A féltékeny szuperhõs(nõ)

[origo] A romantikus vígjátékban Uma Thurman-nek szuper-képességekre lesz szüksége, hogy visszahódítsa volt pasiját. Luke Wilson-nak esélye sincs…

Uma Thurman legutóbb (Elsõ a szerelem) kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágyó harmincas nõt játszott, és ez most készülõ filmjében sincs másként. A kis különbség az, hogy a My Super Ex-Girlfriend-ben Uma szuperhõst alakít, aki különleges képességeit veti latba párkapcsolati gondjai megoldása érdekében.

A komédia férfi fõszerepében Luke Wilsont – a három Wilson testvér közül a legfiatalabbat – láthatjuk, aki elõször úgy gondolja, megtalálta élete párját, amikor összejön Uma figurájával, Jennyvel, vagy szuperhõsnevén G-girllel. Azonban Jennyrõl kiderül, hogy túl követelõzõ és basáskodó, ezért a fiú ejti, és kolléganõjével (Anna Faris) kezd flörtölni. Egy szuperhõs csajtól viszont nem lehet olyan könnyen megszabadulni: Jenny beveti összes képességét, hogy megakadályozza ex-pasija új, bimbódzó románcát, és visszaszerezze õt.

Thurman és Wilson már bizonyította, hogy van érzéke a komédiához, elõbbi például az alulértékelt Bosszúállók-ban formált meg a mostanihoz sokban hasonló szerepet (emlékezzünk, milyen dögösen állt Umának a macskanõszerkó!), utóbbi többek közt a Tenenbaum, a háziátok-ban remekelt. Rajtuk biztos nem múlik majd a film sikere, sokkal inkább a forgatókönyvön; reméljük, hogy Don Payne, aki A Simpson család egyik írója, kitett magáért. A rendezõi széket egy rutinos nevettetõ foglalja el, Ivan Reitman, a Szellemirtók, az Ikrek, és az Apák napja alkotója.

A My Super Ex-Girlfriend Amerikában a nyári moziszezon közepén, július 21-én kerül a mozikba, a hazai bemutató idõpontját egyelõre nem lehet tudni.

Képgaléria Uma-ról a My Super Ex-Girlfriend forgatásáról.