Captain Marvel

[Kuku] Virágzik a képregényfilm-ipar és ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy újabb és újabb szuperhõsök kerülnek a filmvászonra…

A legújjabb kiszemelt szuperhõs a DC Comics ismert figurája Csoda Kapitány (Captain Marvel). (A képen bal oldalt! ;) ) A New Line Cinema képregény-adaptációjának forgatókönyvét az a John August írja aki többek között A halott menyasszony, Charlie és a csokigyár valamint a Nagy hal forgatókönyvét is jegyzi. A film fõszereplõinek személyükrõl egyenlõre nem szivárgott ki semmilyen információ.

A történet egy 13 éves fiúról, Billy Batson-ról szól, aki ha kiejti a mágikus szót „Shazam”, a hihetetlen erejû szuperhõssé (Csoda Kapitány) változik. Csoda Kapitány az õsi világból 3 ismert isten és 3 ismert hõs képességével rendelkezik, amely egyben magyarázatot is ad a mágikus szó „Shazam” titokzatosságára. A Kapitány rendelkezik Salamon király bölcsességével, Herkules erejével, Árész állóképességével, Zeusz hatalmával, Akhilleusz bátorságával és Merkúr gyorsaságával.

A film rendezésével Peter Segal-t hozták szóba, még a produkciós vezetõi feladatokat Chris Godsich és Michael Uslan látnák majd el, akik a Constantine – A démonvadász címû filmben is közremûködtek, mint produkciós vezetõk.

Forrás: hollywoodreporter.com