87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok 2016 Szeged

2016. június 11. (szombat):

15:00-19:00 – Dugonics tér, Olvasó és- Játszóliget

Közös rajzolás a Kalyber Joe alkotójával. A szegedi Pilcz Roland immáron 21 éve készíti Kalyber Joe kalandjait. Így vall teremtett hőséről a konyvesblog.hu internetes oldalon:

“Sosem akartam vele túl nagyot mondani. „csak” szórakoztatni. Elsőnek magamat. Aztán másokat is. Mivel már 17 éve, hogy kitaláltam a figurát, egészen hozzám nőtt, mint egy régi barát. Ezért is ennyire a szívem csücske. Persze sok fázison átment a karakter. Először egy vadnyugati kutya-seriff volt, innen a Kalyber név. Tizenegy éves
voltam ekkor. Később egyre többet akartam vele kifejezni, egyre igényesebben; mondhatni együtt nőttünk fel. Hamar embert csináltam belőle, és sokat komolyodott, de a fő vonalai megegyeznek a gyerekkori rajzaimon levőkkel. Filmek, képregények persze nagy hatással voltak és vannak rám, de már az elejétől fogva azért szerettem meg az egészet, mert úgy éreztem, hogy van benne valami eredetiség, és ezt jó lehetőségként éltem meg. Imádom a fejlődéstörténeteket, és a Kalyber már-már egy fejlődéstörténeti iskolapélda.”

2016. június 12. (vasárnap):

17.30 – a LOBBY Café terasza

Szegedi képregényes körkép – nyílt beszélgetés szegedi képregényesekkel

Résztvevők: Kasza Magdolna, Magony Gergely, Pilcz Roland, Rozgonyi
Zalán, Vadas Máté, Váradi Gábor és Vörös Édua

Forrás