Sandman, Az Álmok Fejedelme #1

Frissítés: kaptunk 4 oldalnyi előzetest!

Neil Gaiman több mint tíz könyvből álló képregénysorozatának első kötete tökéletes nyitánya e sok szálon futó, szerteágazó és lebilincselő műnek.

A mágus és okkultista Roderick Burgess 1916-ban, Angliában, különös szertartásra készül. Célja, hogy megidézze és csapdába ejtse a halált…

Ám a kísérlet balul üt ki, és Halál helyett testvére, az Álmok Fejedelme, Sandman esik a mágus fogságába; így indul az utóbbi idők legnépszerűbb, többszörösen díjnyertes képregénysorozata. A SANDMAN borongós hangulatú, zseniális eposz, Neil Gaiman választékos prózájában és a képregényszakma legkeresettebb rajzolóinak értő tolmácsolásában tálalva, a modern mítoszok és a baljós hangulatú fantasy keveréke, amelyben a kortárs irodalom, a történelmi dráma és az ősi legendák szinte észrevétlenül fonódnak össze.

A PRELŰDÖK ÉS NOKTÜRNÖK a mítosz, a varázslat és a fekete humor páratlan elegyével mutatja be a főbb szereplőket, és indítja útjára ezt az egyedülálló, a képregények világában semmihez sem hasonlítható történetfolyamot, amelyet sosem fog elfelejteni az, aki egyszer olvasta.


SANDMAN, Az Álmok Fejedelme – első kötet – PRELŰDÖK ÉS NOKTÜRNÖK
írta: Neil Gaiman
Rajzolók: Sam Kieth, Mike Dringenberg, Malcolm Jones III
Fordította: Totth Benedek
Eredeti kiadó: VERTIGO (DC Comics)
Magyar kiadó: Cartaphilus
ISBN: 978-963-266-116-2
Terjedelem: 240 oldal
Ár: 4480 Ft
Tervezett megjelenés: 18. Képregény Börze
Kapcsolódó fórum
Olórin kritikája az eredeti kötetről



  • Neil Gaiman – A Fekete orchidea és a Varázskönyvek című képregények mellett az Amerikai istenek, a Coraline (illusztrálta Dave McKean), a Sosehol és a Csillagpor című regények, valamint a Tükör és füst és a Törékeny holmik című novelláskötetek írója. Többek között a Hugo-, a Nebula-, a World Fantasy-díj és a Bram Stoker-díj kitüntetettje.
    Neil Gaiman Angliában született, jelenleg az Egyesült Államokban él.

  • Neil Gaiman imád történeteket mesélni, és a történetek, amiket elmesél, idõtlenek, örök érvényűek és egyetemesek. A SANDMAN képes a legkülönbözőbb társadalmi helyzetű és foglalkozású emberekre hatni, képes teljesen eltérő irodalmi ízlésű embereket rabul ejteni. Ráadásul a SANDMAN női olvasótábora igencsak népes. Ezen a területen, ahol szinte teljes férfiuralom van, már ez a tény önmagában nagy eredménynek számít. – KAREN BERGER előszavából
  • A Sandman sorozat köteteinek bontása várhatóan nem tér majd el az eredeti amerikai kiadványétól. Az 1. kötet 2009 októberében, a 2. pedig 2010 márciusában várható. Tervezzük más Alan Moore-képregények kiadását is, de mivel még nem jutottunk el a szerződéskötésig, ennél többet egyelőre nem mondhatunk… – Idézet a szerkesztőtől a Cartaphilus kiadó fórumáról

A második oldalon megtekinthető az első kötetben szereplő füzetek eredeti borító-galériája, valamint elolvasható némi alap ismertető a sorozatról!

Oldalak: 1 2