Haldoklik a képregény ipar?

[Caelus] Ian Gibson rajzmûvész szerint legalábbis. Az 1980 óta létezõ angol 2000AD (a népszerû Judge Dredd alkotói) magazin kezdeti 100.000-es példányszáma manapság mindössze már csak 20.000-es nagyságrendben jelenik meg és a csökkenés egyik kiváltó oka Gibson szerint a videojáték ipar…

„Amikor videojátékkal játszol, egy képregényhõs mindig meghal…” – folytatja.

„Sok minden írható korunk szórakoztató iparának rovására: az egyre erõszakosabb viselkedés, a civil engedetlenség és ennek negatív következményei ha közvetetten is, de a filmeknek és videojátékoknak is köszönhetõ. Most újabb áldozat van terítéken: a képregény mûfaj.”

A piac sajnálatos módon haldoklik, mert a Playstation (és úgy ánblokk a videojátékok) szép lassan átveszi minden, a fiatalabb korosztályt érdeklõ szórakozási lehetõség helyét a világban. Megfelelõ érdeklõdés hiányában a legtöbb megkezdett sorozat már nem éli meg a történetet lezáró epizódot. A legtöbb kiadvány pedig nem is tudja, hogy már a megjelenés pillanatában elvesztette a harcot. „A comics-mûfajnak egyetlen esélye maradt, a jó történetmesélés. Nem publikálnak nagyobb lélegzetvételû literális mûveket, pedig nincs ok, amiért ne tehetnék ezt” – majd folytatja: „a Playstation soha nem fog történeteket mesélni.”

Forrás: 576konzol.hu