Henry és a képregény

[jenoe] A képregénykultúra Magyarországon még csak gyermekcipõben jár, de a mûfajnak azért nagyon sok kedvelõje van hazánkban is. Angliában ez persze fokozottan igaz, és a képregényírók természetesen igyekeznek kihasználni a labdarúgás népszerûségét is, így mi sem természetesebb annál, hogy akad olyan sorozat, amelynek fõszereplõje egy futballozó kisfiú.

A Ball Boy címre hallgató képregény rendszeresen a rendkívül népszerû The Beano címû kiadványban jelenik meg (ugyanabban szoktak írni a nálunk is ismert Dennis, a komisz kalandjairól is), ám az egyik számot a nyomtatást követõen, még a megjelentés elõtt ki kellett vonni a forgalomból, mivel úgy ítélték meg, hogy a tartalma bizony sértõ lenne Thierry Henryra nézve.

A Ball Boy kiadásában ugyanis az egyik szereplõ egy francia labdarúgó lett volna, aki piros mezt visel Henry Thierry felirattal, és a mérkõzésén kiállítják. Be is megy az öltözõbe, hogy lezuhanyozzon, ám a tusolóban a víz alól elõbukkan egy periszkóp, mire Thierry a fejére húzott mezzel kiront az öltözõbõl, és így rohan végig az utcán.

Az újságból 200 ezer példányt nyomtattak ki, de hosszas megfontolás után úgy döntöttünk, nem kockáztatjuk meg, hogy Henry bepereljen minket. Így aztán az újságok a nyomdából rögtön a zúzdába kerültek” – nyilatkozta a magazin szerkesztõje, Euan Kerr. Néhány példányt azért valószínûleg sikerült megmenteni, és azok minden bizonnyal a gyûjtõk legféltettebb darabjai lesznek…

Forrás: origo.hu