Képregény Info 2006/25

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének aktuális hírlevele, eseményekrõl, kiállításokról és friss megjelenésekrõl…

Legfrissebb

A héten két képregényes kiállítás is nyílik: az I. Történelmi képregénykiállítás a Siklósi Várban és a Képregény a körúton c. kiállítás a budapesti Nagykörúton. Részletek lent.

Vasárnap pedig az Õszi Animecon lesz a hét kiemelkedõ képregényes eseménye. Itt lesz elõször kapható a Fumax Princess Ai és a Vad Virágok Könyvmûhely Usagi Yojimbo c. sorozatának az elsõ kötete. Ugyanerre az alkalomra jelenik meg az ingyenes Roham magazin 3. száma.

Közelgõ események

2006. október 3-31.
I. Siklósi történelmi képregénykiállítás
Siklósi vár, megnyitó: 2006. október 3.-án kedden délután 14:00 órakor.
20 rajzoló közel száz eredeti képregény oldalán mutatja be a tárlat a képregény magyarországi történetét. A megnyitón a mûvészek portrékat készítenek, a kiállítók rajzainak és vázlatainak egy része megvásárolható.
Nyitvatartás: október 15.-ig keddtõl vasárnapig 9-18 óra, október 16-tól 9-16 óra. Hétfõn zárva.

2006. október 6-20.
Képregények a Körúton
A Körút Fesztivál keretében indul útjára egy képregényes vándorkiállítás, amely elsõsorban magyar alkotók mûveit mutatja be. A „Képregény a körúton” kiállítás megnyitója a Corvin mozi oldalában, a kávéházban lesz október 6-án pénteken, 19 órakor. A kiállítást megnyitja Vágvölgyi B. András és Bölöni Kata, a kiállítás szervezõje.

2006. október 7., szombat
Õszi Animecon
Petõfi Csarnok, Budapest.
A japán rajzfilmek és képregények rajongóinak soron következõ találkozója. Az alkalomra több manga-jellegû képregénynek az elsõ magyar nyelvû kiadása is megjelenik.

2006. október 28., szombat
Az Animáció Világnapja
Uránia mozi, Budapest.
Az idén negyedik alkalommal rendezik meg az Animáció Világnapját. A négy helyszínen zajló esemény házigazdája a Manifeszt. Idén elõször a képregényesek is részt vesznek a rendezvényen, méghozzá az Uránia moziban, ahol kiállítást, vásárt, képregényiskolát és portrérajzolát tartanak a Magyar Képregénykiadók Szövetéségének a tagjai. Számos õszi újdonságnak itt lesz a bemutatója is.

2006. október 28., szombat
AnimeNap az Iparmûvészeti Múzeumban, 10-18 óra
Hogyan kapcsolódnak a ma oly közkedvelt japán animék és mangák a 18-19. századi fametszetekhez? A rendezvény erre a kérdésre próbál választ adni rajzversennyel, vetítésekkel, elõadásokkal és más programokkal.

2006. november 19.
XII. Képregénybörze az újpesti Munkásotthon utcai általános iskolában. (Figyelem! Új idõpont!)

Elõkészületben

ADOC-Semic/Kingpin:
Pókember különszám 2006/1 (színes). Pókember és a Fekete Macska, 1. rész. Megjelenik október végén.

Fumax:
Princess Ai 1 (192 oldal, fekete-fehér). Kezdõdik a Tokyopop népszerû, háromkötetes mangájának a magyar nyelvû kiadása. Megjelenik az Animeconra.

Képes Kiadó:
Eduárd 5 (24 oldal, fekete-fehér). A Sörmesterek folytatása, részlet a Tûzviharból (Fazekas Attila), A szõke ciklon klasszikus Rejtõ-feldolgozás elsõ része (Korcsmáros Pál), Nero Blanco: A tanácsadó (Lanczinger-Bayer), stripek. Megjelenik október elején.

Egri csillagok (színes). A klasszikus Korcsmáros Pál-féle feldolgozás újonnan kiszínezett, nagyméretû kiadása. Megjelenik októberben.

Tûzvihar (30 oldal, fekete-fehér). Az 1956-os forradalom a témája Fazekas Attila és Bán Mór készülõ képregényének. A kötet a forradalom 50. évfordulója elõtt jelenik meg.

Kingpin:
Vertigo 1 (100 oldal, színes). Y, az utolsó férfi, Prédikátor, Constantine. Három kultikus képregény a DC Comicstól, folytatásokban. Megjelenik a novemberi képregénybörzére.

Magyar Képregény Akadémia
Pinkhell 2 (színes). Megjelenik dupla terjedelemben a decemberi Hungarocomixra.

Manga-Fan
Árnybíró 1. Az eredetileg Shin Angyo Onshi címen megjelent koreai képregény magyar kiadásával kezdi meg tevékenységét a Manga-Fan kiadó. Megjelenik októberben.

Míves Céh Kiadó:
Fekete-Fehér Képregényantológia 6: Betonfejek és cemendék. (100 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára.

Míves Céh Kiadó/Karton Galéria/Képregény Kedvelõk Klubja:
Fekete-Fehér Képregénymúzeum 4: Szitás György: Rocambole. (48 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára, korlátozott példányszámban.

Nyitott Könyvmûhely Art Comix:
Gradimir Smudja: Vincent és Van Gogh (70 oldal, színes). Képzeljük el, hogy Van Gogh csupán egy szerencsétlen flótás volt, s nem egy lángeszû tehetség! A festményeit más festette, és õ csupán illetéktelenül birtokolta valamennyit! További információk a www.artcomix.hu honlapon. Megjelenik október elején.

Pesti Könyv:
Lucky Luke 2: Billy, a kölyök. (44 oldal, színes). Megjelenik az Animáció Világnapjára.

Roham:
Roham fantasztikus agresszív magazin 3 (64 oldal, ingyenes). Benne a Bürokraták harmadik része. Megjelenik az Animeconra.

Titkos Fiók:
A szörny ébredése 1 (színes). A világhírû Enki Bilal sorozatának elsõ kötete. Bilal egy másik képregénye alapján készült a Halhatatlanok címû film.

Vad Virágok Könyvmûhely:
Usagi Yojimbo 1: A rónin (148 oldal, fekete-fehér). Stan Sakai kultikus szamuráj nyulának a kalandjai végre magyarul is olvashatók. Mejelenik az Animeconra.

Windom kiadó:
Sebõk-összes 2: A kincses sziget (fekete-fehér). Robert Stevenson világhírû regénye alapján, gyûjtõknek, korlátozott példányszámban. Megjelenik az Animáció Világnapjára.