, valamint megtekinthetõk a Garisa H. Zsolt és Varga Zerge Zoltán által felújított Rejtõ-Korcsmáros képregényoldalak is.

Kockába zárt históriák – Kasza Magdolna képregényei

2006. december 1.-2007. január 31.

Petõfi Mûvelõdési Ház, Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.

A kiállítást ünnepélyesen megnyitja december 1-én 17 órakor Magyar Sándor forgatókönyvíró, közremûködik Lukovics Gabriella.

Gergely László képregénykiállítása

2006. december 15.-2007. január 15.

Szigetvári Városi Könyvtárban (7900 Szigetvár, Mártírok útja 1. Telefon: 73/311-407). Megnyitja december 15-én 16 órakor Rochi Ernõ képregénykutató. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt tekinthetõ meg.

Gradimir Smudja, Vincent és Van Gogh Budapesten

2006. december 7.: Alexandra Irodalmi Kávéház, 19 óra, V. Károly körút 3/c.

Beszélgetés Gradimir Smudja képregényrajzolóval, Bánföldi Tibor fordítóval és Halmos Ádám kiadóvezetõvel a Nyitott Könyvmûhely Art Comix sorozatában megjelent Vincent és Van Gogh c. albumról, amelyet a szerzõje helyben dedikál is.

2006. december 8.: Fókusz Könyváruház, 16 óra, VII. Rákóczi út 14., Gradimir Smudja dedikál.

2006. december 9.: Hungarocomix 2006 a Sugár üzletközpontban. Gradimir Smudja 11 és 15 órakor dedikál.

Hungarocomix 2006

2006. december 9., szombat, 10-18 óra

Sugár üzletközpont (Budapest, Örs vezér tere)

Képregénykiállítás és -vásár, képregényiskola, tombola, dedikálások, vetítések. A belépés ingyenes.

Részletes program: fesztival.kepregeny.info.

Bejelentett újdonságok:

Batman: Hush 1 (Képes Kiadó, 100 oldal, színes, 2490 forint). Az elmúlt évek legsikeresebb Batman-története három kötetben jelenik meg. Írója Jeph Loeb, rajzolója Jim Lee.

Eduárd 7 (Képes Kiadó, 36 oldal, fekete-fehér, 395 forint). Folytatódik A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás és befejezõdik a pályázatnyertes Õfelsége postavonata. Két új folytatásos képregény: Kezdõdik a teljesen felújított Piszkos Fred, a kapitány elõközlése és Odegnál Róbertnek a Rév világához kapcsolódó Nekrológ címû kétrészese. Teljes történetek: Usagi Yojimbo (Stan Sakai), A próba (Fekete Imre), valamint Eduárd, Tomster, Krampusz, Dodó.

Pinkhell 2 (Magyar Képregény Akadémia, színes). Dupla terjedelemben. Erre a kiadványra épül a Hungarocomixon megtekinthetõ kiállítás.

A szörny ébredése (Titkos Fiók, 70 oldal, színes, 2500 forint). A világhírû Enki Bilal sorozatának elsõ kötete.