Képregény Info 2006/24

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének 24. hírlevele…

Legfrissebb:

Az Eduárd fapados képregényújság 5. számában fog megjelenni egy kétoldalas, “A tanácsadó” címu Nero Blanco-képregény. Mivel ebbol kiderül, hogy is muködnek a háttérben “a világ dolgai”, aktualitására való tekintettel egy héten át megtekintheto honlapunkon még premier elott. (kepregeny.info)

Ma nyílik meg a DesignHét keretén belül a DesignKonténer kiállítás, amelyen tavaly nagy sikert aratott a Magyar Képregény Akadémia tagjai által illusztrált konténer. Ezért a szervezok úgy döntöttek, hogy az idén minden konténer külso felületét az MKA képregényes oldalaival borítják be. A kiállítás helyszíne: Budapest, V. kerület, Városház tér (a hajdani bazársor helyén, a Madách térrel szemben). A kiállítás október 1.-ig tekintheto meg.

Közelgo események

2006. október 3-31.
I. Siklósi történelmi képregénykiállítás
Siklósi vár, megnyitó: 2006. október 3.-án kedden délután 14:00 órakor.
20 rajzoló közel száz eredeti képregény oldalán mutatja be a tárlat a képregény magyarországi történetét. A megnyitón a muvészek portrékat készítenek, a kiállítók rajzainak és vázlatainak egy része megvásárolható.
Nyitvatartás: október 15.-ig keddtol vasárnapig 9-18 óra, október 16-tól 9-16 óra. Hétfon zárva.

2006. október 7., szombat
Oszi Animecon
Petofi Csarnok, Budapest.
A japán rajzfilmek és képregények rajongóinak soron következo találkozója.
Az alkalomra több manga-jellegu képregénynek az elso magyar nyelvu kiadása
is megjelenik.

2006. október 28., szombat
Az Animáció Világnapja
Uránia mozi, Budapest.
Az idén negyedik alkalommal rendezik meg az Animáció Világnapját. A négy
helyszínen zajló esemény házigazdája a Manifeszt. Idén eloször a
képregényesek is részt vesznek a rendezvényen, méghozzá az Uránia moziban,
ahol kiállítást, vásárt, képregényiskolát és portrérajzolát tartanak a
Magyar Képregénykiadók Szövetéségének a tagjai. Számos oszi újdonságnak itt
lesz a bemutatója is.

2006. november 19.
XII. Képregénybörze az újpesti Munkásotthon utcai általános iskolában.
(Figyelem! Új idopont!)

Elokészületben

ADOC-Semic/Kingpin: Pókember különszám 2006/1 (színes). Pókember és a Fekete Macska, 1. rész.
Megjelenik szeptember végén.

Fumax: Princess Ai 1 (192 oldal, fekete-fehér). Kezdodik a Tokyopop népszeru, háromkötetes mangájának a magyar nyelvu kiadása. Megjelenik az Animeconra.

Képes Kiadó: Eduárd 5 (24 oldal, fekete-fehér). A Sörmesterek folytatása, részlet a Tuzviharból (Fazekas Attila), A szoke ciklon klasszikus Rejto-feldolgozás elso része (Korcsmáros Pál), Nero Blanco: A tanácsadó (Lanczinger-Bayer), stripek. Megjelenik október elején.

Egri csillagok (színes). A klasszikus Korcsmáros Pál-féle feldolgozás újonnan kiszínezett, nagyméretu kiadása. Megjelenik októberben.

Tuzvihar (30 oldal, fekete-fehér). Az 1956-os forradalom a témája Fazekas Attila és Bán Mór készülo képregényének. A kötet a forradalom 50. évfordulója elott jelenik meg.

Kingpin: Vertigo 1 (100 oldal, színes). Y, az utolsó férfi, Prédikátor, Constantine. Három kultikus képregény a DC Comicstól, folytatásokban. Megjelenik a novemberi képregénybörzére.

Magyar Képregény Akadémia Pinkhell 2 (színes). Megjelenik dupla terjedelemben a decemberi Hungarocomixra.

Manga-Fan: Árnybíró 1. Az eredetileg Shin Angyo Onshi címen megjelent koreai képregény magyar kiadásával kezdi meg tevékenységét a Manga-Fan kiadó. Megjelenik októberben.

Míves Céh Kiadó: Fekete-Fehér Képregényantológia 6: Betonfejek és cemendék. (100 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára.

Míves Céh Kiadó/Karton Galéria/Képregény Kedvelok Klubja: Fekete-Fehér Képregénymúzeum 4: Szitás György: Rocambole. (48 oldal, fekete-fehér). Megjelenik az Animáció Világnapjára, korlátozott példányszámban.

Nyitott Könyvmuhely Art Comix: Gradimir Smudja: Vincent és Van Gogh (70 oldal, színes). Képzeljük el, hogy Van Gogh csupán egy szerencsétlen flótás volt, s nem egy lángeszu tehetség! A festményeit más festette, és o csupán illetéktelenül birtokolta valamennyit! További információk az artcomix.hu honlapon. Megjelenik szeptember végén.

Pesti Könyv: Lucky Luke 2: Billy, a kölyök. (44 oldal, színes). Megjelenik az Animáció Világnapjára.

Roham: Roham fantasztikus agresszív magazin 3 (64 oldal, ingyenes). Benne a Bürokraták harmadik része. Megjelenik szeptemberben.

Vad Virágok Könyvmuhely: Usagi Yojimbo 1: A rónin (148 oldal, fekete-fehér). Stan Sakai kultikus szamuráj nyulának a kalandjai végre magyarul is olvashatók. Mejelenik az Animeconra.

Windom kiadó: Sebok-összes 2: A kincses sziget (fekete-fehér). Robert Stevenson világhíru regénye alapján, gyujtoknek, korlátozott példányszámban. Megjelenik az Animáció Világnapjára.