Fantasztikus közönségtalálkozó a Millenárison

Írók, mûhelyek, szerkesztõk, képregényesek napja.
Január 22-én, a Magyar Kultúra Napjának ünnepén a Millenáris Park Fogadójában a fantasztikus irodalom magyar szerzõi, mûhelyei, magazinjai és könyvkiadói jelennek meg, hogy bemutatkozzanak, illetve olvasótáborukat a 2006-os tervekrõl tájékoztassák, s hogy az irodalom e vállfaja után érdeklõdõkkel kötetlenül elbeszélgessenek…

Jelen lesz az Agave, a Beholder, a Cherubion, a Deltavision, a Goblin, a Graal és a Tuan kiadó szerkesztõivel és szerzõivel egyaránt.

Azok a kezdõ írók, akik a megjelenés után érdeklõdnének, szintén megtalálják számításukat: több irodalmi mûhely – Ammerúnia, Delta, Cohors Scriptórium, Mysterious Universe – is képviselteti magát a rendezvényen. Elõadásukban hallhatók lesznek írástechnikai tanácsok és gyakorlati útmutatók “világépítéshez”.

A könyvkiadást reprezentáló cégek mellett jelen lesznek a hazai fantasztikus irodalmi magazinok. A Roham címû ingyenes kiadvány szerkesztõi a kiadványuk mögött álló filozófiáról és szándékról beszélnek, az Új Galaxis szerkesztõje pedig a magazinjuk által bejárt utat és a jövõt illetõ terveket tárja elõ. A nemrégiben újra megjelenõ Galaktika szerkesztõje a hozzájuk érkezõ novellák tipikus hibáiról és a megjelenési lehetõségekrõl beszél.

Külön színfoltját alkotják a rendezvénynek azok a képregénykiadók, akik kiadványaikkal a fantasztikum témaköréhez kapcsolódnak. E mûvészeti ág képviseletében jelen lesz a többek között a Star Wars és Pókember képregényújságokat megjelentetõ ADOC-Semic; az „A torony – egy kacsa szíve” címû szatirikus mûvet kiadó Dragon Rouge Kiadó; a Fekete-Fehér Képregényantológia kiadója, a Míves Céh; és Odegnál Róbert hazánkban újszerû mûvével elõrukkoló Vad Virágok Könyvmûhely szerkesztõi is. Képviselteti magát a hazai képregénykultúra támogatására megszervezõdõ Magyar Képregény Akadémia és a ComicsInvest is.

A rendezvény az Átjáró Találkozások programsorozat része, mely 2006 elsõ félévében tíz alkalommal látja vendégül a fantasztikus tematikájú mûvészetek alkotóit és kedvelõit. Az kiadók, írók, mûhelyek találkozója a Magyar Kultúra Napjának – a Himnusz születésének ünnepén – délutánján egy órakor kezdõdik a Millenáris Park Fogadójában, és este hatig tart. Ez idõ alatt számtalan dedikálási lehetõség adódik, illetve nyereményjáték várja az játszani szeretõ olvasóközönséget. A személyes író-olvasó találkozókat, kiadói beszélgetéseket kötetlenül lehet folytatni még este hat óra után is.

A rendezvény íróvendégei (írói álnévvel):

Ambrus Attila (José Alexander Nogueira), Bán János (Kim Lancehagen, Bán Mór), dr. Berke Szilárd (Eric Muldoom), Bihari Péter (Peter Sanawad), Böszörményi Gyula (Robin Mash), Czinkos Éva (Eve Rigel), Fonyódi Tibor (Harrison Fawcett), Gáspár András (Wayne Chapman), Juhász Viktor (Vincent Prendergast), Kasztovszky Béla, Kleinheinz Csilla, Kolozsvári Zsófia (Indira Myles), László Zoltán, Markovics Botond (Brandon Hackett), Michaleczky Péter (Alec Norwood), Molnár Gábor (John J. Sherwood), Nemere István, Nemes István (John Caldwell, Jeffrey Stone), Nyulászi Zsolt (Dale Avery), dr. Pálinkás Imre (Alan O’Connor), Réti László (Marcus Meadow), Szabó Sándor (A. Taylor Crabe), Szalai-Kocsis Tamás (I. M. Brod), dr. Szalkai László (Ryan Hawkwood), Szántó Tibor (Benjamin Rascal), Szélesi Sándor (Anthony Sheenard), Tóth Norbert (Allen Newman), Vásárhelyi Lajos, Wizner Vég Balázs, Zelenák Anikó (Philip Messier).

A rendezvény idõpontja: 2006. január 22. (vasárnap) 13.00 órától
Helyszíne: Millenáris Park Fogadó
Bõvebb információ írókról és kiadókról:
www.sfportal.hu és www.mithgardmedia.net

Programok – Nagyszínpad

13.00-13.10 Megnyitó
13.10-13.30 Az Agave bemutatkozása és tervei
13.30-13.50 A Beholder kiadó bemutatkozása és tervei
13.50-14.10 A Cherubion kiadó bemutatkozása és tervei
14.10-14.30 A Deltavision kiadó bemutatkozása és tervei
14.30-14.50 Galaktika Magazin
14.50-15.10 Graal könyvek kiadó bemutatkozása és tervei
15.10-15.30 Roham magazin bemutatkozása
15.30-15.50 Új Galaxis magazin bemutatkozása és tervei
15.50-16.10 Tuan kiadó bemutatkozása és tervei
16.10-17.40 SZÜNET
17.40-18.00 Játék eredményhirdetése

Közben író-olvasó találkozók, kiadói kiállítások és vásár és nyereményjátékok.

Pódium

13.30-14.15 Agave kiadó mûfordítói (ea. Pék zoltán, Totth Benedek)
14.15-15.00 Ammerúnia irodalmi mûhely (ea. dr. Berke Szilárd)
15.00-15.45 Delta mûhely (ea. Kleinheinz Csilla)
15.45-16.30 Galaktika magazin (ea. Németh Attila)
16.30-17.15 Mysterious Universe mûhely (ea.Fonyódi Tibor és Szélesi Sándor)
17.15-18.00 Cohors Scriptorium (ea. Kleinheinz Csilla és Stöckert Gábor)