Batman – A rajzfilmsorozat

[ninja] Eddig tartott a Batman: Kezdõdik! diadalmenete, mint minden idõk legjobb mozgóképes Batmanje, ugyanis végre megjelenik nálunk Bruce Timm legendás animációs sorozatának elsõ évadja. A Frank Miller-képregények által ihletett széria ügyesen keveri a film-noirt az akcióval, sötét hangulatát mi sem jellemzi jobban, hogy fehér helyett fekete kockákra vitték föl a rajzokat.

A rajzfilmsorozat 3+1 évadból áll (ha bevesszük a brancsba Gotham Knightsot is), ebbõl ez a négylemezes kiadvány az elsõ szezon 28 epizódját tartalmazza.

Az 1992-ben debütált sorozat elsõ kötete 4:3-as képpel, sztereó magyar és angol hanggal, valamint magyar felirattal jelenik meg július 4-én a Warner Home Video forgalmazásában. A kiadványon találunk néhány magyar feliratos extrát is:

– A SÖTÉT LOVAG ELSÕ ÉJSZAKÁJA – A próbaepizódot népszerûsítõ kisfilm házigazdája Bruce Timm
– BATMAN – A LEGENDA ÚJJÁÉLED – Visszatekintõ kisfilm
– Audiokommentár a sorozat két kulcsepizódjához a sorozat producerei, Bruce Timm, Eric Rodomski és Paul Dini közremûködésével (eredeti nyelven)

Tartalom:

Ez a fantasztikus négylemezes DVD a világ legkitûnõbb detektívjének 28 lélegzetelállító kalandját rejti, aki az agyafúrtnál agyafúrtabb és veszélyesebbnél veszélyesebb bûnözõk regimentjével számol le. Az exkluzív extrák szintén megérnek egy alapos felderítést, miután végigizgultuk, hogyan védi Gotham Cityt Bruce Wayne, a milliomos playboy és éjszakai alteregója, Batman az elvetemült bûnözõktõl, köztük õsellenségétõl, Jokertól, a halálos szépségû Mérgezõ Borostyántól és a primitív Killer Croctól. A friss szemléletû szuperhõstörténetek intelligenciájukkal, drámai erejükkel, az egyedi figurákkal és a ragyogó párbeszédekkel Emmy-díjat hoztak ennek a rendkívüli sorozatnak, amely a legkülönbözõbb korú rajongók legnagyobb örömére a tévétörténelembõl a mába hozta a Sötét Lovagot.

Forrás: dvdextra.hu

Elõrendelés: xpress.hu